Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Madrid
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Madrid

Ga je binnenkort op vakantie naar Madrid? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Madrid Vakantie boekt!

Tip 1. Bezoek de hoofdstad van Spanje.

Madrid is de hoofdstad van Spanje precies in het midden van het land gelegen. Het hart van Madrid vormt het Puerta del Sol, een plein in de vorm van een halve maan. Achter de markthallen ligt de indrukwekkende Plaza Mayor met het bronzen beeld van koning Felipe lll. Daarnaast heeft Madrid nog veel meer pleinen, talloze bars, betaalbare restaurants en vooral trendy winkels waar je heerlijk kan shoppen (op Gran Vía, in de mode/design wijk Salamanca of in het warenhuis El Corte Ingles).

Tip 2. Bezoek het Prado
Madrids bekendste museum is ongetwijfeld het Museo del Prado met een van de mooiste kunstcollecties in Europa. Het is zo groot dat je er wel twee dagen voor kunt uittrekken.
Het Prado heeft twee ingangen. Via De Puerta de Goya aan de noordzijde kom je op de eerste verdieping, met werken van onder andere El Greco en Goya. Via de andere ingang kun je de rest van de collectie bewonderen.

Tip 3. Trek je schoenen uit
Het klooster De Las Descalzas Reales (blootvoetse koninklijke dames). Vroeger, heel vroeger, woonde hier de schatmeester van Karel V. In 1564 werd het gebouw als klooster in gebruik genomen. Ze noemen het zo omdat de oorspronkelijke nonnetjes in die tijd gezelschap kregen van rijke dames, die als ze in het klooster kwamen hun dure spulletjes nog bij zich hadden.
Die kostbaarheden, en dat zijn er nog heel veel, staan nu opgesteld in het gedeelte wat voor het publiek toegankelijk is. Er wonen nu nog steeds schoenloze Franciscaner nonnen.

Tip 4. Kom kijken bij Real
Madrid staat voor musea, Realen een fantastisch avond- en nachtleven. Als je in Madrid bent, móet je ook bij Real Madrid gaan kijken. Real Madrid is de meest succesvolle voetbalclub ter wereld, zeggen ze. Een bezoekje aan het Santiago Bernabeu Stadion mag dan natuurlijk ook niet ontbreken. Het stadion ligt aan de Pastello Castellana, een enorme straat die begint bij de rotonde Plazio de Colon dicht bij het metrostation Alonso Martinez.

Tip 5. Bewonder het uitzicht óp Madrid
Parque del Oeste ligt iets buiten het centrum van Madrid en is net iets rustiger dan Parque Retiro wat een stuk groter is. Juist dit park is het groenste gebied van Madrid en vanaf het hoogste punt van dit park heb je een schitterend uitzicht op westelijk Madrid, wat een bijzondere ervaring is en een goede indruk van de stad geeft.

Tip 6. Uitgaan is gigantisch!
Het uitgaansaanbod is werkelijk gigantisch. Puerto del Sol is een prima plek, maar ook de bekende uitgaanswijken Salamanca en Plaza de Espana zijn aanraders. Het Palacio de Gaviria aan Calle Arenal is een discotheek zoals je die in Nederland niet snel zal aantreffen. De discotheek is gemaakt in een voormalig paleis, met maar liefst 14 zalen!. Een andere aanrader is Joy Eslava aan de Calle Arenal II. Deze discotheek os gevestigd in een 19e eeuws theater. De inrichting heeft nog steeds veel weg van een theater met een chique uitstraling. Overigens zijn de drankjes in beide discotheken niet goedkoop, maar daar héb je dan ook wel wat voor!

Tip 7. Neem de Madrileense metro
Madrid beschikt over een uitgebreid metronet. De metro oogt comfortabeler dan in Nederland. Opvallend zijn daarbij bijvoorbeeld de televisies die je op de metrostations aantreft. De metro is een prima, voordelige manier om snel door de stad te reizen. Wandelen duurt veel langer,
maar dan zie je wel veel meer natuurlijk.

Tip 8. Een paleis in de stad

Vlak bij Calle de Mayor ligt Plaza de Oriente. Dit plein geeft een mooi uitzicht op het Palacio Real. Het plein Plaza de Oriente heeft mooie tuinen met beelden van Spaanse koningen.
Via die tuinen kun je naar Palacio Real. Het is een enorm paleis met meer dan 3000 kamers.
Ten noorden van dit paleis liggen de Tuinen van Sabatini. Op het oostelijk deel van het plein ligt Teatro Real, het Koninklijk Theater. De stijlvolle terrasjes aan het Plaza de Oriente zijn aan te bevelen gezien het uitzicht en de aperitiefjes.

Tip 9. Verorber een zeebrasem

Madrid is al eeuwenlang een stad waar je heerlijk kunt eten. Je kunt bijvoorbeeld een Cocido Madrileno bestellen, een kookpotgerecht met kikkererwten, groente en verschillende soorten vlees en wordt. Dit is een hele ceremonie. Bovendien zijn zeebrasem uit de oven of op allerlei manieren bereide stokvis een fascinerende manier om de Spaanse keuken te ontdekken. ’t Is weer eens wat anders dan tapas.

Tip 10. Zeker niet duur
Madrid is niet duur. Je kunt er voor zo’n € 45 per dag in een tweepersoonskamer terecht.
Een vliegticket heb je voor zo’n € 150 en dan kun je het verder net zo duur maken als je wilt
(of je budget reikt). Weinig geld voor veel vermaak!Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!