Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Levensverzekering
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Levensverzekering

Denk je erover om een levensverzekering af te sluiten? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je een levensverzekering afsluit!

Tip 1. Een levensverzekering is niet noodzakelijk

Maar kan wel handig zijn, bijvoorbeeld als appeltje voor de dorst. Als je nu elke maand wat opzij zet middels een levensverzekering, heb je straks een mooi spaarcentje. Bedenk daarbij dat zelf sparen vaak toch tegenvalt, en als je het via een levensverzekering doet, weet je zeker dat het goed gaat.

Tip 2. Een levensverzekering is van belang voor je nabestaanden

Natuurlijk is dat iets waar je het liever niet over hebt, maar toch is het wel van belang.
Als je onverhoopt komt te overlijden en je hebt een levensverzekering afgesloten, blijven je nabestaanden, die het dan toch al zwaar hebben, niet ook nog eens opgezadeld zitten met bijvoorbeeld de kosten van een begrafenis. Die kunnen dan uit de uitkering van de levensverzekering betaald worden.

Tip 3. Een levensverzekering hangt vaak aan een hypotheek

Een manier voor een hypotheekverstrekker om zeker te zijn dat de centjes t.z.t. betaald worden is het afsluiten van een levensverzekering. Dat betekent dan dat als je een bepaalde leeftijd bereikt hebt, de levensverzekering tot uitkering komt waarmee de hypotheekschuld afgelost kan worden.

Tip 4. Levensverzekering is niet aftrekbaar

De premie die je betaalt voor een levensverzekering is niet aftrekbaar maar als je met diezelfde verzekering ook het risico van arbeidsongeschiktheid hebt meeverzekerd, is dat gedeelte van de premie weer wel aftrekbaar. Gevolg daarvan is wel weer dat een eventueel te ontvangen uitkering bij arbeidsongeschiktheid wel weer belast is.

Tip 5. Heb je al een levensverzekering maar wil je daarmee stoppen?

Dat kan, dat heet premievrij maken. Dat betekent dat het geld wat je gespaard hebt blijft staan, maar dat er niets meer bij komt, zodat het bedrag aan het eind van de rit lager is dan wanneer je wel premie was blijven betalen. In ieder geval hoef je dan geen premie meer te betalen en blijft er toch nog iets over.

Tip 6. Als je helemaal wilt stoppen kun je je levensverzekering afkopen

Dat noemen ze dan afkoopwaarde, dan krijg je een groot deel van je reeds betaalde premie terug, maar niet alles. Eigenlijk is dat dus zonde geld, en kun je beter proberen óf te blijven betalen óf de levensverzekering premievrij te maken.

Tip 7. Wees zuinig op je polis

Net als met veel andere belangrijke documenten is ook je polis een document om zuinig op te zijn want hij vertegenwoordigt toch een bepaalde waarde. Zorg er dus voor dat je je (levens)verzekeringpapieren goed opbergt, bijvoorbeeld bij je andere polissen van bijv. je inboedelverzekering.

Tip 8. Vergelijk voor je een beslissing neemt

Het kan de moeite lonen om de verschillende premies van verschillende verzekeraars te vergelijken. Dat kan je toch gauw heel wat euro’s schelen. Bovendien bestaan er ook geïndexeerde levensverzekeringen, en dat houdt dan in dat de verzekerde waarde jaarlijks stijgt, je kunt het vergelijken met de inflatie. Nu lijkt 1% op zich niet veel, maar als je bedenkt dat je levensverzekering heel wat jaren gaat lopen, kan zoiets nog aardig oplopen. Bij die vergelijkingen moet je niet alleen kijken naar de premie, maar ook wat er verder aan vast zit. De ene maatschappij kan hele andere voorwaarden hebben dan de andere, waarbij er grote verschillen kunnen bestaan in premievrij maken en afkoopwaardes. Goed opletten dus!

Tip 9. Een levensverzekering geeft rust

Rust voor je partner, voor je kinderen, kortom, iedereen die direct met jouw eventuele overlijden te maken zou hebben. Je moet er toch niet aan denken dat je dierbaren na jouw overlijden met zorgen komen te zitten die je bij wijze van spreken met één polis had kunnen voorkomen….

Tip 10. Een levensverzekering is wat anders dan een begrafenisverzekering

Vergis je daar niet in! Met een begrafenisverzekering is louter je begrafenis of crematie gedekt,
al dan niet in natura. Een levensverzekering is heel andere koek, die buiten een eventuele begrafenis ook andere kosten kan dekken zoals hypotheeklasten, studiekosten voor kinderen etc. Denk dus niet dat je er bent als je een begrafenisverzekering hebt afgesloten.

 Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!