Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Lanzarote
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Lanzarote

Ga je binnenkort op vakantie naar Lanzarote? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Lanzarote Vakantie boekt!

Tip 1. Is het nou een ‘Zwarte Parel’ of een ‘maanlandschap’?
Het vulkanische eiland Lanzarote wordt ook wel de ‘zwarte parel van de Canarische Eilanden’ genoemd. Dat komt doordat een groot deel van eiland wordt gekenmerkt door overblijfselen van vulkaanuitbarstingen, in het zuidwesten van het eiland zie je een lavazee (versteend) in de zee verdwijnen. Daarom wordt het ook wel een ‘maanlandschap’ genoemd.

Tip 2. Zwart is mooi!
Op Lanzarote geldt: zwart is mooi! Een fascinerend eiland met meer dan 300 kraters en vulkaankegels. Maak een rondrit en ontdek de overweldigende natuur van het eiland, rijd langs typische dorpjes, zandwegen en schitterende panorama’s. Lanzarote staat niet voor niks op de monumentenlijst van de UNESCO.

Tip 3. Ga de berg op!
Het kasteel San José ligt op een 80 meter hoge rots, vlak aan zee. Ze zijn begonnen met bouwen aan het eind van de 18e eeuw, en dat was dan hoofdzakelijk om de eilandbewoners toen aan werk te helpen. Da’s mooi, want nu is er een schitterend kasteel. In het restaurant in het kasteel heb je prachtige vergezichten over de omgeving en de zee.

Tip 4. Maak een excursie naar de Vuurbergen
Het Parque Nacional de Timanfaya (oftewel Vuurbergen) is het enige nationale park op Lanzarote. Het vulkaanlandschap bestaat uit uitgestrekte lava- en asvelden. De onvruchtbare streek is vrijwel verstoken van dieren en planten. Om je te laten zien hoe heet de bodem is, worden er verschillende demonstraties gegeven, dat houdt o.a. in emmers in de lucht laten vliegen! Op sommige plaatsen is de bodem hier op 70 cm diep al 100ºC! Houd er rekening mee dat je alleen naar De Vuurbergen kunt middels een excursie.

Tip 5. Kom kijken hoe ze op Lanzarote aan hun wijn komen.
Het landschap van La Geria is karakteristiek voor Lanzarote. Wat er bijzonder aan is, is dat de er een aparte methode is ontwikkeld om de jonge wijnranken toch van water te voorzien. Vanaf de grond wordt een dikke laag lavagruis neergelegd, dat houdt het water vast. Om de ranken vervolgens ook nog te beschermen tegen de wind is er om de ranken heen een stenen muurtje gebouwd. Het resultaat is een prachtig aanzicht. Bovendien kun je hier bij verschillende wijnkelders een heerlijk glaasje plaatselijke wijn proeven.

Tip 6. Een concertzaal in een grot!
De grootste grot van het eiland, de Jameos del Agua, bevindt zich vlak aan zee in het noordoosten van het eiland. Jameos betekent ‘rotsspleet. Later is de spleet door een kunstenaar, Cesar Manrique, verfraaid. Er groeien (reuzen)cactussen, er bloeien bloemen en er is een wit afgezet bassin. In de grot is ook een klein, met de zee verbonden, meer. In dat meertje leven witte blinde rivierkreeftjes, en dat alleen op Lanzarote. Tenslotte het klapstuk: in de grot is een concertzaal ingericht. Stel je eens voor wat voor een akoestiek dat moet opleveren!

Tip 7. Zie waar het zout vandaan komt
Janubio ligt ten noorden van Playa Blanca en daar vind je de Zoutpannen van Janubio. Er wordt jaarlijks 10.000 ton zout uit de zee gewonnen. Vroeger gebeurde dat men windmolens, maar tegenwoordig gaat dat elektronisch. Het zeewater wordt in bekkens op het strand gepompt, waarna de zon en wind hun werk doen, het water verdampt en het zout in de bekkens achterblijft. Na zo’n vier weken wordt het zout afgegraven en gedroogd. Daarna wordt het gebruikt als keukenzout of badzout. Vroeger werd het ook nog gebruikt als conserveermiddel voor de vis.
Wat een belevenis, voor het in je zoutvaatje zit hè?

Tip 8. Ontdek het Groene Meer (en waarom het groen is)
Het Groene Meer ligt in El Golfo. El Golfo is bekend om een enorme halfkrater, gevuld met verzilt water. Dat water wordt dus het Groene Meer genoemd. Het waarom is eigenlijk niet precies bekend. Volgens het ene verhaal is het groen omdat op de bodem van het meer Olivinagesteente ligt. Dit gesteente komt tevoorschijn als er een lavalaag wordt weggehakt. Een ander verhaal vertelt dat het water zo groen is door de algen in het meertje. Kom eens kijken, misschien weet jij de oplossing!

Tip 9. Eilandjes voor het eiland
Er liggen vijf kleine eilandjes ten noorden van Lanzarote, en wel La Graciosa, Montanbla Clara, Roque del Oeste, Roque el Este en Alegranza. Ze worden, heel schattig, Las Isletas genoemd. Zo klein als ze zijn hebben ze vulkaankegels, grotten, riffen en strandjes. Op Las Isletas is volop gelegenheid tot zonnen, zwemmen en vissen. Vanuit de haven van Orzola op Lanzarote kun je elke dag met een veerboot naar het vissersplaatsje Caleta del Sebo op Graciosa. Je kunt er ook een mountainbike huren.

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie op Lanzarote is minder duur dan je denkt. Voor zo’n € 400 kun je een fascinerende vakantie hebben op deze Zwarte Parel.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!