Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Ogen Laseren
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Ogen Laseren

Wilt u van uw bril of lenzen af? En u overweegt uw ogen te laten laseren? Lees dan eerst deze 10 tips voordat u besluit om uw ogen te laseren.

Tip 1. Beter zien én minder kosten

Voor veel mensen is de beslissing over te gaan tot een laserbehandeling een kwestie van gemak. Eindelijk van die bril of lenzen af. Wat ook meetelt is kunnen sporten zonder een bril of lenzen, allemaal dankzij die laserbehandeling. Bovendien is een veel voorkomend argument de toekomst: als je nu je ogen laat laseren, kan dat in de toekomst kosten besparen omdat er dan geen brillen of lenzen meer aangeschaft behoeven te worden.

Tip 2. Raadpleeg uw zorgverzekering

De mogelijkheid bestaat dat uw zorgverzekeraar de kosten voor een behandeling vergoed. Informeer bij uw verzekeraar naar de mogelijkheden voor vergoeding van een laserbehandeling.

Tip 3. Komt u voor een ooglaseren in aanmerking?
In principe komt iedereen voor het ooglaseren in aanmerking. Natuurlijk kan definitief uitsluitsel pas worden gegeven door de specialist. Die bepaalt na onderzoek of u en/of uw oogaandoening
in aanmerking komt voor een laserbehandeling. Die specialisten vindt u onder andere in
een oogkliniek.

Tip 4. Vergelijk oogklinieken

De kosten voor een ooglaserbehandeling variëren per oogkliniek, en per behandeling. Het is raadzaam u vooraf grondig te informeren over de kosten van een laserbehandeling. Het internet is uiteraard uitermate geschikt voor een eerste oriëntatie.

Tip 5. Relatief beperkte ingreep
Om te beginnen: een laserbehandeling is géén operatie. Het oog hoeft niet te worden geopend zodat er geen gevaar voor infectie bestaat. Een laserbehandeling is minder pijnlijk en kan daarom meestal poliklinisch gebeuren, dus zonder opname in het ziekenhuis, maar in een oogkliniek. Door de uiterst dunne lichtstraal kan met grote nauwkeurigheid gewerkt wordt, wat bij een operatie niet altijd mogelijk is. Laserbehandeling is niet meer weg te denken uit de oogheelkunde.

Tip 6. Weinig risico’s

Ter geruststelling: in principe levert het dragen van lenzen meer risico op dan het laten laseren van uw ogen. Tel daarbij op dat het een nagenoeg pijnloze behandeling is, en de drempel naar de oogkliniek wordt steeds lager.

Tip 7. Hoe werkt ooglaseren?
U hoeft geen voorbereidingen te treffen voor een laserbehandeling. In de oogkliniek wordt de pupil met oogdruppels verwijd. Vervolgens wordt het oog verdoofd, veelal met een druppeltje. Bij de behandeling wordt een glazen lensje op het hoornvlies geplaatst. Door deze lens heen worden de laserstralen gestuurd. In principe doet het geen pijn, maar wél zijn er lichtflitsen te zien die niet door iedereen als prettig ervaren worden.

Tip 8. Neem een begeleider mee voor na het laseren

Direct na de behandeling is uw zicht minder, uw oog heeft tijd nodig om te herstellen van de laser behandeling. U dient te allen tijde te zorgen voor een begeleider, want autorijden direct na zo’n oog laserbehandeling is af te raden.

Tip 9. Ontevreden met uw laserbehandeling?

Vervoeg u bij een oogkliniek, en vraag om een second opinion, of het zinvol is om nogmaals een laserbehandeling te laten uitvoeren. Soms kan het opnieuw ooglaseren alsnog uitkomst bieden.

Tip 10. Ooglaseren kent meerdere toepassingen

Het laten laseren van ogen kan ook om andere redenen dan het niet meer hoeven dragen van
een bril of lensen. Een paar voorbeelden waarvoor een laserbehandeling ook kan helpen; staar, suikerziekte in het oog, een te hoge oogdruk en scheurtjes in het netvlies.Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!