Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Rhodos Stad
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Rhodos Stad

Ga je binnenkort op vakantie naar Rhodos-stad? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je vakantie Rhodos-stad boekt!

Tip 1. Algemene informatie over Rhodos
Een vakantie in Rhodos-stad is populair. Uiteraard is dit vanwege de mooie stranden, maar ook het uitgaansleven en het heerlijke eten zijn favoriet met daarnaast de mogelijkheid toch een stukje oudheid op te snuiven. Rhodos-stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Rhodos.

Tip 2. In Rhodos-stad komen oud en nieuw samen
Rhodos-stad laat oud en nieuw in één geweldige plaats samensmelten. Nergens anders kun je ’s morgens historische plaatsen bezoeken, ’s middags shoppen in de nieuwste boetiekjes, ’s avonds heerlijk uit eten en ’s nachts helemaal los gaan in de discotheek. Rhodos-stad biedt álles inéén.

Tip 3. Ga terug in de tijd in de oude stad
Het kasteel van de Grootmeesters in Rhodos-stad moet je gezien en beleefd hebben. Als je door de straatjes wandelt heb je het gevoel dat je terug in de middeleeuwen bent. De pleintjes met fonteinen en beelden laten zien hoe het vroeger was. De wanden van het kasteel ademen haast hun geschiedenis uit. Ze hebben de bevolking van Rhodos-stad eeuwenlang beschermd. Sinds 1988 zijn de muren toegevoegd aan de Lijst van Werelderfgoed van UNESCO.

Tip 4. Ga een terrasje pikken in de haven
Mandraki was de haven van het oude Rhodos waarbij de toegang kon worden afgesloten door kettingen. Die toegang wordt nu geflankeerd door twee herten, een vrouwtje en een mannetje, beide het symbool van Rhodos. Volgens historici heeft hier vroeger, wijdbeens, de Colossus gestaan. Colossus is een van de zeven wereldwonderen, en is een beeld gebouwd naar de god Apollo. Het beeld symboliseerde de kracht en welvaart van de bevolking van Rhodos. Tegenwoordig wordt de haven gebruikt door grote en kleine jachten, lokale vissersboten en cruiseboten. Bij Mandraki vind je ook drie middeleeuwse windmolens.

Tip 5. Ga op zoek naar de pauwen
In Rhodos-stad vind je Rodini Park. Het ligt zo’n 3 km van het centrum van de stad, aan de weg naar Lindos. Je kunt er komen met een taxi of een bus, die elk half uur van de nieuwe markt (bij Mandraki) vertrekt. Het is een park met veel bomen (en schaduw) met een klein riviertje. Dat riviertje zorgt dan weer voor kleine poeltjes, waarin waterlelies groeien. Dit is een ideale omgeving voor de in het park levende pauwen, die hier hun dagen doorbrengen. Een soort van scharrelpauwen zeg maar.

Tip 6. Beklim de Acropolis
Op de heuvel vind je de Acropolis van Rhodos. Dit betreft een groep van belangrijke oude ruines. Tegenwoordig wordt deze plek wel gebruikt voor het geven van concerten. Door indertijd alle restanten van ruines bij elkaar te rapen en te verzamelen is men erin geslaagd een deel van de oude tempel van Apollo te restaureren. In de oudheid vormden deze gebouwen het centrum van Rhodos-stad.

Tip 7. In de voetsporen van Napoleon
Bij Monte Smith, bereikbaar te voet (minder dan 3 km van het centrum van de stad) of met de bus (nummer 5 vanaf de nieuwe markt) heb je een fantastisch uitzicht. Admiraal Sir Sidney Smith, naar wie de uitkijkpost genoemd is, hield hier de vloot van Napoleon in de gaten tijdens de Franse oorlog tegen de Turken. Op heldere dagen zijn er sommige eilanden te zien en ook de overkant, de Turkse kust.

Tip 8. Bezoek het sponzeneiland
Vanuit Rhodos-stad kun je een vaarexcursie maken naar Symi, ook wel genoemd het sponzen-eiland. In vroeger tijden werden hier, onder gevaarlijke omstandigheden, natuursponzen opgedoken door de bewoners. Toen de synthetische spons zijn intrede deed, is dit vak uitgestorven.
Er worden nu nog wel sponzen opgedoken, vooral voor de toeristen, maar dan wel onder heel wat betere (veiliger) omstandigheden.

Tip 9. Weetjes over Rhodos...
Wist je dat de rododendron is vernoemd naar het eiland Rhodos? Letterlijk betekent rododendron in het Grieks: boom van Rhodos. Rhodos komt al voor in de Griekse mythologie. Er bestaat een mythe die vertelt dat de god Zeus de wereld onder de goden aan het verdelen was, maar hierbij vergat Zeus om een stukje aan de zonnegod Helios te geven. Toen rees plotseling het eiland Rhodos op uit de zee, wat toen aan Helios werd gegeven. Rhodos is in de loop der jaren van Turkije geweest, ook nog van Italië maar nu gelukkig al héél lang ‘gewoon’ van Griekenland.

Tip 10. Zeker niet duur!
Een vakantie in Rhodos-stad is best te betalen, zeker als je je vakantie buiten het hoogseizoen plant. Maar zelfs dan is een weekje Rhodos-stad te realiseren voor zo’n € 400 per week.
Dit is uiteraard dan wel exclusief excursies.

 

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!