Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Moederdag
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Moederdag

Je leest hier de leukste tips voor Moederdag!

Tip 1. Vergeet het niet!

Dit is eigenlijk de belangrijkste tip, want het is niet leuk als je moederdag vergeet.
Het hoeft niet om grote cadeaus te gaan, als je geen of weinig geld hebt kun je met iets kleins ook leuk voor de dag komen. Als je maar laat weten dat je eraan gedacht hebt, en dat geldt voor zowel nieuwbakken als al ‘belegen’ moeders.

Tip 2. Verzin iets origineels!

Het is natuurlijk heel verleidelijk om even gauw een stukje zeep of een luchtje te kopen.
Dat mag ook best, maar het is natuurlijk net zo leuk om met een origineel Moederdagcadeau aan te komen. Dat kan variëren van iets wat je zelf gemaakt hebt, en dan hoef je niet meteen aan knutselen of doe het zelf te denken, een beetje moeder verwacht geen driedelig wandmeubel. Het kan ook gewoon een lief gedicht zijn of iets speciaals, waarvan je zeker weet dat ze het zal waarderen.

Tip 3. De oorsprong van Moederdag

Er zijn verschillende meningen over hoe we hier tot het vieren van Moederdag gekomen zijn.
De meest aanvaarde is die uit Amerika.Er was namelijk in Amerika een mevrouw Jarvis, zij stierf op 14 mei 2005. Haar dochter vond het vreselijk dat haar moeder er niet meer was en wilde perse dat de sterfdatum van haar moeder een blijvende datum zou zijn. Dat heeft uiteindelijk tot gevolg gehad dat de toenmalige president Wilson iedere tweede zondag in mei tot Moederdag uitgeroepen werd.

Tip 4. Kruimels horen erbij

Altijd leuk, ontbijt op bed, of het nou van de kinderen of je partner is. ’t Enige nadeel is dat je dan een bed vol kruimels hebt, maar dat moet je maar op de koop toenemen, het is per slot van rekening maar eenmaal per jaar Moederdag. ’t Heeft toch wel wat, zo’n met liefde bereid ontbijtje.

Tip 5. Denk niet alleen huishoudelijk!

De fout die door veel mensen gemaakt wordt: als je voor Moederdag een cadeautje koopt, probeer dan eens om iets écht voor moeder te kopen, en niet iets wat overduidelijk op het huishouden gericht is. Er zijn natuurlijk moeders die graag koken en dolgelukkig zijn met een nieuw attribuut daarvoor, maar een nieuwe stofzuiger is nu niet echt een romantisch Moederdagpresentje.

Tip 6. Bloemen doen het altijd goed.

Een bloemetje meenemen is natuurlijk altijd leuk, maar voor Moederdag hoort het er eigenlijk standaard bij. Romantische rozen, een fleurig zomerboeket, een snoezig Biedermeier boeketje, er is volop keus, zeker rond Moederdag. Wat ook kan is een mooie kamerplant, daar heeft moeder dan zelfs nog wat langer plezier van.

Tip 7. Verras moeder met een sieraad

Dat hoeft niet gelijk een mega duur object te zijn, ook in lagere prijsklassen heb je leuke sieraden. Weet je wat nog leuker is? Als je dat ruim van tevoren regelt, want dan is er ook nog de tijd om een inscriptie te maken, heel apart.

Tip 8. Een ‘eerstejaars’ moeder verdient iets bijzonders!

Al bij stil gestaan? Al die nieuwbakken moeders? Die staan er misschien nog helemaal niet bij stil dat deze traditie vanaf dit keer ook voor hen van toepassing is. De eerste jaren kan de kleine nog niet voor cadeautjes zorgen, en de zelfgeknutselde cadeautjes komen daarna weer, maar zo’n éérste Moederdag……echt wel een moment om even extra bij stil te staan.

Tip 9. Helemaal in!

Waar veel moeders blij mee zullen zijn is een verwenbehandeling bij de schoonheidsspecialiste. Dat is dan echt even een moment voor zichzelf, waar ze ten volle van kunnen genieten. Als je zoiets in petto hebt als Moederdagcadeau, dan is het ook van belang dat je de rest goed geregeld hebt (oppas, eten), zodat het voor moeder echt een verwendag wordt. Niet die Moederdag, want die is alleen maar op zondag, maar de dag van de behandeling natuurlijk.

Tip 10. Het allerbelangrijkste van Moederdag!

Je kunt moederdag ook zien als een blijk van waardering voor wat moeder het afgelopen jaar allemaal verzet heeft. Da’s natuurlijk hartstikke leuk, maar nog veel leuker zou het zijn als iedereen dat wat vaker deed, en niet alléén maar op die Moederdag. Reken maar dat moeders het altijd wel fijn vinden als er aan ze gedacht wordt en ook als er geholpen wordt met bijvoorbeeld het huishouden of de boodschappen. Eigenlijk zou elke dag moederdag moeten zijn.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!