Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Navigatiesysteem
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Navigatiesysteem

Denkt u erover om een navigatiesysteem te kopen? Lees dan eerst deze 10 tips voordat u een navigatiesysteem aanschaft!

Tip 1. Ingebouwd of los?

Wilt u een (standaard) ingebouwd navigatiesysteem in uw auto? Of kiest u voor de aanschaf van losse software in combinatie met een GPS ontvanger en een PDA (Personal Digital Assistent)? Wilt u naast navigatiemogelijkheden ook kunnen internetten en uw agenda beheren dan is een combinatie met een PDA aan te raden.

Tip 2. Mobiele telefoon
U kunt ook uw mobiele telefoon met navigatie mogelijkheden uitrusten. Net zoals bij een PDA kunt u dan ook buiten uw auto navigeren. Uw mobieltje moet natuurlijk wel geschikt zijn voor navigatie functies.

Tip 3. Bluetooth GPS

Wilt u volledige vrijheid bij het navigeren dan is een bluetooth GPS ontvanger aan te raden.
Uw GPS en PDA communiceren in dat geval draadloos. De GPS ontvanger stopt u gewoon in
uw jas of tas. De meeste systemen hebben het tegenwoordig geintegreerd.

Tip 4. Compatible apparatuur

Let op dat de GPS ontvanger die u koopt moet kunnen samenwerken met de apparatuur waarmee u de ontvanger in verbinding wilt stellen. Vraag dit voor de zekerheid na. Heeft u bijvoorbeeld al een Palm PDA dan is het besturingssysteem OS5 vereist om aanwijzingen via gesproken woord te kunnen geven.

Tip 5. Stroomvoorziening in de auto
Houdt u rekening met de stroomvoorziening in de auto. Veelal wordt de stroom via de sigarettenaansteker geregeld. Een PDA kan ook vooraf opgeladen worden.

Tip 6. Let op geheugencapaciteit
De navigatiesoftware verbruikt ook geheugencapaciteit. Let er op dat het apparaat waar u de software op draait over voldoende geheugencapaciteit beschikt. Voor een PDA kunt u ook eenvoudig geheugen bijkopen.

Tip 7. Waarschuwing voor flitspalen!

Wilt u tijdig gewaarschuwd worden voor flitspalen? Dan zijn er navigatiesystemen die u voor flitspalen kunnen waarschuwen. U kunt de locaties van de flitspalen zelf opgeven of downloaden van internet.

Tip 8. Ook voor wandelaars & fietsers
Speciaal voor wandelaars of fietsers bestaat speciale navigatie software. Wie een flinke fietstocht wil maken, hoeft dus niet te verdwalen. Zorg wel voor een bijpassende fietshouder.

Tip 9. Veel aanbieders

Het aantal aanbieders op het gebied van GPS ontvangers, PDA's, software en geïntegreerde navigatie systemen is zeer groot. Er zijn vele merken actief op de markt. Bekijk niet alleen het aanbod van de bij u bekende merken (TomTom?), maar kijk ook eens verder (Mapsonic, Mitac, Yakumo, Acer, Navigon). Er bestaat zelf een tweedehands markt in navigatiesystemen (kijk bijvoorbeeld eens op Marktplaats).

Tip 10. Routekaarten

Per model en of leverancier verschillen de standaard (mee)geleverde routekaarten. Bij de ene aanbieder krijgt u alleen de Benelux kaarten. Anderen leveren direct alle kaarten voor West-Europa. Handig als u vaak op reis bent!


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!