Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Maspalomas
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Maspalomas

Ga je binnenkort op vakantie naar Maspalomas op Gran Canaria? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Maspalomas Vakantie boekt!

Tip 1. Gezellige badplaats
Maspalomas ligt op Gran Canaria. Gran Canaria is één van de Canarische Eilanden met een grote variatie aan landschappen, zoals woestijnvlaktes, bergen, rotsen, kliffen, groene akkers, zandstranden, vulkanen, bossen, valleien. Het noorden is veel groener dan het zuiden. Dat komt door een hoge bergrug die in het midden ligt. Maspalomas ligt dus in het zuiden, en is een gezellige, toeristische badplaats, waar jong en oud zich kunnen vermaken.

Tip 2. Wandel in ‘de wandelende duinen’
Bij Maspalomas ligt een bijzonder duinlandschap, de Dunas de Maspalomas. Door de wind en de constante aanvoer van nieuw zand uit de oceaan veranderen deze duinen voortdurend van plaats en vorm. Daarom worden ze ook wel ‘de wandelende duinen’ genoemd. Ze wandelen ongeveer 1 meter per jaar naar het westen. Het is een gigantische zandvlakte, van maar liefst 418 hectare groot. De hoogste duinen zijn wel 12 meter hoog. Deze duinen zijn in 1987 tot natuurgebied bestempeld.

Tip 3. Maspalomas heeft een beroemd strand
Maspalomas is het oudste en meest gevestigde toeristencentrum in het zuiden van Gran Canaria en het strand hier is wellicht het bekendste en meest gefotografeerde strand van de Canarische Eilanden. Ook vind je hier een meer waar het zeewater ondergronds in- en uitstroomt. De duinen zijn veel gebruikt in films waarin een woestijn voorkwam, en de échte Sahara te ver (of te heet) was.

Tip 4. Sla eens een balletje
Jazeker, want Maspalomas heeft een schitterende golfbaan! Het is een vlak en uitermate lang terrein dat alle bezoekers de mogelijkheid biedt om golf te spelen maar gelijktijdig te genieten van een ontspannen sfeer, vlakbij de zee en dichtbij de al eerder genoemde spectaculaire Duinen van Maspalomas. Golfen in Maspalomas is een bijzondere ervaring.

Tip 5. Even praktisch: drink geen kraanwater
Het kraanwater in Spanje is geen drinkwater en heeft meestal een lichte chloorsmaak. Drinkwater kun je het beste kopen in de supermarkten of op andere plaatsen waar ze dit normaliter verkopen. Water met koolzuur is in het Spaans aqua con gas en water zonder koolzuur is aqua sin gas. Het is echt raadzaam om geen kraanwater te drinken want de kans op infecties en buikloop is echt aanwezig en daar heb je natuurlijk geen zin in, zéker niet tijdens je vakantie.

Tip 6. Maspalomas: lekker bakken!
Canarische Eilanden? Die zijn toch helemaal volgebouwd met appartementencomplexen en hotels? Daar ga je toch alleen naar toe als je de hele dag met je gat in het zand wilt liggen en 's avonds wilt stappen? Ja, dat kan! En ja, als je wilt kan je er de hele dag liggen bakken en je 's avonds in het uitgaansleven storten. En so what? Als je dat wilt, moet je dat doen. Het is vakantie en doe dan vooral iets wat je leuk vindt!

Tip 7. Als je toch wat anders wilt...
De mensen die echter ook wat anders willen dan in de zon liggen bakken en die van natuur en cultuur houden, kunnen in Maspalomas ook hun hart ophalen. Wat heet! Het achterland biedt een scala aan wandelmogelijkheden en er is zoveel natuur te zien dat één vakantie vast niet voldoende is om het allemaal te ontdekken. Met je gehuurde auto de bewoners gaan opzoeken geeft een heel bijzondere charme aan je vakantie in Maspalomas.

Tip 8. Kom een dagje cowboy spelen
Ook dat is mogelijk want er zijn ook nog een paar kleinere pretparken waarvan Sioux City de meest opvallende is, volledig in westernstijl opgetrokken. Toch wel geinig voor een keertje. Vind je dit te kinderlijk, kom dan kijken in Palmitos Park, dat is een tuin vol met subtropische planten en exotische vogels, zeker een bezoekje waard.

Tip 9. Een strand met 7 bars, kun jij dat aan?
In Maspalomas heb je (uiteraard) meerdere stranden, maar het grootste strand is Playa de Maspalomas. Dat is een prachtig zandstrand voorzien van alles wat je nodig hebt voor op het strand, zoals ligstoelen, parasols, EHBO, douches, toiletten en kleedruimtes. Wat veel interessanter is op dit strand, is dat er 7 bars zijn, dus zo kom je je strandvakantie wel door!

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie in Maspalomas is zeker niet duur. Voor zo’n € 500 heb je een heerlijke vakantie in een heerlijke omgeving met ideale temperaturen!

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!