Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Kreta
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Kreta

Ga je binnenkort op vakantie naar Kreta? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Kreta vakantie boekt!

Tip 1. Altijd mooi weer
De zon op Kreta schijnt bijna het gehele jaar. De temperatuur van de zee is zelden beneden
de 16ºC. De winters zijn vrij mild, januari/februari gemiddeld 16ºC. Kreta heeft een Middellandse Zeeklimaat: het is een van de mildste en gezondste van heel Europa. In de zomer kan de temperatuur aan de stranden soms oplopen tot 400C maar dat is aan een strand natuurlijk alleen maar lekker.

Tip 2. Rijk aan bezienswaardigheden
Het eiland Kreta is zo groot, dat het meer op een land dan een eiland lijkt. De vorm van het eiland is langgerekt. De lengte is ongeveer 250 km. De breedte is nergens meer dan 60 km en de landengte bij Ierapetra is slechts 11 km breed. De oppervlakte bedraagt 8305 km2. De kust heeft een totale lengte van 1050 km. Het aantal inwoners bedraagt ruim een half miljoen, waarvan ongeveer 100.000 in de hoofdstad Heraklion. Er zijn een paar grotere steden op Kreta, namelijk Chania, Rethymnon, Sitia en Agios Nikolaos. Natuurlijk is Kreta rijk aan vele bezienswaardig-heden uit alle perioden van de historie.

Tip 3. Veel toeristische attracties.
Als je een week naar Kreta gaat, kun je kiezen uit een van de vele bezienswaardigheden.
Te denken valt aan het Archeologisch Museum van Heraklion, de opgegraven resten van het paleis van Minos in Knossos, Agios Nikolaos is een stad die je bezoek waard is, en in het oosten vind je een echt palmenstrand in Vai. Juist omdat Kreta zo groot is, is er ook zo ontzettend veel te zien en te beleven.

Tip 4. De Samaria kloof
Als je op Kreta bent, móet je hier geweest zijn. Een wandeling door deze langste kloof van
Europa is een indrukwekkende natuurbelevenis die je alleen op Kreta kunt ervaren. De kloof is verschrikkelijk mooi, maar ook best wel pittig om te lopen. Daarom is dit ook niet geschikt voor jonge kinderen of voor mensen met een slechtere conditie. Je moet echt wel een over een behoorlijke conditie beschikken om dit te kunnen volbrengen, maar als je dat doet, heb je ook iets fantastisch meegemaakt, iets wat niet op een foto is vast te leggen, wat je gewoon moet ervaren. De kloof is zo’n 18 km lang, eigenlijk een soort inkeping in het gebergte. De wandeling duurt zo’n 5 tot 6 uur, dus je moet er wel een dagje voor uittrekken. Maar dan heb je ook wat meegemaakt hoor, het is de moeite meer dan waard.

Tip 5. Je hoeft je nooit te vervelen.
Kreta biedt natuurlijk het strandleven, wat niet verkeerd is, maar daarnaast zijn er ook volop bijzonderheden in het binnenland. Excursies en bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn onder meer het (voormalige lepra-)eiland Spinalonga, de plaats Rethymnon met onder ander
een Venetiaanse burcht, het eiland Santorini, leuk voor een dagtocht.

Tip 6. Actief op Kreta
Kreta is bij uitstek een geschikt eiland om te duiken. Veel duikers hebben hier de meest fantastische dingen onder water gezien. ’t Is natuurlijk ook wel even wat anders dan dat je in Nederland in het water duikt. Er zijn volop gelegenheden om met een goede uitrusting naar hartelust te duiken. Als je je onderwatercamera meeneemt, kun je ze straks thuis ook laten genieten. Het is een heel andere wereld onder water, met inktvissen, sponsen, zeesterren, noem maar op.

Tip 7. Vervoer op Kreta
Vrijwel alle plaatsen op Kreta zijn over de weg bereikbaar. Voor het reizen over het eiland gebruiken de meeste toeristen de bus. Die rijden vrij frequent tussen vooral de grotere plaatsen maar ook (iets minder frequent) naar de kleinere dorpen in het binnenland. Natuurlijk kun je als toerist een auto huren, dan ben je eigen baas en kun je alle kanten op. Overigens kun je op Kreta beter geen scooter of motor huren, de wegen, vooral in het binnenland, zijn namelijk vaak slecht begaanbaar.

Tip 8. Praktische tips
Voor reizen naar Griekenland dien je in bezit te zijn van een geldig paspoort of een identiteitskaart Dat is dus erg gemakkelijk, zeker als je een last minute vakantie in Griekenland overweegt. In Griekenland geldt de Euro als betaalmiddel.

Tip 9. Lekker eten.
Het eten op Kreta verschilt eigenlijk niet zoveel met ‘de Griek’ hier, maar alles lijkt toch net even lekker te smaken. Alles wordt bereid met olijfolie. Als je bij de Griek hier dolmades kent (wijnbladeren) dan moet je dat zéker op Kreta ook proberen, en je zult tot de conclusie komen dat het toch lekkerder smaakt dan hier. Niet alleen de omstandigheden zijn daar een oorzaak voor, maar ook gewoon omdat de wijnbladeren daar vers zijn, dus veel zachter en smakelijker dan de geïmporteerde bladeren hier.

Tip 10. Zeker niet duur!
Een vakantie op Kreta is best te betalen. Voor een weekje Kreta op basis van logies kun je uitgaan van zo’n € 350 tot € 400. Aparte excursies kosten natuurlijk extra geld, maar over het geheel genomen is een vakantie op Kreta prima betaalbaar. Wie naar Kreta wil, kan kiezen uit vele aanbieders zoals Sunweb, Jiba en Ferio. Kijk voor een bijzondere accommodatie eens bij Eliza Was Here. Daar vindt je leuke villa's en casa's op Kreta. Bij Interesses.nl vind je verder nog veel meer tips voor je vakantie in Griekenland of daarbuiten.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!