Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Navarra
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Navarra

Ga je binnenkort op vakantie naar Navarra in Spanje? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Navarra Vakantie boekt!

Tip 1. Bergen, dalen en bossen

Navarra is een één enkele gelijknamige provincie die in het noorden aan Frankrijk grenst,
in het oosten aan Aragón, in het westen aan het Baskenland en in het zuiden aan de Riojastreek.
De hoofdstad Pamplona-Iruna heeft ongeveer 180.000 inwoners. Van zuid naar noord veranderen de vruchtbare vlakten van het dal van de Ebro in een overgangsgebergte, La Zona Media, tot aan Pamplona, welke plaats in een grote kom ligt, omringd door bergen: tot aan hier reikt het mediterrane Navarra. Vanuit Pamplona naar het westen toe strekt zich een landschap van groene dalen, weiden en bossen uit: dit is het vochtige Atlantische deel van Navarra. Naar het westen toe is het landschap woester, met langgerekte dalen die eindigen in de Pyreneeën: het Pyreneese Navarra met dennen- en beukenbossen.

Tip 2. Bezoek Pamplona

De hoofdstad van de autonome gemeenschap Navarra is van heel grote historische betekenis in Baskenland. De sfeer is er heel apart, half Castiliaans, half Baskisch. De inwoners van Pamplona blijven meestal op de vlakte wanneer je naar hun identiteit vraagt. Bovenal voelen ze zich Navarrees met, naar gelang van de vraagsteller, een vleugje Baskische sympathie of een grote dosis Spaanse trots. Het is een heerlijke stad, je kunt niet anders dan ervan houden. Pamplona is niet echt mooi, maar wel erg jong en levendig. De meest karakteristieke gebeurtenis in Pamplona is uiteraard de beroemde Los San Fermines, het feest van San Fermin. Al bij al is Pamplona een uitstekende uitvalsbasis voor wie de streek wil verkennen, een streek die overigens heel wat te bieden heeft: middeleeuwse dorpen en religieuze monumenten en dan vooral de diverse etappes van de pelgrimsroute naar Compostela.

Tip 3. Bekijk de burchten

Beroemd in Pamplona zijn de Burchten van Pamplona. Indien je de moeite neemt hier langs
te wandelen dan kun je u het beste de volgende route nemen: langs de oude burchten
- San Cernin, Navarreria en San Nicolás - die in de Middeleeuwen tezamen de stad vormden en begint bij het Gemeentehuis, welke een fraaie barokke gevel heeft. Links zijn de torens van de gotische kerk van San Cernin te zien. Aan de Calle Mayor staan enkele barokke paleizen en helemaal aan het eind van deze straat de kerk van San Lorenzo, met de barokke kapel van de patroon van Pamplona, San Fermin, en het Plaza de Recoletas, dat zijn naam ontleent aan het barokke klooster dat aan dit plein staat.

Tip 4. Volop cultuur

Op cultureel gebied heeft Navarra een breed aanbod. Veel mooie steden, met als hoogtepunt Pamplona, de hoofdstad van Navarra, zo gemaakt. Het oude centrum van de stad, met vele traditionele winkeltjes en deels omgeven door vestingmuren, staat negen dagen per jaar geheel in het teken van het jaarlijkse stierenfeest

Tip 5. Vakantie aan een stuwmeer, ideaal met kinderen

De kinderen kunnen mee naar Navarra. Zeker tijdens een vakantie aan het stuwmeer, Embalse de Yesa, zullen de kinderen zich goed vermaken.

Tip 6. Als je sportief bezig wilt zijn..

...is Navarra een uitstekend gebied. Met name fietsen en wandelen zijn populair in deze regio. Voornamelijk in de Pyreneeën wordt bovendien bergbeklimmen beoefend. Op het meer worden watersportfaciliteiten geboden.

Tip 7. Proef de wijn uit Navarra
Nederland is fan van Navarra. We drinken zoveel van dit Noord-Spaanse wit, rosé en rood dat we op hun exportlijst de tweede plek innemen. Van de ruim 15 miljoen liter die vorig jaar geëxporteerd werd, verdween bijna twintig procent in Nederlandse kelen. Vooral rood is hier populair. De belangrijkste reden is Hollands voor de hand liggend: wijnen uit Navarra zijn goedkoop. Mooi meegenomen is dat ze zelfs lekker kunnen zijn.

Tip 8. De stierenrennen van Pamplona
De stierenlopen worden jaarlijks georganiseerd als eerbetoon aan de patroonheilige
San Fermin. Vroeger was dat in oktober, maar tegenwoordig in de week van 6 tot 14 juli
(dan is het beter weer). De rennen in het kort: een run is 850 meter en duurt ongeveer 3 minuten. Een stier weegt ongeveer 600 kg. Het idee achter de stierenrennen is dat het een simpele manier is om de stieren in de arena te krijgen. vroeger was er geen vervoer om de stieren in de arena te brengen. Het rennen met de stieren als machogedrag is pas later, in 1800, ontstaan. Toen was het nog verbonden, maar sinds 1867 is het officieel toegestaan door de autoriteiten. Sinds 1910 zijn er 14 mensen tijdens de stierenrennen verongelukt, en als je het spektakel ziet, mag dat een wonder heten. Ieder jaar komen honderdduizenden mensen hierop af.

Tip 9. Logeren in een kasteel, dat kan!
Het paleiskasteel in Navarra uit de 15e-eeuw met prachtige torens en kantelen, is een van de vele fraaie monumenten van Spanje. De patio met de grote ramen, trap en gewelfde eetzaal getuigen van een rijk middeleeuws verleden. Het bijzondere is dat je in dit kasteel kunt overnachten (en je echt een kasteelheer wanen).

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie in Navarra kun je al boeken voor zo’n € 400. Voor dat bedrag heb je een bijzondere vakantie in een bijzondere streek van Spanje.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!