Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Opstalverzekering
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Opstalverzekering

Ga je binnenkort een opstalverzekering afsluiten of oversluiten? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je opstalverzekering afsluit!

Tip 1. Een opstalverzekering is een verzekering voor je huis

Opstal is een deftig woord voor iets wat gebouwd is, met andere woorden: je huis. Alles wat boven de grond gebouwd is wordt geschaard onder de noemer opstal, dus ook een eventuele garage of schuur hoort daarbij. Als je die zaken wilt verzekeren tegen schade (brand of wat dan ook) dan heb je dus een opstalverzekering nodig.

Tip 2. Een opstalverzekering is noodzakelijk, ook al heb je al een inboedelverzekering

Ingeval van brand wordt de inboedelschade gedekt door de inboedelverzekering, maar voor de buitenkant, dus het huis, heb je een opstalverzekering nodig, want het herbouwen van een huis kost ook verschrikkelijk veel geld. Tegen die herbouw kun je je verzekeren middels een opstalverzekering, dus je bent er echt niet met een inboedelverzekering alleen.

Tip 3. Een opstalverzekering is alleen voor huiseigenaren

Als je in een huurhuis woont, hoef je dus geen opstalverzekering af te sluiten, dat scheelt weer. Als het goed is heeft de verhuurder (huisbaas) voor zo’n verzekering gezorgd, het is per slot van rekening ook zijn eigendom wat hij moet verzekeren. Dus in een huurhuis heb je genoeg aan een inboedelverzekering, en hoef je geen opstalverzekering af te sluiten.

Tip 4. Een opstalverzekering is niet goedkoop

Daarbij is dan ook nog van belang in wat voor huis je woont. De premie wordt bepaald door de herbouwwaarde van je woning vast te stellen. Een duur gekocht huis zal dus vaak een duurdere opstalverzekering met zich mee brengen, maar ook een houten huis levert een hogere premie op in verband met het grotere risico bij brand. Toch iets om over na te denken als je bijvoorbeeld naar een huis aan het kijken bent.

Tip 5. Natuurlijk is de premie het altijd waard

Al heb je bij wijze van spreken nog zo’n dure opstalverzekering van stel € 400 per jaar in een houten huis, dan is dat natuurlijk nog peanuts ten opzichte van de kosten die gemoeid zijn met het opnieuw (geheel of gedeeltelijk) herbouwen van je woning, dus een opstalverzekering is eigenlijk nooit té duur.

Tip 6. Besparen door geen opstalverzekering te nemen is dom

Je hebt namelijk écht zo’n verzekering nodig. Bovendien vragen de meeste hypotheekverstrekkers daar ook om, dus eigenlijk kan je niet zonder. Mocht je toch denken zoiets niet nodig te hebben, dan ben je fout bezig, want een ongeluk zit in een klein hoekje en als je voor de gein eens zou gaan optellen wat herbouw kost, dan moet je tot de conclusie komen dat het de premie dubbel en dwars waard is (waarbij natuurlijk te hopen is dat je nooit aanspraak op je opstalverzekering hoeft te maken).

Tip 6. Laat je goed adviseren!

Net als bij veel verzekeringen zitten ook in de opstalverzekeringen een hoop verschillen.
Daarom is het nuttig je van tevoren goed te laten adviseren en niet zomaar de eerste de beste aanbieding te accepteren. Je kunt dan wel niet zonder, maar de voorwaarden en de premies verschillen wel degelijk, zodat een grondige analyse je toch nog wat geld kan besparen. Ook een goede tussenpersoon kan je daarbij helpen.

Tip 7. Bewaar je polis goed

Dat klinkt misschien overbodig, maar er zijn toch nog genoeg mensen die niet zorgvuldig genoeg met hun polissen omspringen. Polissen van verzekeringen, dus ook opstalverzekeringen, zijn waardevolle papieren. Probeer ze daarom op een goede plaats op te bergen zodat je in geval van nood ten eerste direct weet waar je ze moet vinden en ten tweede je ook nog eens een polis kunt overleggen om schade te claimen.

Tip 8. Profiteer van combinatieaanbiedingen

Het kan zijn dat je verschillende verzekeringen bij verschillende maatschappijen hebt lopen. Tegenwoordig kan het voordelig zijn om alle verzekeringen bij één maatschappij onder te brengen, waardoor je een korting kunt krijgen op al je verzekeringen. Dat kan aardig oplopen, als je daarbij je opstalverzekering, inboedelverzekering, autoverzekering etc. betrekt.

Tip 9. Een opstalverzekering is een gerust gevoel

Natuurlijk kun je nooit alles voor zijn, maar het geeft wel een rustig gevoel om te weten dat je op dat gebied alles goed geregeld hebt. Dat kan betekenen dat áls er schade mocht ontstaan jij dat in principe lachend kunt wegwuiven, want je bent tenslotte goed verzekerd. Schade geeft altijd gedoe, maar van tevoren weten dat het correct afgewikkeld wordt geeft rust in de tent.

Tip 10. Sommige maatschappijen hebben speciale aanbiedingen

Buiten de hierboven reeds genoemde combinatiekorting bestaan er ook maatschappijen die je extra’s bieden bij een opstalverzekering, zoals bijvoorbeeld een gratis kostbaarhedenverzekering. Reden te meer om goed te vergelijken voordat je besluit met een verzekeringsmaatschappij in zee te gaan.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!