Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Matrassen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Matrassen

Ga je binnenkort een nieuw matras kopen? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je nieuwe matras koopt!

Tip 1. Een goede matras is nooit te duur
Zeker niet, want een goede matras komt je nachtrust ten goede, en een goede nachtrust is nu eenmaal onbetaalbaar. Niets is vermoeiender dan ’s ochtends na een nacht woelen geradbraakt opstaan en niets is heerlijker dan ’s ochtends uitgerust opstaan met het gevoel dat je lekker geslapen hebt. Toch?

Tip 2. Er is verschrikkelijk veel keus
Een matras kopen doe je (als het goed is) niet éven. Er is namelijk een grote verscheidenheid aan matrassen te koop, van binnenvering tot pocketvering, van latex tot schuimrubber. De prijs stijgt naarmate de kwaliteit hoger is.

Tip 3. SG30? SG40?
Dit is een term die je vaak bij matrassen ziet staan. De letters SG staan voor soortelijk gewicht, en de getallen erachter geven dus het gewicht aan. Hoe hoger het getal, hoe dikker je matras,
en hoe langer je ermee doet. Je moet er toch niet aan denken dat je door het matras je lattenbodem voelt.

Tip 4. Waaraan voldoet een goede matras?
Een goede matras zorgt voor een goede warmte-isolatie en ontspannen slaapcomfort.
Een goede matras is eigenlijk nog belangrijker dan een goed bed. Een goede matras helpt je lichaam en spieren om tot rust te komen.

Tip 5. Niet te zacht, maar ook niet te hard
Tijdens je slaap is het belangrijk dat de wervelkolom zoveel mogelijk in een natuurlijke houding en recht blijft. De matras mag daarom niet te zacht maar ook niet te hard zijn. Hoe zwaarder je bent, hoe harder de matras moet zijn.

Tip 6. Let op de goede maat.
Neem een matras die ca. 20 cm langer is dan uw lengte en ca. 40 cm breder dan uw breedte.
Dat is belangrijk, niet omdat er je er anders afrolt, maar omdat geen mens helemaal stil ligt en als je tijdens je slaap beweegt is het belangrijk dat de steunpunten goed blijven.

Tip 7. Hoe lang doe je met een matras?
Gemiddeld moet een matras tussen de acht en tien jaar vervangen worden, afhankelijk van het type matras en de kwaliteit. Een goedkopere polyethermatras met een lagere SG-waarde heeft over het algemeen een kortere levensduur.

Tip 8. Omkeren!
Je matras regelmatig omkeren verlengt de levensduur van je matras aanzienlijk en komt de ventilatie ten goede. Aangeraden wordt om je matras één keer in de twee weken te keren.
Let wel op, bij sommige traagschuimmatrassen is dit echter niet aan de orde, omdat deze maar aan één zijde voorzien zijn van traagschuim.

Tip 9. Stofzuigen!
Je houdt je matras schoon en huisstofmijtvrij door het eens per maand licht af te borstelen of voorzichtig te stofzuigen. Gewoon maandelijks je matras op zijn kant om het aan twee kanten te borstelen of stofzuigen, zo houd je altijd een fris matras.

Tip 10. De prijzen
De prijs van een matras is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit én de maat. Uiteraard is een tweepersoons matras duurder dan een eenpersoons. Ook de samenstelling heeft invloed op de prijs, een latexmatras is duurder dan een simpel polyethermatras. Het is dus afhankelijk van
je budget en wat je ervoor over hebt. Eigenlijk moet je nooit op een goede matras bezuinigen, want het wordt elke nacht intensief gebruikt.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!