Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Sevilla
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Sevilla

Ga je binnenkort op vakantie naar Sevilla in Spanje? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Sevilla Vakantie boekt!

Tip 1. Ga naar het ‘echte’ Spanje
Sevilla is de trots van Andalusië. Ze noemen het ook wel het ‘echte’ Spanje. Sevilla is zowel een provincie als een stad. In de stad Sevilla, de hoofdstad, kun je je uitstekend vermaken, want er is meer dan genoeg te doen. Er zijn tal van monumenten, waaronder de Alcazar (de kathedraal). Sevilla is de meest Spaanse stad van heel Spanje: sensueel, spiritueel en romantisch.

Tip 2. Doe de flamenco
Wist je dat Sevilla de bakermat van de flamenco was. Dat is een Spaanse dans, met veel gestamp, je kent hem vast wel. De inwoners van Sevilla weten hun vrije tijd ook heel goed te besteden. In de omgeving van de kathedraal zijn veel gezellige bars en cafés te vinden waar je iets kunt drinken en rustig kunt praten. De wijk Santa Cruz en de Calle Argote de Molina zijn ideaal voor een avondje stappen. Ook op de Calle Betis en de Alfalfa zijn veel bars en discotheken. Zeker weten dat je een flamenco gaat dansen!

Tip 3. Beklim de Gouden Toren
De Gouden Toren (La Torre del Oro) is een oude vestingstoren aan de oostelijke oever van de rivier Guadalquivir. Dan moet je niet denken aan een toren vol goud of juwelen, maar hij wordt zo genoemd omdat hij vroeger was bedekt met vergulde tegeltjes. Vroeger was deze toren met een dikke ketting verbonden met een identieke toren aan de overkant van de rivier, zodat de doorgang versperd werd. Van bovenaf de toren heb je een schitterend uitzicht. Bovendien kun je bij de toren een boottocht maken.

Tip 4. Maak een boottocht
Maak eens een prachtige boottocht over een rivier met een bijna niet uit te spreken naam, de Guadalquivir. Dat is een rivier van 570 km lang, die begint in de Sierra del Cazorla en uitkomt in de Golf van Sevilla. Zo lang ga je natuurlijk niet varen, maar het is wel een leuke manier om Sevilla eens van de andere kant te bekijken. Je kunt opstappen bij de Gouden Toren.

Tip 5. Verdwaal in een kathedraal
De kathedraal van Sevilla is na de St. Paul’s in Londen en de St. Pieter in Rome de grootste gotische kerk ter wereld. In 1401 hebben de inwoners van Sevilla de grote moskee afgebroken om er zo'n grote kerk te bouwen. Voor die nieuwe kerk hebben ze het grondplan van de moskee gevolgd, daarom heeft deze kathedraal zo’n ongewoon brede basis. Er zijn ongeveer 30 (!) kapelletjes, van groot tot klein. Het is dus serieus gemeend: verdwaal niet in een kathedraal!

Tip 6. Sevilla heeft schitterende tuinen
In Sevilla zijn er een aantal heel mooie tuinen en parken. Het Parque de Maria Luisa was het centrale gedeelte van de Wereldtentoonstelling in 1929. Dat werd in 1894 door prinses Maria Luisa Fernanda aan de stad geschonken; tot die tijd was het een deel van het koninklijk paleis, Real Alcazar. Het koninklijk paleis is door alle gebeurtenissen in de geschiedenis een vrolijke mix van veel verschillende bouwstijlen, heel apart. Wist je dat Columbus indertijd hier is geweest om geld voor zijn expeditie (naar Amerika zo later bleek) te vragen? Andere tuinen in de onmiddellijke nabijheid zijn de Jardines de Murillo, bij de muren van het Real Alcazar, en natuurlijk de tuinen van het Real Alcazar zelf!

Tip 7. Kom slenteren
's Middags kun je heerlijk in Santa Cruz, de oude binnenstad. Hier vind je prachtige balkonnetjes, patio’s en smalle straatjes. In het midden van Santa Cruz vind je de Barrio de Santa Cruz, de oude Joodse wijk van Sevilla. Het is echt een wijk om uren in rond te dwalen, want overal is wel wat te zien, van oude badhuizen tot verstopte pleintjes en mooie doorkijkjes op binnentuintjes.

Tip 8. Doe de Macarena!
Macarena is een buurt waar op donderdag een leuke vlooienmarkt is op de Calle de la Feria. Het is één van de oudste markten van Sevilla. In deze buurt zijn vele kleine restaurants gevestigd waar je voor weinig geld goed kunt eten. ’t Enige is dat de obers hier vaak geen Engels spreken, dus een woordje Spaans is wel handig.

Tip 9. Ga op bezoek bij de zigeuners
Daar moet je wel een brug voor oversteken, want dan moet je over de rivier, naar de wijk Triana. Hier vind je niet echt veel bezienswaardigheden, maar wél, en da’s ook niet verkeerd, een heel levendig en niet-toeristisch nachtleven, dus voel je Spanjaard met de Spanjaarden. Er zijn voldoende restaurants op de Calle Betis en muziekcafés op de Calle Salado. Wist je dat beroemde flamencozangers en stierenvechters in deze wijk geboren zijn?

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie in Sevilla is prima te betalen. Je kunt het net zo duur maken als je wilt door veel of weinig uit te gaan, maar zeker is dat je voor zo’n € 300 al een prima vakantie kunt vieren in Sevilla.

 

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!