Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Kerstpakketten
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Kerstpakketten

Op zoek naar een kerstpakket? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je de kerstpakketten bestelt.

Tip 1. Wie bestelt?
Het blijft altijd leuk om een kerstpakket of –geschenk te krijgen. Als je het goed aanpakt, wordt het nog nét iets meer gewaardeerd. Alleen kiezen en beslissen is lastig. Stel bij voorkeur een team samen dat het kerstpakket bestelt. Een team dat zich kan inleven in de wensen van de medewerker en kijkt naar wat past bij het bedrijf. Dit team denkt niet alleen na over het pakket, maar kan ook verantwoordelijk zijn voor de –feestelijke– uitreiking.

Tip 2. Standaardpakket

Ga je voor gemak? Tientallen leveranciers van kerstpakketten bieden je vele pakketsuggesties. Deze standaardpakketten zijn stijlvol en eigentijds samengesteld. Je kunt bestellen via internet, vanuit een brochure of bezoek de showroom.

Tip 3. À la carte
Ga je voor maatwerk of exclusiviteit? Stel dan zelf het kerstpakket samen. Je weet zelf wat je medewerkers of relaties op prijs stellen. Zo kun je ook kiezen voor iets dat aansluit bij de core business of actuele items binnen het bedrijf. Het minimum aantal en/of minimum bedrag verschilt per leverancier. Houd als richtlijn aan minimaal 50 pakketten en/of 1.250 euro.

Tip 4. Trends
Of je nu kiest voor standaard of à la carte, elk jaar zijn er nieuwe trends. Pakketten rondom een bepaalde kleur, sfeer of land doen het nog steeds goed. Sterk in opkomst: themapakketten rondom sport, ontspanning, bewust en gezond leven. En ook helemaal biologisch doet het goed. Kwaliteit, luxe en stijl gaan boven kwantiteit.

Tip 5. Zelf laten kiezen
De nieuwste trend is dat medewerkers hun pakket helemaal zelf kunnen samenstellen. Dat is pas echt maatwerk. De charme van de verrassing is er enigszins af, maar… iedereen is tevreden!
De mogelijkheden variëren van on-line shops tot cadeaubonnen inclusief brochure. Het enige wat u hoeft te doen, is het budget te bepalen. Keuze is er uit producten, belevenissen, goede doelen en een ‘traditioneel kerstpakket’. Alternatief is een cadeaubon die je bij de bekende warenhuizen en winkels kunt besteden.

Tip 6. Goede doel
Een geschenk met een goed gevoel? Koppel het kerstpakket aan een goed doel.
Er zijn leveranciers van kerstpakketten waarbij een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Je kunt ook rechtstreeks kerstpakketten bestellen bij goede doelen zoals Unicef en organisaties als Fair Trade en de wereldwinkel. Dit sluit perfect aan bij bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Tip 7. Bepaal je budget
Kerstpakketten zijn er in allerlei soorten en maten. En dus ook in allerlei prijzen. De kleinste pakketten bestel je vanaf 10 euro tot super-de-luxe kerstpakketten van 100 euro. De meeste keuze bij standaardpakketten heb je tussen de 25 en 35 euro. Bepaal vooraf wat je wilt uitgeven per pakket. En let daarbij goed op de vermelde prijzen. Is de prijs inclusief of exclusief B.T.W., verpakking, inpakkosten en levering? En wat kosten je extra wensen zoals een kerstkaart of kalender toevoegen? Laat je leverancier een offerte maken waarop dit verrekend is.

Tip 8. Belastingen en eindheffingen
Over een kerstpakket in natura met een waarde tot 35 euro, betaal je 15% als werkgever een eindheffing. Het pakket is verder vrijgesteld van premie sociale verzekeringen. Ligt de waarde boven € 35 dan kun je, net als voor andere verstrekkingen, gebruik maken van de regeling voor kleine verstrekkingen. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Tip 9. Bestel op tijd
Zo’n 10 procent van de bedrijven bestelt al in juli! Je bent verzekerd van een ruime keuze, maar zo vroeg hoeft niet. De levertijden zijn afhankelijk van je keuze. Bij een standaard kerstpakket moet je rekenen op een minimale levertijd van 4 weken. Stel je zelf een kerstpakket samen, ga dan uit van minimaal 6 weken levertijd. Vaak is het mogelijk om een persoonlijke kerstwens toe te voegen. Ook dit zorgt voor een langere levertijd.

Tip 10. Aandacht aan uitreiken
Okay, je hebt veel tijd en aandacht besteed aan het kiezen van het juiste pakket of geschenk. Besteed dan ook tijd en aandacht aan de uitreiking. Laat je de ‘doos’ ophalen in het magazijn, dan mis je de juiste sfeer en persoonlijke waardering. Tip: laat de eigen manager het pakket uitreiken tijdens een kerstborrel of –diner. Sfeerverhogend werkt een verhalenverteller of -muzikaal- kerstgezelschap.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!