Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Online Kopen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Online Kopen

Wilt u een aankoop doen op het internet? Lees dan eerst deze 10 tips voordat u online gaat kopen!

Tip 1. Snel uw product of dienst vinden
Als u weet wat u zoekt, kunt u rechtstreeks naar een aanbieder die u kent en bij aanbieders als Wehkamp en Otto vindt u vrijwel direct alle producten die u online kunt kopen. Weet u niet waar u moet zijn, dan kunt u natuurlijk een specifieke startpagina raadplegen of via een zoekmachine zoeken. Weet u het artikel dat u zoekt, zoek dan ook eens op dat artikelnummer in Google. U zult vast een aantal aanbieders tegenkomen die dat specifieke product hebben.

Tip 2. Eenvoudig producten en diensten vergelijken
Internet is hét medium waar u snel producten en aanbieders kunt vergelijken. Er zijn vele vergelijkingssites. Kijk bijvoorbeeld eens bij Kieskeurig. Als u op een site een product gevonden heeft dat u aanspreekt, kunt u natuurlijk ook weer altijd terug naar een zoekmachine om te kijken welke aanbieders dat product nog meer leveren.

Tip 3. Wehkamp als u zoekt naar merken en service
Wehkamp is het grootste online warenhuis van Nederland. U kunt er voor van alles en nog wat terecht. Vooral als u op zoek naar merkartikelen bent dan is Wehkamp een aanrader. Wehkamp biedt bovendien volop service. U kunt artikelen makkelijk terugbezorgen, kan kopen op afbetaling, zelf een afspraak maken voor het afleveren van u producten, u krijgt producten thuis geïnstalleerd, etc. Bezoek de website van Wehkamp

Tip 4. Otto de grote concurrent
Wehkamp is misschien de grootste, maar Otto doet qua aanbod en service vaak niet onder voor Otto. Het aanbod van Otto is iets minder op merken gericht en daardoor prijstechnisch vaak aantrekkelijk. Bezoek de website van Otto

Tip 5. Tweedehands voordeel
Vroeger struinde u misschien een rommelmarkt af op zoek naar dat ene koopje. Tegenwoordig vindt u tweedehands koopjes bij sites als Marktplaats, Ebay en Speurders. Soms zijn de overzichten die u met aanbiedingen tegenkomt erg lang. Kijk ze gerust helemaal door. Vaak zijn achterin namelijk oook nog aantrekkelijke producten te vinden, die nog niet verkocht zijn.

Tip 6. Gemakkelijk thuisbezorgen of afhalen
Producten die u thuisbezorgd krijgt, passen niet altijd in de brievenbus. U moet dus thuis zijn als ze bezorgd worden. Soms kunt u een afspraak daarvoor maken met de leverancier (bijvoorbeeld bij Wehkamp). Als u echter niet thuis bent moet u later naar het postkantoor om uw spullen op te halen. Soms kan het handig zijn om zelf u spullen op een door u op te geven locatie af te halen. Wehkamp, Otto, ECI en vele andere aanbieders maken daarvoor gebruik van het Kiala netwerk.

Tip 7. Profiteer van kortingen
Op internet kunt u volop kortingen vinden. Wehkamp en Otto hebben een speciale koopjes of opruimingsafdeling. Als u zich inschrijft op email nieuwsbrieven ontvangt u vaak automatisch de aanbiedingen van een aanbieder. In de advertenties rechts in Google komt u ook geregeld speciale aanbiedingen tegen. En kijk eens bij United Consumers voor aanbiedingen voor benzine en energie.

Tip 8. Let op betaalmogelijkheden
Eén van de meest gebruikte betaalmogelijkheden op internet, is de creditcard. Heeft u nog geen creditcard, dan kunt u die gemakkelijk online aanvragen (via ING is dat gratis). Hoewel creditcard betalingen met de nodige garanties zijn omkleed, vinden veel mensen betalen via creditcard niet altijd prettig. Let daarom vooraf op hoe u kunt betalen. Bij veel online winkels kunt u ook gewoon via acceptgiro u aankopen afrekenen.

Tip 9. Zekerheden bij online aankopen
Ook als u via internet bestelt heeft u recht op garanties. Zo heeft u nadat u een product heeft ontvangen recht op bedenktijd of u het product daadwerkelijk wilt houden. Vaak heeft u tot 7 dagen bedenktijd waarin u zonder dat u de reden hoeft op te geven een product mag terugsturen waarna u hooguit de bezorgkosten hoeft te betalen. Deze regel geldt overigens niet voor alle producten (reizen, financiële diensten, bederfelijke producten). Wilt u zeker weten dat u bij een vertrouwde winkel koopt let dan op het thuiswinkel waarborg!

Tip 10. Koop niet te snel op afbetaling
Bij veel winkels kunt u op afbetaling kopen. Dat is gemakkelijk, maar vaak ook duur. U kunt beter naar een gespecialiseerde kredietverstrekker. Bij Kredietshopper kunt u bijvoorbeeld eenvoudig het aanbod van diverse kredietverstrekkers vergelijken.

 

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!