Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Rhodos
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Rhodos

Ga je binnenkort op vakantie naar Rhodos? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Rhodos vakantie boekt!

Tip 1. Algemene informatie over Rhodos
Een vakantie op Rhodos is wereldwijd populair, onder andere vanwege de prachtige strand en
vele zonne-uren. Rhodos betekent overigens roos, waarvan er heel veel groeien op het eiland. Naast heerlijk eten, uitgaan en zonnebaden kun je op Rhodos veel historische invloeden zien en bewonderen. Een vakantie op Rhodos is nooit een slechte keuze, en bovendien in het voor- of najaar bijzonder voordelig. Trouwens, dan denk je ‘eilandje’ maar weet je dat Rhodos bijna 3 keer zo groot is als Texel? ’t Is maar een weet.

Tip 2. Op Rhodos kun je heerlijk uit eten
De Grieken eten graag vlees. Gerechten als souvlaki, gyros en byfteki vind je dan ook op nagenoeg iedere menukaart. Daarnaast is er een overvloed aan heerlijke olijven en veel tomaten. Trouwens, als je écht geen keuze kunt maken, besteld dan gewoon mezes, dan krijg je van alles een beetje. Ook een glaasje ouzo mag niet ontbreken. Eet smakelijk (ofwel kali óreksi).

Tip 3. Praktische zaken zoals vervoer en geld
Rhodos heeft een uitgebreid netwerk van bussen, die rijden langs de kustwegen zodat je ook tijdens een busreis mooi in de gelegenheid bent het eiland te bekijken. Op Rhodos zijn pinautomaten, wisselkantoortjes en 2 wisselautomaten in Rhodos-stad. De banken zijn in principe geopend van maandag tot en met vrijdag. Bij de bank kun je ook dag en nacht terecht met je pinpas. Het hoofdpostkantoor c.q. VVV-kantoor is gelegen in Rhodos-stad aan de Mandraki-haven. Het postkantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 tot 20.00 uur.

Tip 4. Geniet van je strandvakantie!
Rhodos is een eiland met volop stranden, zowel kiezelstranden als zandstranden, dus voor elk wat wils. Bij de stranden zijn douches, toiletten en kleedcabines. Op sommige stranden is er strandbewaking en kun je ligbedden en parasols huren. Natuurlijk zijn er op de verschillende stranden ook strandtentjes, restaurants en watersportmogelijkheden zoals surfen en jetski’s te vinden. Het is tenslotte een strandvakantie!

Tip 5. Maak een eilandtoer!
Als je deelneemt aan een eilandtoer maak je een tocht waarbij je kennis makt met het landschap en de bevolking van Rhodos. Het is tegelijkertijd een prachtige natuurtocht die door de bergen, bossen Een tocht waarop u kennis maakt met het landschap en de bevolking van het eiland Rhodos. Een prachtige natuurtocht die voert door de bergen, bossen, kuststreken met stranden en veel, heel veel schilderachtige dorpjes. Als je alles van het eiland wilt zien (nou ja, bijna alles) dan is een eilandtocht een aanrader!

Tip 6. Ontdek het échte Rhodos
Als je niet georganiseerd op stap wilt, maar toch het eiland wilt ontdekken, huur dan een auto of scooter. Voor allebei is een rijbewijs verplicht (een scooter mag je ook huren met uitsluitend een brommercertificaat). Ga in de dorpjes langs en ontdek het échte Rhodos met haar échte bewoners. Je zult versteld staan van de gastvrijheid van de vriendelijke bevolking

Tip 7. Voel je meester Prikkebeen in de Vlindervallei
In de vlindervallei Petaloudes (vlinder in het Grieks) zitten duizenden vlinders. De vlinder die het meest gezien wordt is de gestippelde harlekijn Callimorpha quadripuncta). De vlinder is zwart
met gele strepen als hij stilzit en knálrood in de lucht, echt een wonder van de natuur. Hij wordt aangetrokken door de amberbomen die hier volop staan. Bovendien is de Vlindervallei een prachtig natuurgebied met beekjes, watervalletjes en bruggetjes. Een belevenis!

Tip 8. Bezoek het witte stadje Lindos
Ten zuidoosten van Rhodos-stad op 1 km van het dorp Lindos ligt de oude stad Lindos.
Wist je dat In Lindos jaar in jaar uit de hoogste temperatuur van het eiland gemeten wordt? Daarboven ligt de Acropolis met haar tempel van Athena Lindia. Het stadje Lindos heeft sierlijke witte huizen die je in het hoogseizoen kunt bezeken van dinsdag tot en met zondag. Als je van Lindos op weg gaat naar de Acropolis kom je langs het wassenbeeldenmuseum van Panthenon, ook erg leuk om even te kijken.

Tip 9. Maak plezier in het grootste vakantieoord op Rhodos
Vooral bij Engelse toeristen is Faliraki, het grootste vakantieoord van Rhodos, erg geliefd.
Het centrum is een bonte mengeling van bars, souvenirwinkeltjes en discotheken.
De zandstranden zijn eindeloos en mooi. Bovendien is Faliraki voorzien van een groot waterpark met volop glijbanen in allerlei maten. Uitgaan kun je in Faliraki in één van de vele clubs aldaar. Gegarandeerd een dag, een avond (en een nacht) dikke pret.

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie op Rhodos is goed te doen, voor zo’n € 400 kun je je een week een Griekse god wanen. Bovendien, als je boekt in voor- of najaar zijn de prijzen lager!

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!