Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Marmaris
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Marmaris

Ga je binnenkort op vakantie naar Marmaris in Turkije? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Marmaris Vakantie boekt!

Tip 1. De grootste jachthaven van Turkije
Marmaris heeft de grootste jachthaven van Turkije. De omgeving met haar mooie stranden en met naaldbomen begroeide bergen nodigen uit voor een heerlijke vakantie. De kristalheldere baai met lange zand- en kiezelstranden wordt omgeven door bergketens die met pijnbomen en ontelbare oleanders bedekt zijn.

Tip 2. Weinig klassieke bezienswaardigheden
Hoewel de plaats bovenop het antieke Phykos ligt, is er niets meer te vinden aan klassieke bezienswaardigheden. Marmaris heeft nog wel enkele bezienswaardigheden uit de Osmaanse periode, zoals de oude karavanserail uit 1545 (de Menzilhane, nu ingericht als winkelcentrum) en de ruines van het 16-eeuwse kasteel van Süleyman I (de Kale, nu een museum) en de 18e-eeuwse lbrahim Pasa Moskee.

Tip 3. Marmaris is gezellig.
Tegenwoordig vind je aan de havenpromenade diverse cafés, tavernes en restaurants met een goede keuken. Achter de jachthaven ligt het oude centrum van Marmaris. De kade is autovrij gemaakt. Vanuit de uitgaansmogelijkheden ontbreekt het je niet aan een fantastisch zeezicht. Naast het prachtige strand en het idyllische haventje, vind je er vele gezellige barretjes en een bruisend uitgaansleven.

Tip 4. Marmaris is ingericht voor toeristen
De hele baai van Marmaris is volgebouwd met hotels, appartementen en pensions. Naast het oude centrum ligt de zeer drukke toeristenwijk. Hier bevindt zich ook het strand, evenwijdig aan een drukke hoofdweg. Langs deze weg is het een aaneenschakeling van hotels, bars en winkels. Naast een groot aantal kroegen telt dit deel van Marmaris diverse discotheken zoals High End, Daisy’s, Greenhouse en Rembrandtsplein (!).

Tip 5. Voor volop watersport!
Vooral watersportliefhebbers zullen in Marmaris aan hun trekken komen. Het strand bij Marmaris is gemiddeld tien meter breed. Het wordt hier en daar onderbroken door steigertjes, betonplateaus en rivierbeddingen. De stranden rond Marmaris lopen langzaam in zee af, waardoor ze uiterst geschikt zijn voor kleine kinderen. In de maanden april t/m oktober zijn er mogelijkheden tot het huren van ligbedden met parasol. Verder zijn er douches met kleedcabine en verschillenden bars en cafetaria's.

Tip 6. Proef de streekspecialiteit
Ondanks de opkomst van het toerisme wordt de haven nog steeds gebruikt door vissers.
Ook de imkers, die in de omgeving hun bijenkorven hebben, komen hier nog altijd naartoe om hun producten aan de man te brengen. De specialiteit van de streek is çam bali, honing die is gekruid met pijnboomhars.

Tip 7. Maak een dagtocht naar Rhodos
In de zomermaanden is er een dagelijkse veerdienst van Marmaris naar het Griekse eiland Rhodos, wat hiervandaan maar drie uur varen is. Ongelooflijk toch, zit je ineens in Griekenland! Ook kun je leuke boottochten maken naar Dalyan en de ruïnes van Kaunos of naar Datça en Knidos.

Tip 8. Marmaris is prima om te duiken!
Je kunt redelijk goed duiken rond Marmaris. Veel vissen zul je hier echter niet zien.
Bij 'Aquarium Bay' zijn fraai begroeide wanden en mooie grotten te zien. Bijzonder is de 'schoorsteengrot'. Via smalle doorgangen duik je naar de onderste 'kamer' die op ongeveer
18 meter diepte ligt. Via een smalle schoorsteen kom je op ongeveer 5 meter diepte weer naar buiten. Verder zijn er verschillende onderwatergrotten, 400 jaar oude ankers en grote amphoravelden. Bij de Octopus Bay maak je kans kleine murenen en -de naam zegt het al- octopussen te zien. Houd er rekening mee dat het in het hoogseizoen erg druk is met duikers waardoor het soms moeilijk is apparatuur te huren. Vlakbij het eilandje Bedir Ada ligt op een diepte van 24 meter een 800 jaar oud Ottomaans wrak.

Tip 9. Raften in Marmaris
In Turkije kun je prachtig raften. Een van de betere raftrivieren is de Dalaman-rivier.
Veel stroomversnellingen, rotspartijen en watervallen maken raften hier een bijzonder spectaculaire gebeurtenis. Je zult merken dat de helm en het zwemvest geen overbodige luxe zijn. De vét stoere types kunnen onderweg nog genieten van de prachtige natuur, maar zet je schrap want de volgende rapid ligt al weer op je te wachten. Een nat pak en een werelddag zijn gegarandeerd

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie in Marmaris is niet zo duur. Voor zo’n € 400 heb je een schitterende duik-,
strand-, zon- en watersportvakantie.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!