Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Rondreis Spanje
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Rondreis Spanje

Ga je binnenkort op vakantie naar Spanje en overweeg je een rondreis? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Spanje Rondreis Vakantie boekt!

Tip 1. Doe een rondje Spanje
Tijdens een rondreis reis je in een groep of individueel door Spanje. Tijdens die groepsrondreis kom je op veel plaatsen, en ben je niet slechts beperkt tot één plaats. Je ontmoet de lokale bevolking van Spanje. Er zijn overigens verschillende rondreizen door Spanje. Je kunt er eentje boeken die door Zuid-Spanje gaat, langs de voornaamste kuststeden, maar ook eentje die in Madrid begint, het is maar net waar je interesse naar uitgaat. Spannend is natuurlijk een rondreis met je eigen auto (of motor!).

Tip 2. Ontdek Zuid-Spanje
Een rondreis door Zuid-Spanje kan in Malaga beginnen en eindigen. Tijdens zo’n trip ga je langs de schitterende kust van Spanje, en kom je door gebieden met romantische witte dorpjes. Bekijk met eigen ogen hoe olijven gekweekt worden op een olijfboomgaard en in Jerez de la Frontera kun je sherry proeven en aanschouwen wat er allemaal bij komt kijken voordat de flessen in de winkel liggen.

Tip 3. Maak een pelgrimstocht.
Vanuit Madrid kun je een rondreis maken die je langs een deel van de wereldberoemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostella brengt. Er zijn veel oude Castilliaanse kastelen zoals Alva, Leon en Alamanca, die allemaal een bezoek waard zijn. Natuurlijk wordt er tijdens deze rondreizen ook volop de gelegenheid geboden de natuur en de mensen van Spanje te ontdekken en te leren kennen.

Tip 4. Maak een reis vol kunst, cultuur en natuur

Met je eigen auto door Noord-Spanje is helemaal niet verkeerd. Daar waar veel toeristen hun (bad)plaats niet uitkomen, kun je met een trip als deze erachter komen dat het achterland meer dan de moeite waard is. Ontdek de kunst, cultuur en natuur van Catalonië en Andorra. Te denken valt hierbij aan Andorra in de Spaanse Pyreneeën die barsten van de historie maar ook van een prachtige natuur.

Tip 5. Spanje is groot

Daarom is een rondreis ook zo aantrekkelijk. Spanje heeft een totale oppervlakte van ruim 500.000 km2 en is daarmee ruim 12 keer zo groot als Nederland. Bovendien horen bij Spanje ook de Canarische eilanden, die in de Atlantische Oceaan liggen en voor de oostkust liggen de Balearen. Natuurlijk kun je alles niet in één vakantie zien, maar Spanje nodigt zeker uit tot meerdere vakanties.

Tip 6. Bewaar je evenwicht

Ofwel, kom skiën in Spanje. Natuurlijk kun je ook een rondreis plannen door de diverse skigebieden in Spanje, da´s weer eens wat anders. Spanje heeft namelijk meer dan 30 wintersportmogelijkheden in allerlei verschillende gebieden. Ze beschikken over alle benodigde elementen voor een onvergetelijke skivakantie in een land waar je eigenlijk alleen maar aan zonvakanties denkt. Kom het met eigen ogen (en evenwicht) ontdekken.

Tip 7. Eten is een feest

Ook tijdens een rondreis zul je ontdekken dat eten in Spanje één van de plezierigste dagelijkse rituelen is. Zowel in grote steden als in kleine dorpen zijn gemakkelijk restaurant en kleinere eetgelegenheden te vinden. Tijdens een georganiseerde rondreis kun je gewoon afwachten wat er voorgeschoteld wordt, maar als je individueel een rondreis maakt zul je ontdekken dat een keuze maken uit zowel de traditionele huiselijke menu’s als de grotere menukaarten in de restaurants elke keer weer een genot is. Trouwens, de duurdere restaurants hanteren een soort puntensysteem, dat herkenbaar is aan een aantal vorken. Vijf is het hoogste aantal.

Tip 8. Bezoek eens een festival!

In Spanje zijn volop festivals, culturele evenementen en sportwedstrijden. Zelfs het kleinste dorp viert zijn eigen fiesta, dat soms wel een week of langer duurt en bestaat uit parades, stierengevechten en vuurwerk. Heel veel kust- en plattelandssteden vieren de oogst en de visvangst met een gastronomische kermis. In de grotere steden van Spanje worden het hele jaar door festivals gehouden op het gebied van muziek, toneel, films en dans. In de meest populaire sporten van het land zoals onder andere voetbal, basketbal en wielrennen worden nationale en internationale kampioenschappen gehouden. Het is dan ook een goed idee om de data van de diverse evenementen van tevoren in de gaten te houden, dan kun je je rondreis daarop afstemmen.

Tip 9. Spanje heeft prima wegen voor een individuele rondreis

In Spanje heb je (net als in Nederland) verschillende soorten wegen. De snelwegen noemen ze de autopistas, waarvoor tol moet worden betaald. Deze snelwegen zijn over het algemeen van zeer goede kwaliteit, ook omdat ze goed worden onderhouden. Zo weet je nog eens waar je tol voor betaalt. Dan heb je de Autovias, waarvoor geen tolheffing betaald moet worden en natuurlijk veel, héél veel landelijke wegen, de carretera nacional. Dit is een landelijk netwerk van hoofdwegen dat wordt aangegeven met een N. Ten slotte heb je de echte binnenlandse weggetjes, die trouwens meestal minder goed onderhouden worden. Via deze weggetjes kom je op plaatsen waar een toerist gewoonlijk niet komt, een ideale manier om Spanje beter te leren kennen. Trouwens, in Spanje wordt net als in Nederland en België rechts gereden.

Tip 10. Zeker niet duur

Spanje is een prima te betalen vakantieland, ook voor een rondreis. Een georganiseerde reis heb je voor zo’n € 900, maar dan ben je ook kláár. Als je op eigen gelegenheid gaat, dan kun je het net zo duur maken als je zelf wilt natuurlijk, maar te betalen is het.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!