Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Last Minutes
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Last Minutes

Ga je binnenkort een last minute boeken? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je last minute vakantie boekt!

Tip 1. Last minute boeken is besparen
Omdat je niet een half jaar van tevoren boekt, kun je een hoop geld besparen. Er blijven altijd wel stoelen in een vliegtuig leeg, of vakantiehuisjes over, om wat voor reden dan ook. Daar kun je als consument mooi op inspringen. Dan moet je natuurlijk wel in de gelegenheid zijn om je vakantie flexibel op te nemen, maar als die kans er in zit, dan is het zonde van je geld om een half jaar van tevoren al te boeken.

Tip 2. Last minute reizen zijn internationaal
Het maakt bij last minute niet uit of je naar Nederland of het buitenland wilt. Hoe verder hoe duurder, dat geldt natuurlijk toch al, maar feitelijk zijn reizen die anders onbetaalbaar zijn via een last minute eigenlijk best te doen. Bovendien geeft het wel een heel lekker gevoel natuurlijk, om naast iemand te zitten die misschien wel het dubbele betaald heeft.

Tip 3. Meer geld om op te eten
Geld om op te eten? Jazeker, want met alle Euro’s die je hebt bespaard door een last minute vakantie te boeken kun je heel leuke andere dingen doen zoals bijvoorbeeld lekker uit eten gaan, lekker uitgaan, excursies doen, noem maar op. Zo heb je feitelijk dubbel plezier van je bespaarde Euro’s.

Tip 4. Veel meer voorpret
Eigenlijk heb je met een last minute veel meer voorpret. Als je al een vakantie geboekt hebt, kun je een half jaar uitkijken naar die reis, en dezelfde plaatjes bestuderen. Als je in januari nog niet weet waar je naartoe gaat, heb je een half jaar lang de plezierige spanning van ‘wat zou het dit keer worden’. Heeft ook wel iets avontuurlijks, vind je niet?

Tip 5. Bij bungalowparken is de last minute zonder extra’s
Zonder extra’s? Ja, er bestaan bungalowparken waar je een huisje kunt boeken met bijvoorbeeld opgemaakte bedden, ontbijt etc. Kijk, en als je dan last minute geboekt hebt, dan bestaan die services niet meer. Dat is niet erg, je neemt gewoon je eigen spullen mee en maakt je eigen bed op, heb je toch lekker voordelig last minute een vakantie geboekt.

Tip 6. Een last minute vakantie is makkelijk te boeken
Je kunt ervoor naar het reisbureau gaan, ook daar kun je makkelijk last minute vakanties boeken. Meestal hebben ze wel een lijstje met aanbiedingen, waar je op korte termijn (dus last minute) naar toe kunt gaan. Dat varieert van vakanties in Nederland tot vakanties over de hele wereld, voor bijna elke bestemming is wel een last minute reis te vinden. Nog makkelijker is thuis vanachter je eigen computer, via het internet een last minute reis te boeken.

Tip 7. Let op de prijs
Waar je wel op moet letten is dat je niet altijd meteen je al gepakte koffer kunt grijpen en naar je vakantiebestemming gaan voor de prijs die je als last minute aanbieding hebt gezien. Vaak komen daar nog kosten bij zoals boekingskosten maar bijvoorbeeld ook een brandstoftoeslag.
’t Is maar een weet. Een troost daarbij is dat al die mensen die ver vooruit hebben geboekt voor deze zelfde kosten hangen, dus jij bent nog steeds voordeliger uit met je last minute.

Tip 8. Houd de datum in de gaten
Gangbaar is zo’n beetje 3 weken voor de vertrekdatum, dat is het moment waarop last minutes vrij komen. Dat is toch wel handig om te weten als je zo ongeveer al voor ogen hebt wanneer je met vakantie zou willen gaan. Vanaf dat moment kun je dus met een kritisch oog alle last minutes in de gaten gaan houden.

Tip 9. Boter bij de vis
Dat is dan weer een “nadeel” van last minute: je moet gelijk de reissom neerleggen. Waar je anders een aanbetaling doet en dan nog tijd genoeg hebt om voor de rest te zorgen is dat bij last minute niet het geval. Ook niet zo raar, als je bedenkt dat je binnen de kortste keren vertrekt, maar wel iets om rekening mee te houden voordat je een last minute boekt.

Tip 10. Vaak is de keuze beperkt
En daarmee wordt niet bedoeld in de zin van bestemming, want die zijn er zat, maar meer met het oog op je accommodatie. Als je ver van tevoren boekt kun je uitgebreid aangeven aan welke eisen je accommodatie moet voldoen. Bij lastminute is dat anders, dan heb je het maar te doen met wat er nog vrij is. Maakt ook eigenlijk niet zoveel uit, als je maar een dak boven je hoofd hebt, toch?


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!