Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Kamperen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Kamperen

Ga je binnenkort kamperen? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Kampeerreis boekt!

Tip 1. Kamperen is voordeliger

Kamperen is in vergelijking met hotels veel goedkoper. Voor een plaats op de camping hoef je minder te betalen dan een hotelkamer. Dit is een groot voordeel van kamperen ten opzichte van hotels. Bovendien is in een restaurant eten duurder dan dat je met een pannetje op een klein pitje staat te koken. Neemt niet weg dat het natuurlijk wel lekker is om tussendoor eens in een restaurant te eten.

Tip 2. Kamperen is rust
Op een camping is het vaak wat rustiger dan in een hotel, zeker op een wat kleinere camping. Als je een jaar lang druk bent geweest met je werk, wil je wel even wat rust hebben. Op een camping vind je dat. Rustig een boek lezen aan het zwembad in een hotel zal niet lukken.
Daar zit iedereen heel dicht op elkaar. Als je aan het kamperen bent is er altijd wel een rustig plekje te vinden.

Tip 3. Kamperen zorgt voor leuke contacten
Gezellig met de Franse buren een gesprekje voeren over het weer is altijd gezellig.
Sociale contacten heb je eerder als je gaat kamperen dan als je naar een hotel gaat. Op een camping maak je snel contact met andere mensen als je dat wilt, in een hotel is dat veel minder. Mensen zijn in een hotel meer op zichzelf, die gaan er echt met het gezin heen om daar een vakantie mee te vieren, zonder andere mensen erbij.

Tip 4. Kamperen kan ook comfortabel
Wat mensen vaak zeggen is dat kamperen altijd zo oncomfortabel is maar je kunt het net zo comfortabel maken als je zelf wilt. Als je bij wijze van spreken een luxe stoel mee wilt nemen, kun je die gewoon meenemen. Het kost wel wat ruimte, maar dat moet je er dan maar voor over hebben. Je kunt niet alles meenemen natuurlijk, maar wat comfort kan altijd wel. Kamperen zal nooit zo comfortabel zijn als in een hotel zitten, maar als je gaat kamperen weet je dat, en kun je je erop in stellen.

Tip 5. Kamperen is behelpen, maar wel leuk!
Veel mensen noemen als nadeel van kamperen de hygiëne. Ergens gaan douchen waar net vijf minuten iemand anders onder de douche heeft gestaan, gaan afwassen in een bak waar de etensresten nog zitten van de Fransman die lekkere vis heeft gegeten, van dat soort dingen.
Je weet dat die kunnen gebeuren maar je kunt het voor een groot deel ontwijken door bijvoorbeeld zelf een afwasteiltje mee te nemen. Bovendien is ook een gouden regel dat als je zelf de boel netjes achterlaat, dat voor een volgende ook weer een reden zal zijn om netjes te zijn. ’t Valt dus allemaal best wel mee.

Tip 6. Kamperen is rekening houden met elkaar
Met kamperen heb je nu eenmaal wat minder privacy dan op een hotelkamer. Op een hotelkamer kan je doen wat je wilt zonder dat iemand je stoort. Als je aan het kamperen bent, is dat iets anders. De plaatsen waar je je tent neerzet, staan vaak dicht bij elkaar. Dat kan soms vervelend zijn (maar ook gezellig hoor). Als je daar niet van houdt kun je ook doeken aan een waslijn hangen waardoor je wat meer privacy hebt

Tip 7. Kamperen is knus
Lekker ‘s avonds rond een kaarsje zitten te lezen in de rust van de avond, waar de temperatuur nog heerlijk is om twaalf uur. Dat is toch heerlijk, veel leuker dan in een hotelkamer te zitten. Opstaan met de vogeltjes, het zonnetje, je voeten in het gras, ’s avonds rond het kampvuur. Met kamperen heb je geen stress (behalve dan bij het opzetten van de tent).

Tip 8. Kamperen is vrijheid
Jazeker, want je kunt telkens verplaatsen. Stel je staat op een kampeerterrein wat je niet bevalt. Nou, als zoiets je met een hotelkamer overkomt, heb je dikke pech. Als je aan het kamperen bent, pak je je spullen op en ga je op zoek naar een volgend (beter?) plekje.
Ideaal toch?

Tip 9. Kamperen is internationaal
Kamperen kun je eigenlijk over de hele wereld. Van Nederland tot en met… noem maar op.
Ook in vakantielanden als Spanje kun je prima kamperen. Er zijn ook landen (in Scandinavië bijvoorbeeld) waar je in principe overál mag kamperen, ook niet verkeerd. Zie je een mooi plekje, dan kun je daar kamperen. Dat heet het Allemansrecht, maar let op, dat geldt niet overal.

Tip 10. Er is een enorme variatie aan kampeerterreinen
Er zijn natuurlijk grote en kleinere campings, met al dan niet 1, 2, 3 of meerdere sterren.
Kleinere campings hebben vaak minder sterren, daar is het wat meer ‘behelpen’ maar tegelijkertijd wel op en top kamperen. Wat meer luxe vind je bij de sterrencampings, waar vaak ook een winkeltje is. Natuurlijk kun je ook kiezen voor kamperen bij de boer, wat momenteel helemaal in is. Je maakt alles mee van het buitenleven, voor kinderen is er altijd wel wat te doen of te zien, kortom, je bent helemaal één met de natuur.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!