Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Keukens
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Keukens

Bent u toe aan een nieuwe keuken of wilt u wijzigingen aanbrengen in uw huidige keuken? Lees dan eerst deze 10 tips voordat u een nieuwe keuken koopt!

Tip 1. Wat zijn uw wensen?
De keuken is een plaats waar u veel tijd doorbrengt. Het is een belangrijke plaats binnen het huis. Denk daarom goed na over de indeling van de keuken. Maak een goede inventarisatie van de wensen. U kunt alvast beginnen met het maken van een simpele tekening van de indeling. Bij de keukenspeciaalzaken kunnen ze dit gemakkelijk omzetten naar een computerbeeld om inzicht te geven in het resultaat.

Tip 2. Goed voorbereiden

Oriënteer u grondig. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door magazines te bekijken, bezoek vrienden, familie en bekenden om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook al een aantal keukenzaken bezoeken zonder meteen een keuken te kopen. Verder kunt u zich natuurlijk altijd oriënteren op het internet.

Tip 3. Praktisch bekeken

Plaats de verschillende onderdelen van de keuken op de juiste plaats. Denk bijvoorbeeld aan de plaats van de kookplaat ten opzichte van het werkblad. En zorg dat u producten uit de koelkast gemakkelijk en snel kunt pakken.

Tip 4. Goede ventilatie is belangrijk

Denk voor de bouw of aanpassing van de keuken aan een goede ventilatie. De keuken moet dusdanig geventileerd worden dat er geen ramen gaan beslaan en er geen ramen open hoeven te staan.

Tip 5. Houten of stenen vloeren

Wat betreft de hygiëne moet u nadenken wat voor soort vloerbekleding u gaat gebruiken.
Tapijt of stoffen bekleding zijn niet geschikt voor de keuken. Beter zijn een houten of stenen vloer. Deze vloeren zijn snel en gemakkelijk schoon te houden. Hetzelfde geldt voor de muren waarbij bijvoorbeeld tegels een oplossing zijn. Probeer ook moeilijk te bereiken hoeken en nisjes te voorkomen. Hier kan snel stofvorming verschijnen wat de hygiëne niet ten goede komt.

Tip 6. Let op CBW-keurmerk!

Wanneer u uiteindelijk een keukenspeciaalzaak geselecteerd hebt, zorg er dan voor dat deze is aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW). Wanneer er iets mis zou gaan dan heeft u iets om op terug te vallen. Naast de regels waar de leden aan moeten voldoen bestaat er ook een geschillencommissie waar men een beroep op kan doen.

Tip 7. Check de offerte

Wanneer u een offerte ontvangt van de keukenzaak let er dan goed op of alle verschillende onderdelen erin verwerkt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de keuken zelf, de inbouwapparatuur, de montage van de keuken en kijk ook of de voorbereidende werkzaamheden in de offerte verwerkt zijn.

Tip 8. Installatie door de leverancier

Zorg dat de installatie van de keuken door hetzelfde bedrijf wordt gedaan als waar u de keuken heeft aangekocht. Op deze manier kunnen er geen onduidelijkheden komen wanneer er iets
niet goed zou gaan. Partijen kunnen elkaar niet de schuld geven van eventuele fouten. Intallatiebedrijven vallen ook niet onder dezelfde branchevereniging wat ook weer voor problemen kan zorgen. In het geval dat u de keuken zelf of door familie laat installeren gaat dit niet op.
Denk hierbij wel aan wijzigingen in de garantie en service. Vraag hier naar bij de betreffende keukenspeciaalzaak.

Tip 9. Verkoop uw oude keuken

De kans is groot dat er reeds een keuken in uw huis aanwezig is die ruimte zal moeten maken voor de nieuwe keuken. U kunt deze bij het grofvuil zetten maar u kunt hem ook te koop aanbieden op http://web.archive.org/web/20070224123735/http://www.marktplaats.nl/. Op deze manier kunt u er nog wat geld voor krijgen dat u vervolgens weer kunt investeren in uw nieuwe keuken.

Tip 10. Beslis niet te snel!

Tot slot: Laat u niet verleiden tot een te snelle beslissing door de verkopende partij. In veel gevallen gaat het om een grote investering. Neem de tijd en laat u goed adviseren en informeren. U kunt er altijd een nachtje over nadenken.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!