Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Menorca
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Menorca

Ga je binnenkort op vakantie naar Menorca? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Menorca Vakantie boekt!

Tip 1. Geniet van het uitzicht

Op de Monte Toro, de enige berg op het eiland van 357 m, kun je op heldere dagen het hele eiland overzien. Opmerkelijk is het grote Christusbeeld dat hier bovenop staat. Er zijn nog wel wat andere hoge toppen, zoals de Enclusa (274m) en de Santa Agueda (264m) maar over het algemeen heb je het dan qua bergen op Menorca wel gehad. Het uitzicht vanaf de Monte Toro is adembenemend!

Tip 2. Bezoek de druipsteengrotten
Menorca heeft vele baaien en grotten. Eén van de beroemdste is de Cova Polida, een grot die alleen toegankelijk is via het water . Deze herbergt een zeer groot aantal druipsteenformaties. De Cova des Coloms is met een hoogte van 24 meter, een breedte van 16 meter en een diepte van 11 meter, één van de indrukwekkendste ondergrondse monumenten van Menorca.

Tip 3. Menorca is Spaans én Engels
Op het eiland zijn er twee soorten architectuur te zien. Enerzijds volkomen witte, typisch mediterrane huizen en anderzijds bouwwerken in een zuiver Engelse stijl, een herinnering aan de Britse aanwezigheid hier gedurende verscheidene periodes in de geschiedenis. De hoofdstad van het eiland, Mahon (Maó), bevindt zich aan het einde van een buitengewone vijf kilometer lange haven, die beschouwd wordt als één van de beste natuurlijke havens van de Middellandse Zee.

Tip 4. Bekijk de prehistorische monumenten
Menorca beschikt over een belangrijke archeologische erfenis die het eiland haast tot een openluchtmuseum heeft gemaakt. De drie belangrijkste soorten prehistorische monumenten zijn de grafschepen, de "taules" en de "talayots". De "taules" zijn de meest emblematische bouwwerken; onder de archeologen is nog steeds geen overeenstemming bereikt omtrent de betekenis hiervan. De "talayots" zijn een soort uitkijktorentjes.

Tip 5. Het eiland is een officieel biosfeerreservaat
In oktober 1993 heeft de UNESCO het hele eiland uitgeroepen tot een biosfeerreservaat (Reserva de la Biosfera). Officieel staat nu meer dan 40% van het eiland onder natuurbescherming en zijn er 19 beschermde natuurgebieden.

Tip 6. De meeste stranden!
Menorca heeft meer stranden dan alle andere eilanden van de Balearen bij elkaar opgeteld. De beste en mooiste stranden liggen in het zuiden en zijn: Playa de Son Bou, Porta de Ciutadella, Son Xoriguer, Calaân Blanes, Cala Tirant, Son Saura, Arenal da Castell, Es Grau en Cala Santa Galdana. De noordkust van Menorca is zeer grillig, het lijken bijna Noorse fjorden. De bijzondere rotsformaties zijn door stormen en de zee in een tijdsbestek van duizenden jaren uitgesleten. Veel stille en ongerepte stranden liggen hier: Cala Tirant, Port dâ Addaia, Cala Pregonda en Na Macaret.

Tip 7. Vergaap je aan de geisers
Opvallend zijn de geisers, die aan de westkant van de Cala en Forcat kleine fonteinen zeewater de lucht in spuiten. Deze zogenaamde ˜bufadorsa’ zijn niet terug te voeren op een vulkanische activiteit, maar op een ingenieus stelsel van grotten en gangen dat op de waterdruk reageert.

Tip 8. Menorca heeft een mediterraan klimaat
Menorca heeft een typisch mediterraan klimaat met zachte, regenrijke winters en warme, droge zomers. Vanaf eind oktober kan de koude noordelijke Tramuntanawind gaan waaien. De koudste maanden zijn januari en februari; augustus is normaal gesproken de warmste maand. De gemiddelde dagelijkse maximumtemperatuur is 20,3°C, in juli en augustus oplopend naar 28°C en dalend naar 14°C in januari.

Tip 9. Menorca heeft een schat aan planten en bloemen
Menorca kent ongeveer 200 soorten bloemen, waaronder verschillende soorten orchideeën. Zo'n 25 soorten bloemen en planten komen alleen op Menorca voor. Braamstruiken, dennen- en steeneikenbossen, olijfbomen, distels, haag- en sleedoorns domineren het landschap. Op een lager niveau vind je mastiekstruiken, altijdgroene weegdoorn, aardbeiboompjes, boekweit, mirte, heidebrem, jeneverbesstruiken, oleanders, wilde asperges, aronskelkachtigen. In de duinen groeien strandlelies, witte en zwarte rotsrozen en in de vochtige gebieden komt riet voor. De rotsen zijn bedekt met korstmossen en doornstruiken trotseren de vaak harde wind aan de kust.

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie op Menorca is prima te doen, ook voor mensen met kinderen. Voor zo’n € 400 geniet je van een fantastische vakantie op dit wonderbaarlijke eiland.
Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!