Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Samos
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Samos

Ga je binnenkort op vakantie naar Samos? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Samos vakantie boekt!

Tip 1. Algemene informatie over Samos
Samos is een eiland dat bijzonder groen en met bossen bedekt is. Het heeft een mild klimaat en veel natuurlijke schoonheid. Dit is het geboorte-eiland van de Griekse wijsgeer Pythagoras en ligt slechts enkele kilometers verwijderd van Turkije. Samos is een typisch Grieks schitterend eiland met veel bezienswaardigheden, schilderachtige havenplaatsjes, gezellige badplaatsen en ook voor mensen die rust zoeken zijn er zeer rustige baaien. Bovendien zijn de ongerepte bergdorpjes zeker de moeite waard om te bezoeken. De naam van het eiland Samos komt van “Sami” dat oorspronkelijk van het Phoenicische woord “sama” komt en wat “hoge plek” betekent.

Tip 2. Doe een dagje stad
De hoofdstad van het eiland Samos heet Samos-stad. Het is een kleine plaats maar wel ontzettend levendig. Samos stad ligt ongeveer 18 kilometer ten noorden van de luchthaven van Pythagorion. De stad wordt omringd door een groen berglandschap en biedt vanaf vele plaatsen een fantastisch uitzicht op de zee. Het is een nog zeer intact gebleven klassieke stad. In het nieuwe gedeelte van de stad is het een stuk bedrijviger. Aan de kade vind je veel gezellige restaurants, levendige taverna’s, cafés, kleine winkeltjes en boetieks. De restaurants en taverna’s zijn de zeker een aanrader om eens goed kennis te maken met de specialiteiten van de keuken van Samos en last but not least die verrukkelijke Samos-wijn.

Tip 3. Bezoek Pythagorion
Zuidelijk op het eiland ligt de mooie stad Pythagorion die is vernoemd naar de Griekse wijsgeer Pythagoras. Deze plaats ligt zo’n 14 km ten zuiden van Samos-stad. Er is een schilderachtig haventje met jachten en vissersbootjes. In de smalle steegjes zijn veel kleine winkeltjes en boetiekjes. Pythagorion is indertijd gebouwd op de resten van de nog niet afgegraven antieke stad. Voor wie het wil zien zijn de resten van de oude stadsmuur duidelijk te herkennen. Aan de stadsrand begint het lange kiezel- en zandstrand van Potokaki waar veel watersport-gelegenheden te vinden zijn. Het zeewater is bijzonder helder en de stranden zijn uitermate geschikt om te zonnebaden. Overdag kun je je uitstekend vermaken op de havenpromenade. Het nachtleven is
in Pythagorion ook prima geregeld door de aanwezigheid van diverse discotheken en clubs.

Tip 4. Geniet van échte Griekse wijn
Een vakantie op Samos zonder wijn is eigenlijk ondenkbaar, behalve voor geheelonthouders dan. Wijn staat al sinds mensenheugenis bekend als de drank die mensen bij elkaar brengt en het eten beter doet smaken. Natuurlijk wordt er ook op Samos wijn gemaakt. Er zijn grote wijn-gaarden waar vooral de muskaatdruif wordt gekweekt. De wijntraditie op Samos gaat terug naar 1200 voor Christus. Die lange traditie staat garant voor veel ervaring in het wijn maken. De wijnen van Samos zijn dan ook wereldberoemd

Tip 5. Geniet van de specialiteiten van Samos
Buiten alle gebruikelijke Griekse gerecht zijn er speciale gerechten die op Samos verkrijgbaar zijn. Deze zijn zeker aan te bevelen, zoals Spanakopita me tiri (spinazietaart), Stifado (een soort hachee waarin de –kleine- uitjes heel zijn verwerkt) en kipschnitzel met parmezaanse kaas. Natuurlijk kun je ook voor souvlaki, moussaka of tzatziki hier prima terecht.

Tip 6. Snacken op Samos
Als snack wordt veel pita gyros verkocht: een soort shoarmabroodje, maar dan langwerpig
(de pita) gevuld met vleesreepjes, zoals wij die van shoarma kennen. Het geheel wordt gegarneerd met wat sla en uien. Als tussendoortje is de pita gyros zeer geschikt, als maaltijd moet je gewoon een grote (meghalo) bestellen! Succes verzekerd.

Tip 7. Een glaasje ouzo hoort erbij

Ouzo is de traditionele, nationale drank van Griekenland. Ook bij de Nederlandse Griek krijg je vaak een glaasje ouzo. Ouzo wordt gemaakt uit water en alcohol, daar worden kruiden aan toegevoegd die voor de smaak zorgen. Één van de belangrijkste kruiden, maar dat is ook wel
te proeven, is anijs.

Tip 8. Wat je nog meer zou moeten weten over Samos...
Op Samos kun je terecht met Euro’s en met je pinpas kun je geld uit de muur halen. Het vervoer is prima geregeld middels een busnetwerk. Als je niet met de bus wilt kun je ook een taxi nemen. In Samos-stad zijn diverse excursies te boeken, al dan niet met de boot. Als reisdocument heb je uitsluitend een geldig paspoort nodig.

Tip 9. Voor een dagje rust ga je naar Marathokambos
Ormos Marathokambos is een klein vissersdorpje. Vroeger was er in Ormos veel bedrijvigheid doordat hier een scheepswerf was waar wel 400 mensen werkten wat voor zo'n kleine plaats erg veel was. Momenteel is het een zeer rustig plaatsje met enkele leuke vistaverna’s. Het lange zandstrand loopt vrij langzaam af in het heldere water van de Egeïsche Zee. Marathokambos is tegen de hellingen van de berg Kerkis gelegen. Het kleine charmante dorp heeft veel traditionele oude huizen en smalle straatjes. De inwoners van het bergdorpje leven voornamelijk van de oogst van de olijfbomen en men kan hier zeer goede lokaal geproduceerde olijfolie kopen.

Tip 10. Zeker niet duur!
Een vakantie op Samos is prima te betalen. Buiten het hoogseizoen kost een weekje Samos zo’n € 300 en dat is toch niet duur voor een prima vakantie op een prima Grieks eiland.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!