Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Side
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Side

Ga je binnenkort op vakantie naar Side in Turkije? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Side Vakantie boekt!

Tip 1. Side is pittoresk
Dit bekende pittoreske vissersplaatsje ligt op 45 km. afstand van de luchthaven Antalya.
Side is een geliefde, niet zo massale kustplaats met schitterende, mooie brede stranden.
Reeds de Romeinen wisten de ligging van deze plaats te waarderen, want zij verbleven hier vele jaren. De restanten hiervan zijn nog overal zeer prominent aanwezig in de ruïnes van hun oude gebouwen.

Tip 2. Volop goudgele stranden
Side ligt op een schiereiland en is omringd door kilometerslange zandstranden. Een magische combinatie van een levendige badplaats en een schilderachtige vissersplaats met indrukwekkende bezienswaardigheden. De goudgele stranden van Side behoren tot de mooiste van Turkije.

Tip 3. Side betekent granaatappel
Het schattige plaatsje is tegenwoordig uitgegroeid tot een levendige badplaats. De oude naam van deze stad betekent "granaatappel". Tegenwoordig is het een mooie vakantiestad met ruïnes, twee stranden, shopping centrum vooral van goud en lederwaren en allerhande toeristische voorzieningen die massaal veel bezoekers aantrekt.

Tip 4. Side is oergezellig!
In het – op een landtong liggende - overzichtelijke centrum van Side is alles aanwezig voor een oergezellig verblijf. In Side is er een keur van bars, hotels, restaurants en disco’s. Talloze cafés en restaurants kijken uit op zee en de smalle straten barsten van typische ambachtswinkeltjes. Er bevindt zich een zeer uitgebreide en goede selectie van restaurants, bars, winkeltjes en discotheken.

Tip 5. Side is een openluchtmuseum
Wanneer je langs de overgebleven zuilen het autovrije centrum van Side binnenwandelt begrijp je direct waarom Side ook wel als één groot openluchtmuseum wordt gezien. In en om het centrum van Side bevinden zich onder meer de overblijfselen van de Apollotempel, de oude stadsmuur en de agora, waar vroeger de slaven werden verhandeld en niet te vergeten het imposante theater, dat vroeger plaats bood aan 18.000 toeschouwers. Het prachtige theater in het oude stadsgedeelte met zijn zuilengalerij is de oudste van de streek.

Tip 6. Bezoek de grootste openluchtdiscotheek!

Wanneer je een vakantieganger bent die graag uitgaat, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan de grootste openluchtdiscotheek van de Turkse Riviera, The Oxyd!
Een weergaloze ervaring!

Tip 7. Kom paardrijden, tennissen, wildwatervaren, joggen of …
Er zijn diverse maneges in de onmiddellijke omgeving, de tennissers kunnen aan hun trekken komen, voor golfers is er op 20 km afstand een 18-holes baan. Ook een boswandeling of joggingrondje kan in de Sorgun duin-bossen van Side. Meer zin in wildwatervaren?
Probeer het eens, het kan allemaal in Side!

Tip 8. Als je de grote stad wilt
De grotere steden liggen binnen handbereik; Manavgat (75.000 inwoners) op 6 km met een bijzondere waterval. En verder is Antalya natuurlijk ook goed bereikbaar vanuit Side.

Tip 9. Side, als je van romantiek houdt…
Jazeker, want de tegenwoordige toeristen waren echt niet de eersten die werden aangetrokken door de romantische locatie. De Egyptische koningin Cleopatra had hier vlak voor het begin van onze jaartelling al een rendez-vous met haar geliefde, de Romeinse staatsman Marcus Antonius.

Tip 10. Zeker niet duur.
Een vakantie in Side kun je boeken voor zo’n € 350. Als je kiest voor all inclusive wordt het iets duurder, maar dan zijn ook drankjes en alle maaltijden daarbij inbegrepen. Koopje toch?

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!