Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Konakli
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Konakli

Ga je binnenkort op vakantie naar Konakli? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Konakli Vakantie boekt!

Tip 1. Topvakantie aan de Turkse Riviera
De Turkse Riviera met meer dan 300 dagen zon per jaar strekt zich uit langs de Turkse zuidkust en biedt niet alleen een afwisselend landschap maar ook een rijke historie. Het meest westelijke gedeelte van de Turkse zuidkust wordt door hoge bergen van het binnenland gescheiden. Onder de naam Turkse Riviera verstaat men eigenlijk een 170 kilometer lange kuststrook met onder andere Alanya en Konakli.

Tip 2. Welkom!
Het mooie van de Turkse Riviera is dat alle plaatsen dusdanig van elkaar verschillen dat vakantie vieren aan deze kust bijzonder is en blijft. De kilometerslange stranden, de kwalitatief zeer goede accommodaties, de vriendelijkheid van de mensen en bovenop dit alles de cultuur en geschiedenis die hier letterlijk voor het grijpen liggen. Wie van de reeds gebaande wegen verlaat komt in de compleet andere wereld: die van het Anatolisch hoogland. De Riviera is een ideaal uitgangspunt voor excursies en ontdekkingstochten.

Tip 3. Konakli is idyllisch
Het idyllische vakantieplaatsje Konakli bestaat voor het grootste gedeelte uit vlakke bebouwbare grond die zich uitstrekt tot aan de Middellandse Zee. Konakli heeft circa 28.000 inwoners, circa 25% van het totaal aantal inwoners van Alanya. De meeste inwoners werken in de fruit- en groenteteelt van de regio. Daarom zie je er zeer veel kassen waarin men allerlei lekkernijen aantreft. In de straatjes van Konakli vind je meer dan 1000 winkeltjes met bijvoorbeeld levensmiddelen, kleding, sieraden, leer, artsen, apotheken, enzovoorts.

Tip 4. Leuke dagtocht!
Doe eens een dagje Alanya. De vesting met zijn 146 torens zijn het merkteken van de stad. Buiten het feit dat Alanya een gezellige stad is, kun je van hieruit ook een dagje in het bergachtige achterland verdwijnen.

Tip 5. Voor zowel rust als gezelligheid, het kan allebei!
Twee van de vele bezienswaardigheden van Konakli zijn de kloktoren in het centrum en de oude karavanserai. Konakli heeft van alle voorsteden van Alanya de oudste cultuurgeschiedenis, die teruggaat tot in de tijd van de Seltsjoeken. In Konakli vind je de schoonste stranden van de regio Alanya. Deze stranden zijn nog niet overvol met toeristen, zodat een strandpicknick nog een heerlijk uitstapje kan zijn. Zoals je ziet biedt Konakli voor ieder wat wils. Rust of gezellige drukte, je vindt het er allebei.

Tip 6. Vergeet de Hamam niet
Als je in Turkije bent mag je een bezoek aan de Hamam natuurlijk niet overslaan. Voor veel Turken is de Hamam een belangrijke plaats. Niet iedereen heeft namelijk warm stromend water in huis. Naast het beroemde Turkse stoombad kan je je lichaam laten verwennen met een heerlijke olie- of zeepmassage. Laat je ook ff lekker scrubben. Dan komt je bruine huid thuis nog beter tot zijn recht.

Tip 7. Doe eens een theehuis
Het Turkse theehuis moet je echt ook eens doen. Thee is de nationale drank en een theehuis is dan ook het ontmoetingspunt. Hoewel er in toeristenplaatsen de laatste jaren veel verandert, wordt zo'n vaak schamel ingericht theehuis nog steeds vrijwel alleen bezocht door mannen. Ze roken er de waterpijp, spelen 'tavla' (backgammon) en bespreken er de meest uiteenlopende zaken.

Tip 8. Geniet van de gastvrijheid
Als je eens wat anders wilt.op het platteland loop je de kans bij de lokale bevolking thuis te worden uitgenodigd voor een glaasje thee of geitenmelk. Eén van de hoofdregels die geldt is het tonen van gastvrijheid aan vreemden. Daarom wordt de gastvrijheid hooggehouden.

Tip 9. Disco, maar dan anders!
In Konakli vind je een disco met een verschil, Summer Garden. De naam geeft het eigenlijk al aan, het is een disco in een mooie tuinomgeving, hier kun je dansen tussen de bloemen, palmbomen en kleine watervallen. Natuurlijk is de zaak ook ingericht met meubilair om onder het genot van een drankje naar anderen te kijken. Echt een discotheek, maar dan ánders.

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie in Konakli boek je al voor zo’n € 400 maar dan heb je ook werkelijk een topvakantie, met voor elk wat wils. Turkije en Konakli zijn om verliefd op te worden en om terug te komen.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!