Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Kusadasi
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Kusadasi

Ga je binnenkort op vakantie naar Kusadasi? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Kusadasi boekt!

Tip 1. Kusadasi is toerisme
Als je authentiek Turkije wil ontdekken, moet je zeker NIET naar Kusadasi gaan. Het is een en al toerisme. Je kunt het echter wel gebruiken als uitvalbasis voor enkele mooie excursies;
veel van de mooiste bezienswaardigheden van Turkije liggen in de buurt zoals bijvoorbeeld Efese, Milete, Priene, enz..

Tip 2. Neem de veerboot!
Kusadasi is een bekende aanlegplaats voor veerdiensten uit Italië en Griekenland. Vanuit Kusadasi vertrekken dagelijks ook vele grote cruiseschepen. Je vindt hier verder een fraaie jachthaven, vissershaven, een mooie boulevard met wandelpromenade en het stadsstrand (kunstmatig aangelegd).

Tip 3. Kusadasi is gezellig
Kusadasi (= Vogeleiland) is aan de ander kant het meest geliefde vakantieoord aan de Zuid-Egeïsche kust. Het is een typisch gezellig badplaatsje. De haven van Kusadasi is heel bekend aangezien de stad een belangrijke aanlegplaats is voor cruiseschepen uit de hele wereld.

Tip 4. Kom naar het kasteel
's Avonds is er in het kasteel van Kusadasi een feestavond. In de Karavanserai (uit de tijd van de Seltsjoeken) kan je 's avonds typisch Turkse spektakelavonden meemaken, met muzikanten, buikdanseressen en zangers.

Tip 5. Heerlijk shoppen
Het centrum van Kusadasi is gezellig met vele restaurantjes, kraampjes en winkeltjes.
Lekker eten en uitgaan voor weinig geld. Voor het echte shoppen en voor gezellig kuieren langs winkeltjes moet je in het stadscentrum zijn. Het stadscentrum is vlot bereikbaar met de dolmus. In het gezellige winkelcentrum met de overdekte bazaar, de nauwe straatjes, restaurants en terrasjes raakt u voorlopig niet uitgekeken. Degenen die van uitgaan houden komen zeker aan hun trekken. In de bekende barstraat vindt u barretjes en disco’s te kust en te kleur. Zoek je een leuk restaurant of café ga dan voor een goede maaltijd naar Cassablanca in het centrum van Kusadasi (naast de moskee). Voor een bamihap, frikandel, saté met pindasaus, pannenkoeken en veel andere Belgische en Nederlandse gerechten ga je naar "Lekkerbek" een snackbar van een Belgische.

Tip 6. Met de boot naar de vesting
Op het met de stad verbonden eilandje voor de kust ligt de Kucubaka Kalesi, een antiek fort met ringmuren en torens. In de vesting vind je een restaurant, discotheek en een kerker waarin de vroegere zeerovers hun gevangenen wierpen. Het eilandje waarop de vesting staat heeft de Kusadasi zijn huidige naam van 'vogeleiland' bezorgd.

Tip 7. Bezoek het spoormuseum
Even buiten Kusadasi in de richting van Soke vind je links van de weg de afslag Camlik, via een aantal kleine authentieke dorpjes en tussen weilanden door met vijgenbomen kom je in Camlik. Ongeveer 25 meter over het spoor heen vind je het spoormuseum. Hier vind je een hoop nostalgische treinen en treinstellen en een heel oud station.

Tip 8. Verschillende stranden
Grote zandstranden met helder water vind je op ongeveer 10 minuten afstand, zoals het beroemde Lady’s Beach, Silver Beach en Long Beach. Minibusjes bieden dagelijks goedkoop vervoer naar deze prachtige stranden.

Tip 9. De taal is geen probleem
En voor wat betreft de Turkse taal? Geen nood! De Turkse bevolking is zo gastvrij en vriendelijk, dat zij er alles aan zal doen om je zo veel mogelijk te helpen en op je gemak te stellen.

Tip 10. Zeker niet duur
Een heerlijke strandvakantie in Kusadasi boek je vanaf zo’n € 375. Bovendien kun je de keuze maken voor all inclusive, zodat je bijna verder je portemonnee niet meer hoeft te trekken.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!