Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Kozijnen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Kozijnen

Ga je binnenkort nieuwe kozijnen plaatsen? Lees dan eerst deze 10 tips!

Tip 1. Nieuwe kozijnen betekenen woningverbetering.
En woningverbetering betekent weer dat de rente voor een financiering fiscaal aftrekbaar is.
Mocht je twijfels hebben gehad om al dan niet nieuwe kozijnen te laten plaatsen, dan geeft deze tip misschien het juiste zetje. De belasting betaalt dus mee aan de financiering van je nieuwe kozijnen. Toch wel prettig.

Tip 2. Enkel glas of dubbel glas?
Als je dan toch nieuwe kozijnen laat plaatsen, doe er dan gelijk dubbel glas in. Dat scheelt je weer aan stookkosten, maar zeker ook aan geluidsoverlast, en het kan juist bij slaapkamers heel prettig zijn om geluiden van de buitenwereld af te sluiten.

Tip 3. Regel gelijk de zonwering
Als je toch bezig bent: kies gelijk de juiste zonwering voor je nieuwe kozijnen uit. Het staat natuurlijk net zo mooi als straks alles in een nieuw jasje zit, het zou zonde zijn om boven je nieuwe kozijnen een stel oude zonweringen te hebben hangen.

Tip 4. Kunststof of hout?
Dat is een keus die je zelf moet maken. Kunststof heeft als voordeel dat je er geen omkijken meer naar hebt, ze hoeven nooit meer geschilderd te worden. Vroeger waren kunststof kozijnen alleen in wit verkrijgbaar maar tegenwoordig is daar ook een ruime keus in, zodat je vaak niet eens het verschil meer zit tussen kunststof of hout. Het hangt ook af van je woning. Als je in een houten huis of historische boerderij woont, neem je natuurlijk geen kunststof kozijnen…..

Tip 5. Nieuwe kozijnen mogen zonder bouwvergunning
Klinkt logisch, en is het ook eigenlijk, maar tegenwoordig zijn veel zaken zoals een dakkapel, serre of carport aan regeltjes onderhevig, en moet je er vaak een (lichte) bouwvergunning voor aanvragen. Bij kozijnen hoeft dat gelukkig niet, die mag je gewoon laten vervangen zonder dat je de gemeente om toestemming hoeft te vragen.

Tip 6. Laat je wegwijs maken in het land van nieuwe kozijnen
Als je tot de beslissing bent gekomen dat je nieuwe kozijnen wilt, dan ben je er nog niet.
Eigenlijk begint het dan pas! Eerst volgt dus de keuze voor hout of kunststof maar dan?
Dan moet je nog een keuze maken uit een scala aan mogelijkheden, met openslaande deuren, draaikiepramen, decoratieglas voor je voordeur: legio mogelijkheden. De vakman laat je graag zien wat er allemaal kan bij het plaatsen van nieuwe kozijnen.

Tip 7. Ander hang- en sluitwerk
Al bij stilgestaan? Nieuwe kozijnen kunnen ook inhouden nieuw hang- en sluitwerk. Als je het
een beetje slim bekijkt, kies je er gelijk voor om alle sloten met één en dezelfde sleutel te kunnen openen. Dat scheelt gedoe aan je sleutelbos. Natuurlijk is al het nieuwe hang- en sluitwerk gelijk een optimale beveiliging tegen inbraak en diefstal.

Tip 8. Politiekeurmerk Veilig Wonen
Criminelen zijn altijd op zoek naar de zwakste schakel om je huis binnen te komen. Je bent daarom ook pas goed beveiligd als alle onderdelen van het gevelelement inbrekers kunnen weren. Het is belangrijk om er bij de aanschaf van nieuwe kozijnen op te letten dat deze voldoen aan de eisen die gelden volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Met dit keurmerk wordt aangegeven of een woning voldoende beveiligd is tegen inbraak.

Tip 9. Nieuwe kozijnen plaatsen is heftig
Het is makkelijk gezegd: we nemen nieuwe kozijnen. Die komen er ook wel in, maar dat gaat niet zonder troep. Eerst moeten de oude kozijnen verwijderd worden voordat er nieuwe geplaatst kunnen worden. Dat kan nu eenmaal niet zonder stof en rotzooi. Een vakman heeft natuurlijk de juiste materialen bij zich voor zo’n klus, maar het is al met al toch een hele inbreuk op je woongebeuren. Da’s niet erg, want na even flink zijn krijg je er een hoop gemak voor terug.

Tip 10. De prijzen
De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van de maten, maar ook van de materialen. Wil je kunststof of hout? Alles heeft zijn prijs. Kies je voor vurenhout dan zijn je nieuwe kozijnen niet zo duur als bij hardhout of kunststof, maar bij vurenhouten kozijnen ben je wel weer vaker verplicht te gaan schilderen. Goed om over na te denken voordat je alleen naar het prijskaartje kijkt.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!