Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Lefkas
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Lefkas

Ga je binnenkort op vakantie naar Lefkas ? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Lefkas vakantie boekt!

Tip 1. Algemene informatie over Lefkas (Lefkada mag ook)
Het Griekse eiland Lefkas is 14 km breed en 34 km lang. Het ligt in de Ionische zee en is door een dam met het vasteland van Griekenland verbonden. Lefkas behoort tot de eilanden van de Ionische archipel (Paxos, Zakynthos, Corfu, Ithaki en Kefalonia). Lefkas (lefkos is Grieks voor wit) dankt zijn naam aan de witte rotsen bij Kaap Lefkatas én de witte stranden.

Tip 2. Maak een bijzondere zeiltocht
Een zeiltocht in het Levkasgebied is heel bijzonder omdat je tijdens de tocht heel veel grote en kleine eilanden tegenkomt. Daarbij heeft elk eiland prachtige baaien die je uitnodigen om aan land te komen. Sommige baaien liggen zelfs zo diep verscholen dat ze vanaf de zee niet zichtbaar zijn. Uiteraard zijn de witte stranden en het azuurblauwe water kenmerkend voor dit gebied. Op het strand van zo’n baai kun je heerlijk tot rust komen. Als je wilt flottielje zeilen is Lefkas een ideale basis.

Tip 3. Lefkas, een apart (ei)land
Lefkas is weliswaar een eiland, maar tegelijkertijd ook een deel van het vasteland. Volgens sommige deskundigen zou het zo zijn dat de vroegere bewoners in de in die tijd bestaande landtong, die het eiland verbond met het vasteland, een kanaal hebben gegraven. De bewoners van het eiland zeggen dat Lefkas het thuisland van Odysseus was. Hoe het ook zij, het is een apart gebeuren, zo’n eiland vast met een dam.

Tip 4. Zoek de gezelligheid op
Bij aankomst op het eiland is de eerste plaats die je tegenkomt de hoofdstad. Die heet, net als bij zoveel eilanden, net als het eiland: Lefkas. ’t Grappige is dat de Grieken het eiland (en de stad) weer Lefkada noemen. Het is maar dat je het weet. Voor Griekse begrippen is de stad niet erg oud, maar wel héél erg gezellig. Het wemelt van de smalle straatjes, alleen bestemd voor voetgangers. Natuurlijk zijn er volop terrasjes, winkels en taverna’s. Het stadsplein is de plaats waar ook de Lefkadieten naartoe gaan om te kijken en bekeken te worden. Het oudste monument, net buiten de stad, is het fort dat Santa Mavra heet.

Tip 5. Ga op bezoek bij Onassis
Ja, niet echt natuurlijk, maar vanaf Lefkas kun je een boottocht maken die je langs het eiland Skorpio brengt, en dat eiland is in het bezit van een hele rijke familie, namelijk de familie Onassis. Je mag het eiland niet op, de bewoners zijn op hun privacy gesteld, maar het is toch wel erg leuk dit eiland met eigen ogen te aanschouwen.

Tip 6. Hier móet je geweest zijn
Als je naar het zuiden gaat op het eiland kom je bij twee mooie baaien, namelijk Mikros Gialos
en Sivota. Dit is werkelijk een ideale plaats voor zeilers, je zou kunnen oversteken naar het vasteland. De zee ligt bezaaid met kleine eilanden met uiteraard ieder hun haventje. Op de berg boven het strand van Mikros Gaios ligt een klein dorpje, Poros. Je doet jezelf echt te kort als je hier niet even langs gaat. Helemaal in het uiterste zuidelijke puntje vind je Vassiliki, een van de meest gezellige havens van het eiland. Dit is echt het centrum voor zeilers en surfers. Door de enorme valwinden staat er daar vrijwel iedere middag windkracht 7/8!.

Tip 7. Ga op reis op Lefkas
Als je in Lefkas stad op de brommer, in de huurauto of de bus stapt kun je allerlei leuke plaatsen bezoeken, zoals Poros en Sivota. Dat zijn leuke toeristische plaatsjes. Ook Nidri is een leuk plaatsje, waarbij je tijdens een wandeling oog in oog komt te staan met een waterval, heel bijzonder. Ook kun je vanuit Nidri diverse keren per dag met een veerboot naar het eilandje Meganisi. Het dorp Sivota is overigens beroemd om zijn kreeften en restaurants, voor een maaltijd heerlijk smullen.

Tip 8. De inwoners van Lefkas zijn kunstenaren!
Wist je dat de bewoners van Lefkas door hun lange geschiedenis begiftigd zijn met een rijke cultuur en dat ze uitblinken als kunstenaars? Muurschilderingen, het schilderen van iconen en houtsnijwerken worden al sinds eeuwen op het eiland beoefend. Het eiland heeft wat dat betreft een lange traditie, zowel qua muziek als cultuur

Tip 9. Kom kerken tellen!
Het midden van het eiland is zeer bergachtig. De hoogste berg, de Elati, is bijna 1170 meter hoog en is bezaaid met karakteristieke dorpen. Ooit heeft men zich hier gevestigd uit veiligheids-overwegingen, toen tal van zeerovers de lagere delen onveilig maakten. Bovendien bevindt zich in het binnenland het traditionele dorpje Karya en het dorpje Alatro met maar liefst 38 kerkjes (!).

Tip 10. Zeker niet duur.
Een vakantie op Lefkas is zéker niet duur, voor zo’n € 450 kun je in het hoogseizoen van een heerlijke vakantie in Griekenland en op Lefkas genieten.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!