Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Malaga
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Malaga

Ga je binnenkort op vakantie naar Malaga? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Malaga Vakantie boekt!

Tip 1. Zon, zee, strand én cultuur!

Malaga is de kleinste en dichtstbevolkte provincie van Andalusië. In Malaga vind je álles. Malaga ligt aan de Costa del Sol (letterlijk vertaald: zonnekust). Het is beroemd vanwege de zachte winters, warme zomers en weinig neerslag. Je kunt erheen voor een strandvakantie, maar ook als je cultuur zoekt of bijvoorbeeld wilt overwinteren is Malaga een prima plek.

Tip 2. Bezoek de hoofdstad
Malaga is een echt Spaanse stad. Vooral de visserswijk Pedrechalego is uniek. De oude binnenstad van Malaga heeft een oud Moors gedeelte waarvandaan de zee en de havens prachtig te zien zijn. Ook de overdekte markt van Malaga is de moeite waard.Ga eens naar het geboortehuis van Picasso. Er zijn ontelbare restaurantjes waar je prima kunt eten.

Tip 3. Wandel de heuvel op

En kom dan uit bij het kasteel. Je kunt namelijk een mooie wandeling de heuvel op, naar het kasteel, dat Castillo de Gibralfaro (Parador) heet. Van hieruit heb je een mooi uitzicht over de stad. Het kasteel ligt naast Alcazaba, naast de binnenstad van Malaga ligt. Via de Paseo del Parque, een promenade die langs een park met veel palmbomen en beelden loopt, kun je vanaf het Alcazaba weer naar de haven wandelen

Tip 4. Malaga is een prima uitvalsbasis voor andere trips
Malaga is een goede uitvalsbasis voor dagtochtjes naar andere Andalusische steden. Sevilla, Granada, Cordoba en Gibraltar zijn allemaal in één dag retour te doen. Een leuke manier om Andalusië te ontdekken. Je doet zoveel indrukken op, dat je thuis niet uitgepraat raakt.

Tip 5. Malaga is bruisend!

Het oude centrum van de stad is prachtig en bruist ’s avonds van het leven. Overdag zijn de vele winkeltjes en terrasjes een echte aanrader. Vooral het Plaza de Merced op vrijdag- en zaterdagavond is een belevenis. Malaga is gewoon een bijzondere stad met heerlijke tapas barretjes, gezellige straatjes en leuke winkels.

Tip 6. Ontdek de natuur

De stad Malaga wordt beschermd door de Montes de Malaga, dat is een gebied met hoge bergen met veel bergstromen. Middenin deze bergen ligt het Montes de Malaga natuurpark.
Dat is gigantisch met een oppervlakte van bijna 5.000 hectare en een hoogteverschil van 90 tot 1031 meter boven de zeespiegel. In het park vind je veel diersoorten, waaronder salamanders en roofvogels, die fascinerend zijn om te zien!

Tip 7. Proef de Malagawijn
In de provincie Malaga worden veel befaamde wijnen geproduceerd, waarvan je de meeste kunt uitproberen in de stad Malaga, in het Antigua Casa Guardia, dicht bij de Paseo del Parque,
het subtropische park langs de haven. Hier, in het Antigua Casa Guardia, staan 21 grote vaten opgesteld langs de muur, elk gevuld met een andere wijn die je allemaal kunt proeven.

Tip 8. Kom tapas eten
Het woord tapa komt van het Spaanse werkwoord tapar wat afdekken betekent. Van origine is een tapa een gratis hapje dat je bovenop je glas legde om vliegen en ander ongedierte uit je drankje te houden. Veel bars geven nog steeds een tapa, maar dan gewoon om op te eten.
Het is echter geen regel. Zo’n beetje elk Spaans gerecht bestaat ook in tapas-vorm, een prima manier om alles even te proeven dus! Als je de kaart niet kunt lezen, is dat niet erg, want normaal gesproken kun je in een vitrine aanwijzen wat je lekker vindt.

Tip 9. Lekker laat eten!
Er zijn veel restaurants in Malaga waar je een uitstekende maaltijd kunt krijgen voor een nog betere prijs. Maar uit eten gaan is in Spanje wel iets anders dan je thuis gewend bent. Op de tijden waarop veel Nederlanders eten (6 uur?) zijn de meeste restaurants in Zuid-Spanje nog niet open. De lunch wordt ergens tussen 14.00 en 16.00 uur geserveerd, en daarna gaan de meeste restaurants dan pas weer om 21.00 uur open. Dat geeft niet, je doet gewoon net als de Spanjaarden en gaat het café in voor een drankje en veel, heel veel tapas! Zo red je het wel tot later.

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie in Malaga is prima te betalen. Voor zo’n € 350 kun je je hier een week prima vermaken, in een schitterende omgeving met een altijd heerlijke temperatuur!Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!