Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Peloponnesos
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Peloponnesos

Ga je op vakantie naar Peloponnesos? Lees dan deze 10 tips voordat je je Peloponnesos vakantie boekt!

Tip 1. Algemene informatie over Peloponnesos
De Peloponessos is een groot schiereiland ten zuidwesten van Athene. Het district Peloponessos bestaat uit 7 departementen, noem het maar provincies, te weten: Achaia, Argolida, Arkadia, Eilia, Korinthia, Lakonia en Messinia. De Peloponessos biedt een grote variatie aan natuur en cultuur. Zo kun je er zowel groene dalen als ruige gebergten als uitgebreide vlakten tegenkomen, er zijn fantastische kustplaatsen en bovendien kun je een hoop bezienswaardigheden uit de oudheid bezichtigen.

Tip 2. Achaia: maak eens een treinreis
Een bijzondere plaats in Achaia is Kalavrita. Dat kun je bereiken met de auto maar ook vanaf Diafkoto met een kabelspoor. Als je vanuit Patras komt gaat de weg door wijngaarden, olijvengaarden en kleine beboste heuvels. Op een gegeven moment verandert het landschap en wordt het bergachtiger. Als je het kabelspoor neemt lijkt het wel een droom, zoveel mooie plaatsen als je dan ziet. Je gaat namelijk door de diepe kloof van de Vouraikos rivier, die naar beneden stroomt vanaf Helmos. Overigens werd Kalavrita door de Duitsers in Tweede Wereld-oorlog platgebrand, maar is gelukkig weer helemaal hersteld en nog net zo schilderachtig.

Tip 3. Korinthia heeft een wereldberoemd kanaal
Vanuit Athene is Korinthia het eerste departement van de Peloponessos waar je langs komt. De zee, de bergen, de druiven, het zijn allemaal indrukken die je opdoet, herinneringen om nooit meer te vergeten. Bovendien heb je in Korinthia het Kanaal van Korinthe. Dit is door duizenden slaven gegraven, maar daar werd mee gestopt na de dood van Nero. Pas in de 19e eeuw zijn Franse ingenieurs begonnen met de werkelijke aanleg van het kanaal. Sinds 1893 is het kanaal voor scheepvaartverkeer opengesteld.

Tip 4. Eilea, bezoek Olympia, plaats van de Olympische Spelen
Het departement Eilea ligt in het noordwesten van de Peloponessos. Pyrgos (ook wel Pirgos) is de hoofdstad van dit departement. De stad heet zo dankzij een hoge toren (pirgos). Amaliada is de naam van een nieuwe stad, gebouwd in het midden van een veld vol olijvengaarden en wijnstokken. In Olympia werden in het verleden om de vier jaar de Olympische Spelen gehouden. Sinds 776 voor Christus staan hier de namen van de overwinnaars genoteerd.

Tip 5. Arkadia brengt je terug in de tijd
Arkadia heeft veel bergen met hoge toppen en grote bossen. Het is eigenlijk een ongerept gebied, niet erg bekend en vol met verrassingen. In het oosten heeft Arkadia prachtige baaien. Als je door Arkadia reist zul je een gebied meemaken dat je het gevoel geeft terug in de tijd, in de oudheid, te zijn gereisd. Door de bergen is Arkadia bewaard gebleven als een prachtig gebied dat nog nagenoeg intact is. De hoofdstad van Arkadia is Tripoli. Tripoli heeft een prachtige kerk, Agios Vassilis en een archeologisch museum.

Tip 6. Argolida en het Wonder van Epidavros voor een bijzondere ervaring
Argolida heeft prachtige kusten, valleien en bergen. Nafplion is de hoofdstad en misschien wel
een van de meeste mooie steden van Griekenland. In dit departement ligt ook de stad Argos, midden in een gebied met wijndruiven, abrikozengaarden en olijvengaarden. In Epidavros vind je het best bewaarde theater uit de vierde eeuw voor Christus. In de zomer wordt dit oude openluchttheater nog steeds gebruikt voor voorstellingen. Zelfs op de laatste rijen hoor je het kleinste geluidje, wat ook wel het wonder van Epidavros genoemd wordt. In Methana vind je zwavelachtige en zouthoudende bronnen. Het water van Methana wordt toegepast bij diverse dermatologische en reumatische aandoeningen. In de stad is veel te doen op het gebied van toerisme zoals barretjes, discotheken, terrasjes en veel andere faciliteiten. Methana heeft het gehele jaar een directe veerbootverbinding met de havenstad Piraeus.

Tip 7. Messinia
De hoofdstad van Messinia is Kalamata. Deze stad is te herkennen aan een groot kasteel. Vanaf het kasteel heb je een schitterend vergezicht over de stranden, de zee of het land. Pilos is een mooi klein stadje met een klein haventje. Het stadje is op een heuvel gebouwd aan de zuidkust van de baai van Navarino. Voor deze baai ligt het eilandje Sfaktiria. 6 km van Pilos ligt het badplaatsje Gialova met een heel mooi zandstrand.

Tip 8. Lakonia
Lakonia ligt in het zuiden van de Peloponessos en heeft Sparta als hoofdstad. Het is een vrij eenvoudige stad die gebouwd is in het midden van de vallei van de Evrotasrivier. Githio is de grootste stad van dit gebied. Hier vind je het kasteel van Mainia. In het oosten ligt Monemvasia. Dat betekent in het Grieks één ingang, en dat is dan weer omdat de lange weg de enige toegang was en is tot de rots.

Tip 9. Bezoek het eiland Kythira
Helemaal in het zuiden van de Peloponnesos vind je het eiland Kythira. Dit ligt tussen de Peloponnesos en Kreta in. De overtocht van Peloponnesos naar Kythira duurt zo’n 2,5 uur, maar dan ben je ook op een bijzonder schilderachtig eiland beland. Zeker een aanrader!

Tip 10. Zeker niet duur!
Een vakantie in de Peloponnesos is niet zo duur, zeker niet als je overweegt wat je er allemaal voor terugkrijgt. Voor zo’n € 500 à € 600 in het hoogseizoen heb je een schitterende vakantie waar je nog lang van zult nagenieten, zeker omdat er in dit gebied voor elk wat wils te vinden is.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!