Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Lesbos
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Lesbos

Ga je binnenkort op vakantie naar Lesbos? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Lesbos vakantie boekt!

Tip 1. Algemene informatie over Lesbos
Lesbos (ook wel Levbos genoemd overigens) is na Kreta en Rhodos het grootste eiland van Griekenland. Lesbos is zo’n 50 km breed en 65 km lang. Tijdens je vakantie op Lesbos zal je opvallen dat het eiland behoorlijk groen is, er is veel natuur. Daarom is Lesbos ook heel geliefd bij natuurliefhebbers. Naast de uitgestrekte bossen groeien er ook veel olijfbomen.

Tip 2. Ontmoet de lokale bevolking tijdens de volksfeesten
Leuke gelegenheden om de smaak te pakken te krijgen zijn de religieuze festiviteiten en de kermissen, zoals het Stierenfeest in Agia Paraskevi en de folkloristische carnavalsfeesten in Mandamados en ook de viering van de 15e augustus in Petra en Agiassos. In de zomer wordt het ouzofeest in Mytilini gevierd, het Sardienenfeest in Skala (ofwel Kalloni) en de visvangfeesten in Patra. Een leuke manier om een idee te krijgen van de bevolking en hun manier van feestvieren.

Tip 3. Bezoek de stenen bomen
Op Lefkas ligt ten westen van Ypsilou, waar een mooi klooster ligt wat ook een bezoekje waard is, de ingang van het versteende woud. Dit is ontstaan omdat zo’n 15 tot 20 miljoen jaar geleden de vulkaan Ordymnos is uitgebarsten, waardoor er enorme bossen sequoia’s (je weet wel, die gigantische bomen) werden bedolven onder de vulkanische als en als gevolg daarvan versteenden. Dit versteende woud is een uniek gebied in Europa.

Tip 4. Geniet van typisch Griekse maaltijden
Bekend is dat de Grieken graag vlees eten, maar op zo’n eiland als Lesbos kun je genieten van de heerlijkste Griekse verse vis, kreeft en andere zeevruchten. Een specialiteit zijn de sardientjes van Kalloni. Ook de zuivelproducten van vrij rondgrazend vee (scharrelvee?) en kleinvee zijn een genot, probeer eens die werkelijk heerlijke yoghurt.

Tip 5. Lesbos biedt volop mogelijkheden voor uitstapjes
Lesbos heeft een ruime keuze uit overnachtingsmogelijkheden, variërend van grote hotels tot kleine pensionnetjes. Vanuit je hotel zijn is er volop gelegenheid het eiland te verkennen, per openbaar vervoer, taxi of gehuurde auto. Ook zijn er dagelijkse vliegtuigverbindingen met Athene en regelmatig met Thessaloniki. Bovendien staat Lesbos in directe verbinding met de haven van Piraeus door een ferryboot en zijn er regelmatig overtochten naar diverse andere eilanden zoals Chios en Samos. Bovendien varen er kleine veerbootjes regelmatig naar Aivali in Turkije. Keus zat dus!

Tip 6. Bekijk eens een échte Picasso!
Lesbos heeft heel veel musea, waaronder een paar belangrijke musea zoals de oude en nieuwe Archeologische Musea van Mytilini. Hier vind je unieke archeologische vondsten uit zowel de prehistorie als de klassieke en Romeinse tijden. Dan is er nog het Terriade Museum, waar je naast werken van Matisse en Miro zelfs een échte Picasso kunt bewonderen.

Tip 7. Apart: ga naar de stad zonder straatnamen!
De hoofdstad van Lesbos is Mytilini. Natuurlijk heeft ook deze stad een haven, een aantal musea en een prachtige oude burcht. Mytilini ligt bovenop een heuvel aan zee en heeft een gezellige boulevard met veel terrasjes (en toeristen). Het leuke van Mytilini is dat ze er geen straatnamen hebben, kunnen wij ons niet voorstellen……

Tip 8. Maak een wandeltocht door de natuur
Voor wandelaars is vooral het voorjaar op Lesbos heel geschikt. Er heerst dan een lekkere temperatuur en de natuur is op zijn mooist. Als je de mooiste orchideeën wilt zien moet je in april of begin mei op Lesbos komen. Vooral als je gaat wandelen voordat er gehooid wordt (eind mei) kun je dan genieten van de prachtige natuur met volop wilde bloemen en planten.

Tip 9. Drink eens échte ouzo
Er wordt gezegd dat de beste ouzo van Griekenland op Lesbos wordt gemaakt en dat als je nog nooit ouzo van Lesbos hebt geproefd je nog nooit goede ouzo hebt gehad. Ouzo drinken is een kunst, of misschien wel een manier van leven. De meeste café-eigenaren op Lesbos zullen beamen dat de beste ouzo van Lesbos komt. De juiste manier om ouzo te drinken is overigens om dat te combineren met het eten van kleine hapjes, de mezedes. Door het eten van die hapjes voorkom je dat je binnen de kortste keren dronken bent en kun je het gezellig zitten, eten en ouzo drinken úren volhouden!

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie op Lesbos is best te betalen, voor zo’n € 300 kun je al van een fijne vakantie op dit heerlijke eiland genieten. De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen waarin je op vakantie gaat, maar als je bijvoorbeeld een wandelvakantie overweegt, zéker een aanrader op Lesbos, en je plant die in het voorjaar, dan is Lesbos een prima te betalen vakantiebestemming.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!