Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Castilla la Mancha
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Castilla la Mancha

Wil je op vakantie naar Castilla-La Mancha? Lees dan eerst deze tips voordat je je La Mancha Vakantie boekt!

Tip 1. Bezoek de molens van Don Quichot

Castilla-La Mancha is een gebied van tegenstellingen met weidse landschappen en uitgestrekte vlaktes., Castilla-La Mancha is het land van landbouwers en veehouders die dorpen stichtten in tot dan toe onbewoonde gebieden. Bovendien is Castilla-La Mancha een streek die dankzij Miguel de Cervantes in zijn beroemde werk 'Don Quichot van La Mancha' in de hele wereld bekend is geworden. Dat is van vanwege de molens waar hij tegen vocht. Castilla-La Mancha is een streek die het waard is om in alle rust te leren kennen.

Tip 2. Castilla-La Mancha beschikt over prachtige natuur

Castilla-La Mancha beschikt over belangrijke beschermde natuurgebieden, zoals bijvoorbeeld Lagunas de Ruidera, Cabaneros en Las Tablas de Daimiel. Twee belangrijke steden zijn Cuenca en Toledo, beide tot Werelderfgoed verklaard. De gastronomie van deze streek is nauw verbonden met de landelijke en agrarische aard van de vijf provincies. De wijn- en kaassoorten van La Mancha maken deel uit van een culinaire traditie die nog steeds in staat is te verrassen met nieuwe gerechten.

Tip 3. Bereikbaar met de Hogesnelheidslijn!

Tegenwoordig is Castilla-La Mancha een volledig in de moderne tijd geïntegreerde streek waar ook het plattelandstoerisme in opkomst is. Hiervoor is een belangrijk aantal overnachtingsmogelijkheden gecreëerd samen met een aanvullend aanbod aan sportieve activiteiten zoals wandelen, paardrijden, zwemmen en paragliding. Dankzij de goede verbindingen met belangrijke autowegen en spoorlijnen zoals de Hogesnelheidslijn is deze gemeenschap uitstekend bereikbaar voor een plezierig bezoek.

Tip 4. Bezoek Guadalajara

Ja, probeer het maar eens uit te spreken! Dit is de dunst bevolkte provincie van Castilla-La Mancha. In de provincie zijn verschillende streken te onderscheiden zoals de Alcarria in het zuidwesten die tegelijkertijd de meest bekende is. Hier vind je de stadjes Pastrana, Cifuentes en Trillo midden in een ruig heuvelland. De omgeving van de historische plaats Molina de Aragon in het westen biedt veel natuurschoon, met als hoogtepunt het natuurpark del Alto Tajo. In het noorden van deze provincie vind je o.a. de stadjes Siguenza en Atienza, het natuurpark Hayedo de Tejera Negra, romantische plattelandskerkjes. Een goede keuken, sfeervolle fiesta's en koelte in de zomer maken het geheel compleet.

Tip 5. Provincie vol verrassingen

Cuenca is gelegen in het oosten van Castilla-La Mancha en heeft drie geheel verschillende gebieden: de Serrania in het noorden en oosten behoort nog tot het Sistema Iberico, een gebergte met diepe ravijnen en grillige formaties gevormd door uitgeholde kalksteen, die een ongeëvenaard landschap vormen; La Alcarria in het westen, grenzend aan de provincie Guadalajara, een aan de landbouw gewijd gebied met roodgekleurde vlaktes en berghellingen en in het zuiden ligt La Mancha, een onmetelijke, dankzij Don Quichot wereldwijd bekende, laagvlakte.

Tip 6. Avontuur in Toledo

De provincie is één van de grootste van Spanje met in het zuiden de heuvels van de Montes de Toledo. De provincie wordt doorkruist door de Taag en aan de oever van deze rivier bevinden zich de twee belangrijkste plaatsen: Talavera de la Reina en de hoofdstad Toledo zelf. In december 1987 verleende de UNESCO aan Toledo de titel van Cultureel Werelderfgoed ter erkenning van het uitzonderlijke karakter van de stad, want inderdaad kun je niet door de straat wandelen zonder langs een kerk, een moskee, een synagoge of een paleis in Renaissance-stijl te komen. Als je echt volop wil genieten van een bezoek aan Toledo, dien je daar zeker enkele dagen voor uit te trekken. Met een avontuurlijke instelling kun je alle mysteries van Toledo ontdekken, dwalend door de stad.

Tip 7. Kom naar Albacete

Albacete ligt aan de rand van La Mancha, een landbouwgebied dat wijn, fruit en saffraan levert. Albacete bestaat uit een oude bovenstad met een gotische kerk San Juan Bautista met muurschilderingen en de nieuwe benedenstad. De plaats is bekend door de vervaardiging van messen, dolken en dergelijke. 14 km ten oosten van Albacete vind je Chincilla de Monte Aragon. Dit is een oude stad die als een amfitheater tegen een heuvel is gebouwd. Bovendien staat hier een prachtig kasteel uit de vijftiende eeuw.

Tip 8. Naar Valdepenas voor een wijntje

Valdepenas is de hoofdstad van La Mancha's uitgestrekte wijngebied, met het grootste oppervlak aan wijngaarden ter wereld. Deze overwegend moderne stad komt bij de wijnfeesten tot leven. In de wirwar van oude straten rond het door cafés omzoomde Plaza de Espana staan de Iglesia de la Asunción en het gemeentemuseum. In Valdepenas kun je meer dan dertig bodega’s bezoeken. In de traditionele kelders van de Bodega Museo staan grote aardewerken kruiken, tinajas.

Tip 9. Bergen, rivieren en alles daar tussenin

De regio kan opgedeeld worden in twee delen: de Meseta, een uitgestrekte en hooggelegen (700 à 800m) vlakte en een berglandschap dat de Meseta omringt en soms doorklieft, zoals bij de bergen rondom Toledo met pieken van ongeveer 1.500m: de Villuercas (1.601m) en de Rocigalgo (1.447m). Het gebied wordt omcirkeld door de "Sierra de Gredos", de "Serranía de Cuenca" en de "Sierra Morena". Drie belangrijke rivieren vloeien door het gebied: de Río Tajo, de Río Guadiana en de Río Jucar.

Tip 10. Zeker niet duur

Een vakantie in La Mancha is zeker niet duur. Voor zo’n € 400 heb je een week vakantie in La Mancha.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!