Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Karpathos
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Karpathos

Ga je binnenkort op vakantie naar Karpathos? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Karpathos Vakantie boekt!

Tip 1. Algemene informatie over Karpathos
Karpathos is het op een na grootste eiland van de Dodekanesos en ligt tussen Rhodos en Kreta in. Het is een langgerekt, smal en bergachtig eiland, met schilderachtige dorpen verscholen tussen het groen op de berghellingen en aantrekkelijke vissersdorpen geflankeerd door zandstranden. Karpathos is met name geschikt voor diegenen die van een rustige vakantie houden met tradities en folklore.

Tip 2. Ontdek de omgeving vanuit Karpathos
Het eiland heeft een eigen vliegveld (17km ten zuiden van Pigadia). in de zomermaanden kunt u per charter vanuit Nederland vliegen. Karpathos heeft dagelijkse vliegverbindingen met Athene en minder frequent met Kassos en Rhodos. Vanuit de haven van Pigadia kun je per boot naar Kassos, Kreta (Sitia) en via Halki naar Rhodos. Ook vanuit de haven van Diafani (in het noorden) kun je naar Rhodos

Tip 3. Geniet van de hoofdstad
Karpathos (Pigadia), is de hoofdstad van het eiland en heeft de belangrijkste haven. De stad is gebouwd tegen een heuvel met een lang zandstrand. Op de top van de heuvel stond vroeger de Akropolis Poseidion. Een avondwandeling langs de boven de haven gelegen weg is een aangename ervaring. Bovendien heeft de stad een drukke, gezellige haven met cafés en restaurants, uiteraard met volop terrasjes. In het park zijn diverse oude vondsten te zien, zoals graftombes uit de 5e eeuw en de restanten van de Agia Fotini kerk.

Tip 4. Ga op zoek naar traditie
Als je een indruk wilt hebben hoe het er vroeger aan toe ging, ga dan eens naar Olympos. Dit is een traditioneel dorp met een mengeling van middeleeuwse en moderne gebouwen. Het werd in 1420 gesticht en is voorzien van een doolhof van smalle straatjes, oude windmolens en natuurlijk de oude vrouwtjes in hun klederdracht. In een van de huizen is een museum ingericht met borduurwerk en snuisterijen uit vervlogen tijden. Ook Othos is zo´n dorp, maar dit is dan tegelijk het hoogstgelegen dorp van het eiland. Wist je dat dat 450 meter boven de zeespiegel ligt? Ook hier vind je een streekmuseum, ingericht met aardewerk en textiel.

Tip 5. Het vervoer op Karpathos is goed
Er rijden dagelijks bussen vanuit Pigadia, de hoofdstad, naar de dorpen op het eiland. Bij het busstation is een schema te vinden. Natuurlijk zijn er ook taxi´s die je rond het eiland willen rijden. Bij de taxistandplaats in Pigadia is een tarievenlijst te vinden, waarop van tevoren vastgestelde prijzen vermeld zijn, dus je komt niet voor verrassingen te staan. Natuurlijk kun je ook een auto huren maar daarbij moet je er wel rekening mee houden dat niet alle wegen op Karpathos goed begaanbaar zijn, dus dat je niet overal kunt komen, hooguit met een 4-wheeldrive.

Tip 6. Karpathos is ingericht voor toerisme
Er zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden op Karpathos, variërend van luxe hotels tot eenvoudige kamers, maar ook appartementen en zomerhuizen zijn er te huur. Bovendien zijn er volop restaurants, taverna´s, auto-, motor- en (brom)fietsverhuurders. Daarnaast zijn er volop winkels om lekker te shoppen.

Tip 7. Women rule!
Er wordt gesteld dat de vrouwen van Karpathos het voor het zeggen hebben. Omdat vroeger de mannen vaak omkwamen op zee en begin 1900 naar Amerika trokken om daar een Grieks restaurant te beginnen werden het leven door de vrouwen op Karpathos bepaald. Het is bijvoorbeeld nog steeds zo dat een erfenis naar de dochter gaat, en niet naar de zoon. Die is dan weer afhankelijk van de goedheid van zijn zuster of er voor hem ook wat overblijft. Sommige oudere vrouwen op Karpathos lopen nog in klederdracht, maar de jongere generatie niet meer.

Tip 8. Karpathos staat ból van de oudheden
Op Karpathos zijn veel ruines en oudheden te vinden, je moet er alleen wel even naar zoeken. Daarvoor moet je van de hoofdwegen af. Veel van die oude dorpjes zijn indertijd vernield door piraten en later door de bewoners van Karpathos die de resten hebben gebruikt om weer nieuwe dorpen te gebruiken. Bij Lefkos vind je zo´n ruïne van een oud dorp. Daar kun je grotwoningen bekijken en een hele oude ondergronds gebouwde tempel. Bij het dorp Agios Nicolaos vind je de restanten van het oude dorp Marathos.

Tip 9. Ontdek Karpathos tijdens een excursie
Een hele leuke excursie om op Karpathos te doen is de Village Tour, zeg maar dorpentocht.
Deze excursie brengt je naar de plaatsjes Aperi, Volada, Othos, Piles, Finiki, Arkasa en Menetes. Een gids vertelt dan over de geschiedenis van het eiland, de dorpen en laat je in elk dorp de bezienswaardigheden heden. Het is een leuke manier om Karpathos en zijn inwoners te leren kennen. Aanrader dus!

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie op Karpathos is zéker niet duur, voor zo’n € 300 ben je een week onder de pannen. Natuurlijk moet je daar dan de kosten van excursies e.d. bij optellen, maar toch blijft het een leuk bedrag.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!