Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Serres
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Serres

Droom je van een serre? Dan heb je veel mogelijkheden. Lees daarom eerst deze 10 tips voordat je een serre gaat of laat bouwen!

Tip 1. Zet je wensen op een rij

Als je besluit tot het (laten) bouwen van een serre is daar waarschijnlijk al een periode van wikken en wegen aan voorafgegaan. Ga je zelf bouwen? Laat je bouwen? Hoe moet de serre worden dan? Als je al die vragen op een rij zet heb je een handige checklist om met een leverancier over van gedachten te wisselen. Tegelijkertijd creëer je dan voor jezelf de gelegenheid om een (uitgebreid) wensenlijstje te maken van alles waar je serre aan moet gaan voldoen.

Tip 2. Een serre vereist een bouwvergunning

En dan moet je niet meteen in paniek raken, want een beetje leverancier neemt je die zorgen uit handen. Als je het echt helemaal zelf wilt doen is er ook geen probleem. Dan vraag je bij de gemeente de benodigde bouwvergunning aan, waarbij ze je bij de gemeente feilloos de weg wijzen in het land van bouwtekeningen en aanvragen.

Tip 3. Een serre aanbrengen is wel even afzien

Er wordt per slot van rekening toch een vrij ingrijpende verbouwing uitgevoerd, die de hele boel toch wel even op zijn kop zet. Da’s niet erg, want je krijgt er wat moois voor terug, maar het is wel van belang dat je je goed realiseert dat een serre niet eventjes is neergezet, niet in het geval van laten bouwen en zéker niet in het geval van zelfbouw. Misschien is dit laatste een reden om de serre toch maar te laten bouwen, want het gebeuren op zich geeft al gedoe genoeg.

Tip 4. Alles wordt anders

Zeker wel, met een serre aan je huis wordt alles anders. De lichtinval in huis wordt anders, je huis wordt groter, er komt een stuk bij wat om inrichting vraagt, de vloer in de serre moet aangepast worden aan wat er al ligt. Daarom is het ook logisch dat het besluit tot het plaatsen van een serre niet in één nacht genomen wordt, daar heb je wel even tijd voor nodig.

Tip 5. Maar als je dan de keuze voor een serre gemaakt hebt….

dan krijg je er ook een groot stuk woonplezier bij. Stel je eens voor, je haalt het zonnetje letterlijk in huis. Zelfs als het buiten (nog) niet zo warm is, of juist niet meer zo warm, dan kun je in je serre nog heerlijk vertoeven. Daarbij opgeteld komt dat je woonkamer een stuk groter wordt. Allemaal voordelen die ervoor zullen zorgen dat je straks dag in dag uit kunt genieten van je nieuw verworven serre.

Tip 6. Kijk ook naar de buitenkant

Ook de vakman zal je hierop wijzen, maar voor de zekerheid hier ook nog even het advies:
kijk niet alleen van binnenuit. Ook aan de buitenkant moet je serre eruit zien alsof hij er van het begin af aan bij gehoord heeft. Een serre moet zowel intern als extern een smaakvol geheel met de rest van de woning zorgen. Je koopt je schoenen ook niet 2 maten te groot omdat ze zo mooi zijn, toch?

Tip 7. De kosten?

De aanschaf van een serre is bepaald geen kleinigheid. Je zou kunnen overwegen daar een financiering voor af te sluiten. Dat kan ook, want een serre is een verfraaiing van je huis,
en de rente daarvoor is nog steeds aftrekbaar, je besteedt de lening per slot van rekening voor je eigen woning.

Tip 8. Vergeet het hang- en sluitwerk niet

Natuurlijk zorg je voor anti-inbraak hang- en sluitwerk. Als je dan toch bezig bent, probeer dan om alle sloten aan te passen, zodat je met één sleutel alle buitendeuren kunt openen, dus ook die van je serre. Dat scheelt in bossen sleutels, maar bovenal is het gemakkelijk, omdat je dan met één sleutel overal terecht kunt. ’t Is tenslotte ook woningverbetering, dus die kosten mogen meegenomen worden in de financiering.

Tip 9. Hou rekening met de ligging

Als je een tuin op het zuiden hebt, en je wilt dáár je serre laten plaatsen, bedenk dan gelijk
een oplossing voor de hoogstwaarschijnlijk overvloedige hoeveelheid zonneschijn die je vooral
’s zomers in je serre krijgt. Het is natuurlijk heerlijk om in het zonnetje te zitten, maar het is niet de bedoeling dat je serre een broeikas wordt.

Tip 10. Vraag het de deskundige

We proberen je een aantal tips te geven c.q. op ideeën te brengen. Als je een écht deskundig advies wilt, heb je aan deze tips niet genoeg. Meld je daarom met je plannen bij de vakman,
die weet ook van serres alles wat er maar te weten moet zijn, en helpt je graag aan een deskundig advies, zodat je straks optimaal kunt genieten van de luxe van een serre aan je woning.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!