Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Leon Spanje
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Leon Spanje

Wil je op vakantie naar Castilië y Leon in Spanje? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Leon Vakantie boekt!

Tip 1. Welkom in Leon

Castilië y Leon is de grootste autonome regio van Spanje en omvat de provincies Avila, Burgos, Leon, Palencia, Salamanca, Segovia, Soria, Valladolid en Zamora. Het gebied is uitgestrekt en buitengewoon afwisselend. Het hart wordt gevormd door de Meseta del Norte. Karakteristiek voor deze Castilliaanse hoogvlakte is de Tierra de Campos, in het noorden van de regio, met zijn afgelegen, soms halfverlaten dorpen en uitgestrekte graanvelden. Rondom de hoogvlakte ligt een aantal imposante bergketens. In het zuiden en zuidoosten ligt het langgerekte Castiliaanse scheidingsgebergte (Sp. Sistema Central), dat de Spaanse hoogvlakte in tweeën deelt. De keten bestaat uit de Sierra de Guadarrama, de Sierra de Gredos en de Sierra de Francia.

Tip 2. Ga terug in de tijd

In het noordoosten ligt het eveneens langgerekte Castiliaanse Randgebergte (Sp. Sistema Iberico). Hiervan maakt de in Soria liggende Sierra de Urbion deel uit. In het uiterste noorden liggen, met een uitloper in Zamora, de Montes de Leon. Naast het fascinerende landschap met zijn bergen, onbekende natuurparken en eindeloze vergezichten biedt de regio Castilië en Leon de bossen van Soria en Salamanca, monumentale steden en dorpen, talloze massieve burchten die de herinnering aan de Reconquista, de ridderorden en de epoca senorial levend houden, bruisende fiesta's en een uitstekende keuken

Tip 3. Castilie is dun bevolkt, dus lekker rustig

Het platteland is nog lekker rustig. Ter illustratie: in de provincie Valladolid bijvoorbeeld woont ruim 70% van de bevolking in de hoofdstad, en in Soria wonen nog geen 100.000 mensen in een provincie die eenderde van Nederland beslaat. In de steden Valladolid en Salamanca zijn VVV-kantoren die je kunnen voorzien van prima en zeer uiteenlopende informatie, juist ook over de minder bekende gebieden.

Tip 4. Zoek de koelte in de provincie Avila

De koelte van de bergen en de aanwezigheid van veel bos en water maken een verblijf hier,
ook in de zomer, bijzonder aangenaam. De provincie bezit een aantal mooie dorpen en kastelen, de magnifieke druipsteengrot Cuevas de Águila, de eeuwenoude ‘stieren’ van graniet – de Toros de Guisando – en boven alles de imposante Murallas, de muren van Ávila. Daarnaast kun je er diverse traditionele fiesta's meemaken.

Tip 5. Interessante excursies

Bezoek het Casa de Boitines én het bisschoppelijk paleis van Gaudi in de provincie Leon.
De Camino de Santiago doorkruist het centrale deel van de provincie. De provinciehoofdstad Leon heeft een aantrekkelijke oude binnenstad met monumenten als de gotische kathedraal, de Romaanse San Isidorokerk en het Casa de Boitines van de beroemde architect Gaudí. In Astorga staat ook een creatie van Gaudí, het bisschoppelijk paleis, dat al sinds het einde van de 19de eeuw opzien baart. In de noordoost hoek, waar de provincie Leon en de autonome regio's Asturië en Cantabrië samenkomen, ligt een stuk van de Picos de Europa.

Tip 6. Voor natuur- en cultuurliefhebbers

In de provincie Palencia vind je o.a. het natuurreservaat Fuentes Carrionas. Het noorden van de provincie, de Montana Palentina, is een onderdeel van het Cantabrisch Gebergte. De bergen en de bossen vormen een enorm contrast met het kale en droge zuiden. Het natuurreservaat Fuentes Carrionas is een Mekka voor de natuurliefhebber, terwijl de culturele reiziger kan genieten van een scala aan Romaanse kerkjes en kloosters, met name in de omgeving van Aguilar de Campoo.

Tip 7. De grootste burcht van Spanje staat in de provincie Segovia

In het westen van de provincie liggen de dorpen Coca, waar de grootste burcht van Spanje staat. Meer naar het noorden liggen de fraaie dorpen Pedraza de la Sierra en Sepulveda, het fascinerende natuurpark Río Duraton en de pieken van de Sierra de Ayllon. Segovia is bij de Spanjaarden tevens bekend om haar bruisende fiesta’s en uitstekende keuken. Van heinde en verre komen ze hier op zondagmiddag lechado of cochinillo asado (geroosterd lam of big) eten. Vooral Pedraza en Sepulveda zijn ware gastronomische paradijsjes

Tip 8. Bezoek het decor van Dr. Zhivago in de provincie Soria

Het prachtige landschap was decor van diverse films, onder andere Dokter Zhivago. Het zuiden van Soria is weids, open en hooggelegen heuvelland. Bossen, uitgestrekte graanvelden, felrode, witte en gelige aarde, de oevers van de Duero en boomloze steppen wisselen elkaar hier af. In dit fascinerende, maar lege land, liggen de mooie stadjes El Burgo de Osma, met een kathedraal vol schatten, de burchten van Berlanga de Duero en Gormaz, de Sixtijnse kapel van Romaans Soria en de Romeinse stad Tiermes.

Tip 9. Maak een boottocht vanuit Sagayo

Vanuit hier kun je een indrukwekkende boottocht maken over de Duero rivier maken met puntige kliffen aan beide zijden. Als je nog geen tijd hebt gehad om Salamanca te bezoeken, kan dit ook vanuit hier. Verder kun je een uitstapje maken naar Zamora, gelegen aan de oevers van de Duero. Hier vind je een fraaie kathedraal, gebouwd in 1151 en tal van Romaanse en Gotische kerken. De plaats werd echter het meest beroemd door 'El Cid', een legendarische veldheer, wiens huis je nog in de oude stad kunt zien.

Tip 10. Zeker niet duur

Nee, zeker niet als je bedenkt wat Castilië y Leon allemaal te bieden heeft zit je hier een week voor rond de € 400.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!