Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Tenerife
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Tenerife

Wil je binnenkort op vakantie naar Tenerife? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Tenerfie Vakantie boekt

Tip 1. Eeuwige lente op Tenerife
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en wordt ook wel het ‘Eiland van de eeuwige lente’ genoemd. Het natuurschoon varieert van uitgestrekte vlaktes met mooie bloemen en planten tot kale vulkanisch gebieden. Het zuiden van Tenerife is droog en kent een woest landschap terwijl het noorden mooi groen is. Op maar 4½ uur vliegen is Tenerife dé bestemming om er even uit te zijn!

Tip 2. Het hele jaar door
Tenerife, ideaal dus om even lekker tussenuit te gaan. Want op vakantie naar Tenerife kan het hele jaar. Tenerife heeft een aangenaam subtropisch klimaat met temperaturen in de winter vanaf zo'n 20 graden tot 30 graden in de zomer. Zoals de meeste Canarische eilanden heeft Tenerife klimatologisch twee kanten: een lijzijde waar het bijna altijd zo­mer is en een loefzijde waar het voorna­melijk lente is. Het zuiden is warm en droog. het noorden heeft een aangenaam gematigd klimaat en is vaak bewolkt en vochtig, vooral 's winters.

Tip 3. Er zijn zwarte en witte stranden …

en dat is dan geen discriminatie maar over het algemeen kent Tenerife zwarte lavazandstranden met grote keien en rotsen. Door het vulkanische landschap komen natuurlijke witte stranden bijna niet voor maar bij de badplaatsen Costa Adeje, Playa de Las Americas en Los Cristianos vind je witte zandstranden die deels kunstmatig zijn aangelegd. Aan de noordkust van Tenerife is vaak een zeer sterke branding bij de stranden.

Tip 4. Ook cultuur & natuur
Tenerife heeft meer te bieden dan zon en strand. Wie op vakantie gaat naar Tenerife kan ook genieten van de cultuur en natuur van het eiland. In de hoofdstad Santa Cruz vind je monumentale panden. Verder kent het eiland talloze karakteristiek dorpjes. Een eilandtour is zeker aan te raden.


Tip 5. Sportief eiland
Wandelaars trekken eerder naar het noorden en het midden van het eiland. strandliefhebbers vooral naar het zuiden. Watersport en paragliding zijn op het hele eiland tot bloei gekomen.

Tip 6. De westkust
De westkust is altijd een paar graden warmer dan het toch ook zonnige en aangename klimaat in het zuiden van Tenerife. Je vindt er plaatsen als Playa de la Arena en Los Gigantes. Playa de la Arena heeft zich sterk toeristisch ontwikkeld en kent zwarte lavastranden, indrukwekkende rotspartijen en vele winkeltjes en restaurants. Los Gigantes heeft een gezellige jachthaven.

Tip 7. Het zuiden

In het meest zuidelijke deel van Tenerife vind je het toeristische plaatsje Costa del Silencio waar je winkeltjes, restaurants en uitgaansgelegenheden vindt. Las Galletas, ook in het zuiden gelegen, is een gezellig vissersplaatsje met een leuk haventje.

Tip 8. Lekker eten op Tenerife!
De vele restaurants op Tenerife zorgen voor de nodige variëteit in gerechten. Vis wordt volop geserveerd. Visgerechten worden vaak gekruid met de pikante saus mojo. Bij het eten wordt in plaats van brood ook wel Gofio geserveerd, gemaakt van geroosterde tarwe-, maïs- of gerstemeel. Drinken uit de kraan op Tenerife is af te raden!

Tip 9. Van hotelcomplex tot casa
Tenerife kent een grote verscheidenheid aan accommodaties. Van grote hotelcomplexen langs de populaire stranden tot intieme casa's landinwaarts en in het groene noorden. Wilt u weten hoe de accommodaties beoordeeld zijn door mensen die u voorgingen, kijk dan eens op www.vakantiereiswijzer.nl. Wilt u direct boeken bezoek dan de site www.elmarreizen.nl waar een uitgebreid aanbod van touroperators is samengebracht of kijk op www.jiba.nl. Op de site www.elizawashere.nl is een aantal authentieke casa's te vinden.

Tip 10. Zeker niet duur
Voor zo’n € 400 kun je al een weekje Tenerife boeken. Als je dan bekijkt wat je daar allemaal voor kunt zien, dan is dat zeker niet duur. Verder heb je de prijs van je vakantie zelf in de hand door al dan niet excursies te boeken, auto’s te huren etc. Tenerife is in ieder geval prima betaalbaar.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!