Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Kemer
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Kemer

Ga je binnenkort op vakantie naar Kemer? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Kemer Vakantie boekt!

Tip 1. Kemer is een prettige badplaats
De badplaats Kemer ligt in een fraaie omgeving. Omgeven door de glooiingen van de uitlopers van het Taurusgebergte vind je hier alle ingrediënten voor een aangenaam verblijf.

Tip 2. Kemer is een paradijs voor natuurliefhebbers
Jazeker, Kemer is ideaal voor natuurliefhebbers, want het landschap wordt niet ontsierd door moderne hoge hotels. Uitgestrekte pijnboombossen die de heuvels bedekken, afgewisseld door akkertjes met citrusboomgaarden die door de plaatselijke bevolking beheerd worden. Op de achtergrond dan nog de toppen van het Taurusgebergte waarbij de imposante rotsformaties elke keer weer zorgen voor schitterende plaatjes. Sommige van de toppen bereiken wel een hoogte van ruim 3000 meter.

Tip 3. Kemer heeft een gezellig centrum
In Kemer zelf vind je een leuk en levendig centrum, waarvan een aantal straten autovrij zijn.
Over het algemeen bestaat de bebouwing uit laagbouw. In het centrum tref je tal van winkeltjes aan. Dit zijn voornamelijk kledingwinkeltjes, lederwinkeltjes, souvenirwinkeltjes, juweliers en tapijtzaken. De markt in Kemer is op maandag, hier zijn vooral souvenirs en kleding te koop.

Tip 4. Uitermate geschikt voor de watersport
Kemer is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers en watersporters. Ten zuidoosten van de jachthaven ligt een kleine baai waar je een groot aantal restaurants en barretjes zult vinden. Ook vertrekken hiervandaan een aantal excursieboten. Verder bevindt zich hier een openluchtdiscotheek. Wil je het liever iets rustiger aan doen, dan kunt u terecht op een van de vele terrasjes die verspreid over het hele dorp liggen.

Tip 5. Volop strand!
Bij Kemer liggen twee stranden: het Kemer-strand en het Ayisigi-strand. Het Kemer-strand is een strand met kiezelstenen met op sommige plaatsen steigers en trapjes om makkelijker het water in en uit te komen. Je kunt er ligbedden en parasols huren. Verder zijn er kleedcabines, toiletten, douches en een groot aantal barretjes. Het Ayisigi-strand is een grindstrand.
De zeebodem is hier deels met keien bedekt. Je kunt hier ligbedden huren. Ook zijn hier parasols, douches en kleedcabines. In het park achter het strand zijn de toiletten en enkele restaurantjes. Bij beide stranden loopt de zeebodem vrij snel af waardoor ze minder geschikt zijn voor kleine kinderen.

Tip 6. Kom naar Çamyuva
Çamyuva is de naam van een baai en van een plaatsje. Çamyuva is onderdeel van Kemer net zoals bijvoorbeeld Beldibi. De omgeving is groen met mooie pijnbomen en sinaasappel- en citroenplantages. Het Taurusgebergte op de achtergrond is fantastisch. Çamyuva is niet groot en bestaat uit enkele straten met wat huizen, een rij hotels en winkeltjes. Er is een klein postkantoor, een geldautomaat en twee reisbureautjes. Duidelijk is dat het een toeristenoord in ontwikkeling is.

Tip 7. Bezoek de ruines in Finike
Het 13 km ten zuiden van Kemer gelegen Phaselis was één van de belangrijkste Lycische steden, maar uit die tijd is weinig bewaard gebleven. Het aquaduct en de haven, waarvan nog enkele resten zijn te zien op het opgravingsterrein, stammen uit de Romeinse tijd, toen hier op grote schaal rozenolie werd uitgevoerd. De ligging van de ruïnes is bijzonder fraai.

Tip 8. Smullen!
Het meest opwindende aan de Turkse keuken zijn de meze, heerlijke hapjes die op zichzelf al een maaltijd vormen of als voorgerecht worden gegeten. Met de meze stellen de Turkse koks hun fantasie en creativiteit op de proef, bijvoorbeeld 101 variaties met aubergine. De meze zijn bij uitstek geschikt voor vegetariërs, börek (pasteitjes gevuld met kaas en kruiden), dolma (druivenbladeren gevuld met rijst), auberginedips en salades, yoghurt en knoflooksausjes.

Tip 9. Ook zonder Turks kun je je prima redden
Met Engels en Duits kunt u bijna overal terecht, vooral in de grote steden en in de Egeïsche en mediterrane toeristencentra. Op Turkse scholen is Engels de belangrijkste vreemde taal. Onbekendheid met het Turks is daarom geen probleem tenzij je in afgelegen streken of het oosten reist.

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie in Kemer is zeker niet duur. Je kunt er voor het redelijke bedrag vanaf € 395 van een prima vakantie genieten.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!