Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie La Gomera
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie La Gomera

Ga je binnenkort op vakantie naar La Gomera? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je La Gomera Vakantie boekt!

Tip 1. Ruig landschap
La Gomera is na El Hierro het kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland heeft een ruig landschap met een indrukwekkende kustlijn en enorme kliffen. La Gomera heeft maar weinig stranden maar daarentegen zijn de binnenlanden bedekt met mooie, diepe en groene valleien en ravijnen.

Tip 2. Een paradijs voor wandelaars en rustzoekers
Net zoals alle Canarische Eilanden is ook La Gomera ontstaan door vulkaanuitbarstingen,
maar toch zul je op het eiland bijna geen kraters of vulkaankegels aantreffen. De gigantische rotspartijen zijn zeer kenmerkend voor La Gomera en bestaan uit trachiet, een gesteente dat ontstaat door afkoeling van Magma (je weet wel, gloeiende lava). Wanneer je het eiland gaat verkennen zul je ongerepte natuur, bergdorpjes en schitterende uitzichten tegenkomen.
La Gomera is een waar paradijs voor wandelaars, natuurliefhebbers en rustzoekers.

Tip 3. Proef de palmhoning
In het noorden van La Gomera vind je de Valle Hermoso, een prachtige vallei vól met dadelpalmen. Uit die dadelpalmen wordt honing gewonnen, die een heel zoete smaak heeft. Deze honing wordt gebruikt om suiker in koek en snoepgoed te vervangen. Ideetje voor thuis?

Tip 4. Volg de uitgestippelde wandelroutes
La Gomera is een fantastische wandelbestemming. Er zijn uitgestippelde wandelroutes,
die zowel geschikt zijn voor de geoefende als de weinig ervaren wandelaars. Doe goede wandelschoenen aan en vooral: vergeet je fototoestel niet! Dan kun je ze thuis nog enigszins laten meegenieten van al het moois dat je tegenkomen bent.

Tip 5. Bezoek bijzondere kerken
Zo ‘klein’als het is, ook La Gomera heeft een aantal bijzondere gebouwen, en vooral een paar bijzondere kerkgebouwen. In Agulo vind je een in Moorse stijl opgetrokken basiliek. De Iglesia San Marcos is nog net geen 100 jaar oud, maar wel bijzonder. Het hoofdaltaar heeft een afbeelding van een leeuw, en dat is dan weer omdat dat het symbool is van de heilige Marcus (waar de kerk dus naar genoemd is).

Tip 6. Traditioneel worstelen!
Een echte Canarische sport is de “Lucha Canaria”. Het is een worstelsport die op bijna alle Canarische Eilanden wordt beoefend. In een met zaagsel gevulde cirkel nemen 12 worstelaars van twee teams het tegen elkaar op. Het is de bedoeling om met bepaalde grepen de tegenstander op de grond te krijgen. Wie twee van de drie wedstrijden wint, heeft gewonnen. Indrukwekkend.

Tip 7. Proef een oervoedingsmiddel
Dat klinkt smerig, maar is het niet. Gofio is het oudste basisvoedingsmiddel van de Canarische oerbevolking. Het bestaat uit meel van gerstekorrels of maïs. Gofio kun je kopen in de supermarkt (om mee naar huis te nemen) maar staat in traditionele restaurants nog op het menu. Toch wel leuk als je eens wat anders wilt dan het gangbare (Spaanse) eten.

Tip 8. Over centen
Ondanks het feit dat La Gomera nog niet zo toeristisch is, is het toch voorzien van banken, waar je van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur terecht kunt. ’s Middags zijn ze gesloten (siësta!). Houd er rekening mee dat er om je paspoort gevraagd wordt als je geld wilt opnemen.

Tip 9. Bezoek het regenwoud
Regenwoud? Huh? Jazeker. Het nationaal park Garajonay bezit een mysterieus en mistig regenwoud (El Cedro) zoals je eigenlijk alleen in Zuid-Amerika verwacht. Het is begroeid met laurierbomen, eucalyptusbomen en hulst. De bodem is een tapijt van varens en mossen. Gelukkig wordt het park als beschermd natuurgebied gezien en staat het op de monumentenlijst van Unesco.

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie op La Gomera is prima te betalen. Voor zo’n € 400 ben je verzekerd van een week rust, natuur en cultuur, en dat alles in een heerlijk klimaat. Wat wil een mens nog meer?

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!