Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Kos
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Kos

Ga je binnenkort op vakantie naar Kos? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Kos vakantie boekt!

Tip 1. Op Kos kun je ontzettend veel doen
In Kos-stad zijn veel, heel veel uitgaansmogelijkheden, zoals bars, discotheken, bioscopen en restaurants. Overal op het eiland van je de klassieke taverna’s (kleine restaurantjes) met terrasjes. Als je van sporten houdt, is Kos hét eiland voor je. Je kunt op Kos windsurfen, zeilen, tennissen, parasailen, waterskien, paardrijden, duiken in Kefalos en natuurlijk fietsen.

Tip 2. Natuur op Kos
Kos wordt het fietseiland van Griekenland genoemd, dat wist je misschien al. Weet je dat het
ook het eiland van Hippocrates is (van die eed die artsen afleggen). Het eiland hoort bij de Dodekanesos en is de derde in grootte. Kos heeft een mooie haven, lange stranden en kristalhelder zeewater. Turkije ligt ‘aan de overkant’ op slechts een paar kilometer afstand. Kos bestaat voornamelijk uit laagland, alleen in het oosten is een hoge bergketen.

Tip 3. Veel toeristische attracties
Kos is een supertoeristisch eiland, maar dat dan zonder de originele charmes te verliezen. Op Kos staat de vesting van Antimacheia, waarbinnen nog oude kerkjes en ruines van huizen staan. De windmolen in het centrum draait nog echt. Op het westen van het eiland vind je Kefalos, een dorp met een windmolen. Ook kun je hier prima duiken. Kos-stad is de belangrijkste haven van het eiland.

Tip 4. Kos is voor jong en oud
Kos is in de loop van de jaren een favoriet vakantieland geworden bij de Nederlanders.
Ook niet zo raar eigenlijk, in combinatie met de term ‘fietseiland’. Ook als je kleintjes hebt,
kun je hier prima terecht en heerlijke fietstochten maken. Grotere ‘kleintjes’ vermaken zich uitstekend in een van de populaire discotheken of barretjes.

Tip 5. Asklepion
We hebben al wat geschreven over Hippocrates. Op dit eiland heeft hij voor de eerste keer de welbekende eed afgelegd. Op Kos kun je naar Asklepion, eigenlijk het belangrijkste monument. Hier kun je de opgravingen van het allereerste ziekenhuis zien, en je een voorstelling maken van hoe Hippocrates hier die eed heeft afgelegd. Heel apart.

Tip 6. Het eiland Kos
Wuivende palmen, geurende en kleurende oleanders en bougainville zorgen voor een echte Griekse sfeer in de vele witte dorpjes op het eiland. Bovendien is er veel bewaard gebleven van
de oorspronkelijke natuur op Kos. Ga maar eens kijken in de dorpjes Asfendiou, Kardamena,
Pili, Marmari of Mastichari.

Tip 7. Weinig reisdocumenten
Je paspoort dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je heeft geen visum nodig. Voor reizen naar Griekenland zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaard reizen geen vaccinaties aangeraden.

Tip 8. Lekker eten
De Griekse keuken kennen de meeste mensen al uit de Griekse restaurants in ons land.
Op Kos zul je ontdekken dat deze toch nog wat uitgebreider is. Bovendien smaakt alles op een leuk terras bij zonsondergang altijd net nog iets beter. Je zult veel eetgelegenheden met de naam 'Taverna' ontdekken. Dit zijn van origine authentieke Griekse eetgelegenheden met een karige inrichting, houten of stalen tafels met plastic of stoffen kleedjes en oude houten stoelen. Wist je dat de Grieken eigenlijk nooit voor 21.00 uur eten? Daarbij is het gebruikelijk dat alle gerechten tegelijkertijd op tafel worden gezet, net even anders dan hier dus.

Tip 9. Makkelijk betalen
De Euro is het wettige betaalmiddel. Vroeger waren dat Drachmen, zodat je moest omrekenen. Dankzij de Euro hoeft dat niet meer. Je kunt pinnen met je bank- of giropas, waarbij je er wel rekening mee moet houden dat niet op elke straathoek een geldautomaat hangt.

Tip 10. Zeker niet duur
Een weekje naar Kos inclusief vliegreis kost zo’n € 450 tot € 500. natuurlijk kun je dat meer of minder duur maken door een exclusief hotel te boeken of juist een voordelig appartement.
Ook het tijdstip van je vakantie maakt een groot verschil in de prijs. Bovendien zijn lastminute vakanties naar Kos vaak voordelig te boeken.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!