Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Parkeren Schiphol
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Parkeren Schiphol

Ga je binnenkort met het vliegtuig op vakantie? Lees dan eerst deze 10 tips
hoe je voordelig kunt parkeren bij schiphol en de alternatieven voor parkeren.

Tip 1. Wat doen we met de auto?
Een dilemma voor elke vakantieganger die via Schiphol reist. Onderstaand volgt een opsomming van de mogelijkheden die er zijn om Schiphol te bereiken en wat je, als je besluit met je eigen auto te komen, kunt doen en wat het kost. Ook alternatieven worden genoemd.

Tip 2. Smart parking
Schiphol kent sinds 1 januari 2006 het systeem Smart Parking. Dat betekent dat je gedurende een vaste periode (van 8, 15 of 22 dagen) je auto kunt parkeren op P3. Dat kost je dan minder dan € 6 per dag. Ter illustratie: de prijzen voor 8, 15 of 22 dagen zijn normaliter € 77,50, € 110 en
€ 145 maar via Smart Parking kost dat € 47,50, € 85 of € 110. Toch mooi meegenomen én je kunt met je eigen auto!

Tip 3. Schipholtaxi
Taxi’s of taxibussen die van en naar Schiphol rijden zijn er in alle soorten en maten. Je kunt bij de taxiondernemer in je woonplaats informeren, je kunt via je reisbureau vaak met korting boeken en zelfs Schiphol heeft zijn eigen taxiservice. Een kwestie van informeren dus. ’t Voordeel is dat je geen sores hebt over je auto.

Tip 4. Met de trein
Natuurlijk kun je ook besluiten met de trein te komen. Dat is voordeliger dan een taxi,
maar betekent wel dat je je hele hebben en houden mee moet zeulen. Voor een weekendje weg is dat niet zo’n punt, maar als je drie weken op vakantie gaat of zelfs verre reizen in je hoofd hebt, kan dat lastiger zijn. En let op je vluchttijden.

Tip 5. Laat je wegbrengen, al dan niet met je eigen auto
Een voordelige optie, mits je iemand kunt vinden die je wil brengen (en weer ophalen). Vaak kan het dan aantrekkelijk zijn om diegene je eigen auto ter beschikking te stellen. Houd er daarbij wel rekening mee dat je voor de vertrekhal alleen mag stoppen om te laden en te lossen, dus je mag uitstappen en later weer instappen, maar je chauffeur kan niet zomaar even mee naar binnen. Dan moet je naar kort parkeren.

Tip 6. Overnachten op Schiphol
Natuurlijk blijf je bij deze optie de keuze houden van ‘hoe kom ik er’ maar feit is wel dat als je van tevoren besluit op Schiphol te overnachten je in ieder geval niet zo gestresst aan je vakantiereis hoeft te beginnen, want dat kun je allemaal op je gemakje doen. Files, vertragingen? Ach, geen probleem, want je gaat toch pas morgen weg, en je overnacht in een hotel op of nabij Schiphol. Ideaal!

Tip 7. Het kost wel wat!
Alle opties kosten geld, die van het laten wegbrengen het minst. Van belang is daarbij dat je in je achterhoofd houdt dat je vakantie toch al geld kost en dan doen die kosten voor het vervoer er toch eigenlijk ook niet meer toe? Koop je gewoon een flesje minder in de taxfree shop.

Tip 8. Niet zelf rijden
Echt beter, want je bent toch wel wat gespannen (c.q. gestresst) met het oog op de naderende vakantie. Dan is het toch heerlijk om je vakantie al vanuit huis te beginnen en je te laten rijden,
of dat nou door een taxi of een bekende is. Toch iets om over na te denken.

Tip 9. Schiphol biedt ook meer (duurdere) mogelijkheden
Er bestaat de mogelijkheid van Valet Parking. Dat is niet voordelig maar wel erg gemakkelijk.
Je komt namelijk aan bij de terminal, je stapt uit, neemt je spullen mee en een medewerker van Schiphol Valet Parking gaat met je sleutel je auto ophalen om hem vervolgens in een beveiligde parkeergarage te zetten. Als je terugkomt haal je je autosleutels op en je gaat naar je auto die alweer klaar staat voor de vertrekhal. Voor deze optie moet je overigens wel van tevoren reserveren, maar dat is niet meer dan vanzelfsprekend.

Tip 10. Zeker niet goedkoop
De duurste manier van parkeren op Schiphol, maar dat is dan wel een mogelijkheid die bijzonder handig is voor mensen die vaak vliegen, is luxe parkeren direct onder de terminal. Daarvoor moet je een abonnement afsluiten of per creditcard betalen. Het maximale tarief voor een dag parkeren is € 37,50. Niet goedkoop maar je zit wel vlakbij de vertrekhal.

Let op: prijzen zijn aan verandering onderhevig!!


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!