Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie La Palma
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie La Palma

Ga je binnenkort op vakantie naar La Palma? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je La Palma Vakantie boekt!

Tip 1. La Isla Bonita
La Palma wordt heel vaak liefkozend ‘La Isla Bonita’ genoemd, wat betekent ‘het mooie eiland’. Misschien is dit wel het eiland waar Madonna het in haar lied over heeft. Dat zou heel goed kunnen want mooi is La Palma zeker!

Tip 2. Tegenstellingen
Je ziet het meer op de Canarische eilanden, de verschillen in het landschap. La Palma heeft ook kale lavagronden in het huizen en weelderig begroeide heuvels in het noorden. Dat komt misschien ook wel omdat het noorden toch veel meer regen te verwerken krijgt als het zuiden. Als je over het eiland reist, zul je versteld staan van die tegenstellingen.

Tip 3. Bezoek de grootste krater ter wereld
In het nationaal park Caldera de Taburiente vind je de grootste krater van de wereld. Hij heeft een doorsnede van maar liefst 10 km en een maximale diepte van 1500 meter. Het is een bijzonder gebied waar je geweldige wandelingen kunt maken. De Caldera ligt midden in het noordelijke deel van het eiland. Er is één weg onder de Caldera die het eiland als het ware doormidden deelt in noord en zuid.

Tip 4. Het steilste eiland ter wereld
La Palma is het vijfde eiland in grootte van de Canarische Eilanden, alleen La Gomera en El Hierro zijn kleiner. Van noord naar zuid is de grootste afstand 47 km en van oost naar west 29 km. Eigenlijk is het meest opvallend aan La Palma is de hoogte. Met 2.426 meter is Roque de los Muchachos het hoogste punt van het eiland en dit is voor een zo klein eiland gigantisch! La Palma is niet voor niets het steilste eiland ter wereld.

Tip 5. Ontdek de flora op het Groene Eiland
Dat La Palma ‘La Isla Bonita’ wordt genoemd wist je al. Maar weet je ook dat de Spanjaarden het ook wel ‘La Isla Verde’ noemen? Dat komt omdat La Palma een rijke beplanting heeft met meer dan 700 verschillende plant- en boomsoorten. Dat is al heel bijzonder, maar nog bijzonderder is dat 70 soorten daarvan uniek voor dit eiland zijn en nergens anders op de wereld voorkomen. ’t Is wat, voor zo’n klein eilandje!

Tip 6. Bezoek de hoofdstad
Santa Cruz is de hoofdstad van La Palma en maakt in eerste instantie een moderne indruk met veel nieuwbouw. Wanneer je het centrum inwandelt zul je echter verbaasd staan van de vele smalle, stille straatjes, binnenplaatsjes en gezellige pleintjes. Het belangrijkste plein is wel de ‘Plaza de Espana’, waaraan zich het gemeentehuis en de kerk ‘El Salvador’ bevinden. Beide gebouwen stammen uit de 16e eeuw. Boven de stad ligt de kerk van de beschermheilige van het eiland, de ‘Nuestra Señora de las Nieves’. In Santa Cruz vind je banken, een postkantoor én veel winkels. Ook zijn er goede restaurants en veel cafés met gezellige terrasjes.

Tip 7. Ga naar de markt
In Santa Cruz de La Palma vind je dagelijks (behalve op zondag) groenten- en fruitmarkten die tot 14.00 uur geopend zijn. In het dorp Mazo wordt iedere zaterdagmiddag van 15.00 uur tot 20.00 uur en zondag van 08.00 uur tot 13.00 uur een boerenmarkt gehouden. Hier worden dan niet alleen fruit en groenten verkocht maar ook volkorenbrood, honing, wijn en andere producten van het eiland.

Tip 8. Kom lekker eten
Op de Canarische Eilanden kun je genieten van de eenvoudige Spaanse keuken. Zoals het een eiland betaamt worden er veel visgerechten aangeboden maar ook vlees is volop verkrijgbaar. Meestal worden bij uw gerecht kleine Canarische aardappels geserveerd. Enkele gerechten die de moeite waard zijn om uit te proberen: een stoofpot van zoute vis (Sancocho), aardappeltjes (Papas Arragudas) en een superzoet nagerecht met honing, rum en amandelen (Bienmesabe).

Tip 9. Een zwembad in de bergen
Dit is leuk! Het kleine bergdorpje Barlovento ligt op 550 meter hoogte en is een rustig, sfeervol dorpje. In de loop der jaren is hier een rijk landbouwgebied ontstaan. Op enkele kilometers buiten het dorpje zijn zeewaterbassins, en die functioneren als natuurlijk zwembad, heel apart!

Tip 10. Zeker niet duur
Echt niet! Voor zo’n € 400 heb je een heerlijke week vakantie, waarbij je naar hartelust kunt kiezen uit de accommodaties, er zijn hotels maar ook uitstekende appartementencomplexen.
La Palma? Prima!


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!