Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Rethymnon
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Rethymnon

Ga je binnenkort op vakantie naar Rethymnon? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Rethymnon Vakantie boekt!

Tip 1. Algemene informatie over Rethymnon
Rethymnon is een stad aan de noordkust van Kreta en ligt zo’n beetje halverwege Heraklion en Chania. Rethymnon heeft zo’n 23.500 inwoners. Daarmee is het de derde stad van Kreta. Rethymnon betekent overigens zoiets als ‘waterstroom’.

Tip 2. Ga op ontdekking in Rethymnon
In het oude centrum van de stad vind je een doolhof aan straatjes. In die straatjes staan dan weer karakteristieke Griekse huisjes. Ook rond de oude haven, Mandraki, vind je veel mooie huisjes. In het oude centrum vind je de Remondi-fontein. Deze waterbron stam uit 1623 en het water is gewoon drinkbaar. Bovendien is hier een oud fort te vinden, het Fortezza. De binnenplaats hiervan is een heuvel waarop o.a. een oud kerkje staat. Vanaf de muren heb je hier een schitterend uitzicht over de stad aan de ene kant en de zee aan de andere kant.

Tip 3. Rethymnon heeft een eindeloos strand!
Ten oosten van de stad begint het strand. Daarvan ligt het eerste stukje binnen de haven van Rethymnon, en daarna loopt het strand nagenoeg eindeloos verder. Ideaal voor lange, écht lange strandwandelingen dus. In het hoogseizoen zijn hier dan ook duizenden strandstoelen te huur. Niet zo raar dat de boulevard hier gevuld is met hotels en restaurants.

Tip 4. Ga op zoek naar Flipper!
Vanuit de oude haven van Rethymnon is het mogelijk om boottochtjes te maken. Natuurlijk worden er verschillende rondvaarten aangeboden, om ook de buitenkant van het eiland te verkennen. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid een trip te maken naar de Blue Lagoon, dat is een soort piratenschip. Wat veel spannender is, maar zónder garantie, is op zoek gaan naar dolfijnen. Het is natuurlijk nooit zeker dat je ze tegenkomt tijdens zo’n boottocht, maar het proberen meer dan waard. Als het wél lukt, heb je een toch wel heel bijzondere ervaring te pakken!

Tip 5. Het vervoer in en rond Rethymnon is prima
Rethymnon is uitstekend te bereiken met de bus, zowel vanuit Chania als Heraklion rijden regelmatig bussen. Bovendien kun je vanuit Rethymnon met de bus naar de populaire badplaatsen Chersonissos en Malia. Daarbij moet je dan overstappen in Heraklion. De busreis duurt vanaf Heraklion dan ongeveer 60 minuten. Overigens is zo’n busreis ook een prima gelegenheid om het eiland verder te verkennen.

Tip 6. Doe eens een dag sportief!
Als je het luieren zat bent, ruim dan eens een dag in voor een sportieve bezigheid: de beroemde Samariakloof. Als je dan tóch op Kreta bent, moet je dit eigenlijk gedaan hebben. De tocht door de kloof is best zwaar (16 km!), maar voor de meeste mensen toch best goed te doen. Als je echter last hebt van blessures, kortademigheid of anderszins niet in goede conditie bent: doe het dan maar niet, houd het dan maar bij het strand. Ook voor kinderen is dit eigenlijk geen geschikte tocht, want de looptijd bedraagt toch al gauw zo’n 5 uur. Als je dan onderweg ook nog gaat rusten en/of rondkijken, dan ben je al gauw 6 uur (of meer) onderweg.

Tip 7. Beetje té, die vorige tip?
Als je wel sportief bezig wilt zijn, maar iets minder heftig dan in de vorige tip: er ligt ook een Imbroskloof op Kreta. Voor een sportieve dagtocht is dit een mooi alternatief voor de Samariakloof. Deze kloof is “maar” 7 km lang, en loopt van het bergdorpje Imbros naar het plaatsje Komitades bij de Libische zee. Volgens kenners is de Imbroskloof net zo mooi als de Samariakloof.

Tip 8. Biertje?
Het bier in Griekenland, en dus ook op Kreta, heet Mythos. Dit is te vergelijken met onze merken Heineken en Amstel. Het is een licht biertje, 5% alcohol, dat bést smaakt in die zomerse warmte. Mythos is overal verkrijgbaar, net als trouwens Heineken en Amstel, maar als je dan tóch in Malia bent, is een Grieks biertje natuurlijk wel zo leuk. Normaal gesproken betaal je voor een halve liter bier tussen de € 1,50 en € 2,50.

Tip 9. Als je liever iets sterkers drinkt…
De nationale drank van Kreta is raki. Het is een heel sterke heldere drank met ongeveer 40% (!) alcohol en wordt gedistilleerd uit de drab die overblijft nadat de wijn uit druiven is geperst.
Overal op Kreta wordt raki gemaakt. De smaak is heel sterk en lijkt een beetje op ouzo, maar dan zonder de sterke anijssmaak. Men zegt dat als je goede zuivere raki drinkt je de volgende dag geen kater krijgt. Het is onbeleefd om een glas raki af te slaan wanneer je het krijgt aangeboden. Houd daarbij wel rekening met die 40%, want dat is niet misselijk!

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie op Kreta en in Rethymnon kost ongeveer € 400 op basis van logies en ontbijt.
Als je niet actief wilt zijn, gewoon lekker in de buurt van Rethymnon en het strand wilt blijven,
heb je voor dat bedrag een prima strandvakantie. Aanbieders waar je terecht kunt om je vakantie te boeken zijn Sunweb, Jiba en Ferio en voor de liefhebbers Eliza Was Here. Bij Interesses.nl vind je verder nog veel meer tips voor je vakantie in Griekenland of daarbuiten.

 

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!