Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Malia Kreta
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Malia Kreta

Ga je binnenkort op vakantie naar Malia (Kreta)? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Malia Vakantie boekt!

Tip 1. Op Kreta heb je altijd mooi weer
De zon op Kreta schijnt bijna het gehele jaar. De temperatuur van de zee is zelden beneden de 16ºC. De winters zijn vrij mild, januari/februari gemiddeld 16ºC. Kreta heeft een Middellandse Zeeklimaat: het is een van de mildste en gezondste van heel Europa. In de zomer kan de temperatuur aan de stranden soms oplopen tot 400C maar dat is aan een strand natuurlijk alleen maar lekker.

Tip 2. Malia is een geliefde badplaats
Malia en Stalida liggen tegen elkaar aan. Malia heeft de beschikking over een schitterend strand. Het strand is meer dan één kilometer lang en op sommige plekken zelfs meer dan 40 meter breed. Het strand van Malia is te herkennen aan een klein eilandje voor de kust met daarop gevestigd een wit kapelletje. Als het eb begint te worden, kunt u naar de rotsen lopen die zich in de zee bevinden. Het water is dan kristalhelder en in combinatie met een ondergaande zon ziet u de mooiste taferelen.

Tip 3. Malia: the place 2 be!
De badplaats Malia is vergelijkbaar met Chersonissos. Malia is iets kleiner in omvang maar het nachtleven is even bruisend. Malia is een 100% toeristisch oord. Je houdt ervan of je haat het. Voor de meeste jongeren die van uitgaan houden is Malia ‘the right place to be’!

Tip 4. De perfecte strandvakantie vind je in Malia
Het kleine dorpje Malia, op 34 kilometer ten oosten van Heraklion, had ooit zo’n 100 inwoners.
Nu is Malia het toeristencentrum van Kreta met tienduizenden gasten. Echt een plaats voor wie van drukte houdt. In Malia liggen tientallen hotels, restaurants, bars, disco's en souvenirwinkels naast elkaar. Het oude deel van Malia bestaat nog wel, hier vind je nog een paar aardige taverne’s en café’s. Misschien wel even lekker, voor de afwisseling.

Tip 5. Een georganiseerde reis kan voordeliger zijn
Omdat Kreta zo populair is, zijn er natuurlijk ook heel veel reisorganisaties die reizen naar Malia aanbieden. Vaak is het zo dat als je een compleet georganiseerde reis boekt je goedkoper uit bent dan dat je alles zelf gaat regelen. Bovendien heb je dan het gemak van ‘alles is geregeld’ en dat hoort toch ook bij een echt vakantiegevoel.

Tip 6. Duik in het nachtleven van Malia!
’s Avonds veranderen veel restaurantjes in kroegen. Waar je rekening mee moet houden is dat je in Malia veel Engelse toeristen tegenkomt die graag een slokje lusten. Wel gezellig maar ook érg druk. Ook zijn er een aantal clubs, zoals 69 Club, Apollo, Corkers, Cosmos, Exodus, The Malibu en nog veel meer. Wil je als Hollander naar een écht Hollandse uitgaansgelegenheid, dan kun je terecht bij feestcafé Amalia. Pret verzekerd!

Tip 7. Toch ook nog even een stukje ‘cultuur’
Tussen Malia en Chersonissos in liggen de resten van een oud paleis. Het paleis dat hier gestaan heeft werd verwoest door een grote aardbeving. Dat was in 1900 jaar vóór onze jaartelling, dus haast 4000 jaar geleden! Dat paleis is na 200 jaar weer opgebouwd, dus de resten die je nu kunt zien zijn toch ook zo’n 3700 jaar oud. Toch even iets om bij stil te staan. Houd er rekening mee dat het paleis dagelijks te bezoeken is, maar dat de openingsuren beperkt zijn.

Tip 8. Neem eens een slokje raki (40%)!
De nationale drank van Kreta is raki. Het is een heel sterke heldere drank met ongeveer 40% alcohol en wordt gedistilleerd uit de drab die overblijft nadat de wijn uit druiven is geperst. Overal op Kreta wordt raki gemaakt. De smaak is heel sterk en lijkt een beetje op ouzo, maar dan zonder de sterke anijssmaak. Men zegt dat als je goede zuivere raki drinkt je de volgende dag geen kater krijgt. Het is onbeleefd om een glas raki af te slaan wanneer je het krijgt aangeboden

Tip 9. Biertje?
Het lokale bier heet Mythos. Dit is te vergelijken met onze merken Heineken en Amstel.
Het is een licht biertje, 5% alcohol, dat bést smaakt in die zomerse warmte. Mythos is overal verkrijgbaar, net als trouwens Heineken en Amstel, maar als je dan tóch in Malia bent, is een Grieks biertje natuurlijk wel zo leuk. Normaal gesproken betaal je voor een halve liter bier tussen de € 1,50 en € 2,00.

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie op Kreta en in Malia kost zo’n € 350 tot € 400 op basis van logies. Daar heb je dan ook een te gekke vakantie voor, waarbij je zelf in de hand hebt hoeveel geld je verder uitgeeft aan eten en drinken. Op het strand liggen kost bijvoorbeeld niets of, als je een strandstoel huurt, een klein beetje. Bekende reisorganisaties met vakanties naar Kreta zijn Sunweb, Jiba en Ferio. Kijk ook ook eens bij Eliza Was Here. Daar vindt je leuke villa's en casa's op Kreta. Bij 10tips vind je verder nog veel meer tips voor je vakantie in Griekenland of daarbuiten.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!