Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Thassos
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Thassos

Ga je binnenkort op vakantie naar Thassos? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Thassos vakantie boekt.

Tip 1. Algemene informatie over Thassos
Thassos is een van de meest toeristische eilanden van Griekenland. Dennenbomen, platanen, cederhout, kastanjes en eiken worden afgewisseld door olijf-, noten- en pruimenbomen en natuurlijk de wijngaarden. Daarnaast wordt Thassos natuurlijk gekenmerkt door heel veel stranden, vissersdorpjes en een uitstekende sfeer.

Tip 2. Toeristen zijn welkom!
Als toerist kun je volop genieten van de lange zandstranden, oude nederzettingen in de bergen en karakteristieke vissersdorpjes. Er is een hoofdweg rondom het eiland (98 km) welke zoveel mogelijk de kustlijn volgt. Vanaf deze weg zijn er diverse landwegen welke naar de plaatsjes in de bergen voeren. Natuurlijk zijn overal restaurantjes, taverna’s en barretjes maar ook door de lokale bevolking georganiseerde festiviteiten. Zo zijn er in de zomer regelmatig theatervoorstellingen en concerten in het historische theater van “Agora” in Thassos-stad.


Tip 3. Beklim een Griekse berg
Thassos is een bijzonder eiland want het wordt door een bergrug (de Ipsarion, 1205 m hoog) in tweeën gedeeld. Hierdoor zijn het noorden en oosten bergachtig, begroeid met dennenbomenen worden de stranden omgeven door rotsen. In dit gebied kun je heerlijk wandelen én berg-beklimmen. Het zuiden en westen zijn vlakker, zodat aan die kant ook de meeste dorpjes te vinden zijn. Klinkt toch niet gek, een berg beklimmen op een Grieks eiland.

Tip 4. Bekijk de Dolfijnenhaven
In Thassos-stad ofwel Limenas is alles op loopafstand te bereiken. Je moet echt bij de haven gaan kijken, waar door een beeldhouwer een prachtig beeld is gemaakt van twee dolfijnen. Dit is de reden waarom de oude haven nu door iedereen “De Dolfijnenhaven” genoemd wordt. Er is een gezellige boulevard met vermaak voor jong en oud.

Tip 5. Ontdek de rust in Mariës (en de waterval)
Als je weg van de drukte wilt kun je naar Mariës. Dat is een bergdorpje met typische Griekse witte huisjes. Het is heerlijk rustig in dit dorp. Op het pleintje is een terrasje met grote bomen (voor de schaduw). Vanuit Mariës kun je een wandeling maken naar een meertje met een waterval, heel bijzonder. Je moet wel even zoeken hoor (daarom is het ook zo bijzonder).

Tip 6. Zwem in een schilderij
De baai van Aliki lijkt wel een schilderij. Overigens staat alles in Aliki op de wereldmonumenten-lijst maar deze baai is echt een plaatje. Er mogen geen hotels gebouwd worden, dus het blijft een plaatje. Het is nét een schilderij, maar dan echt. Als je hier gaat zwemmen, en je gaat dan vanaf de zee richting het strand, dan heb je echt het gevoel dat je zomaar een schilderij binnen zwemt.

Tip 7. Een rustieke badplaats achter de bergen
Een leuke dagtocht is naar Skala Potamia. Na een adembenemende tocht door de bergen met echt schitterende uitkijkpunten en onderweg bijenkorven en een marmergroeve gaat er ook een prachtige natuur langs je heen. Met de taxi is het ongeveer 15 minuten rijden (13 km) en de prijs valt erg mee. Eenmaal bij Potamia zijn er volop restaurants en winkeltjes. Nog verder over de weg eindigt deze zowat op het strand. Dit heet “Golden Beach”. Voor deze baai ligt het onbewoonde eilandje Krambousa. Op dat eilandje staat een kerkje dat aan St. Daniel is gewijd.

Tip 8. Goudkoorts op Thassos
Op Thassos is er dus het strand Golden Beach. Als toerist zou je denken dat het zo heet omdat het zo’n mooi strand is, maar niets is minder waar. Vroeger zat er veel goud in de bodem van Thassos. Dan werd er gewacht totdat het volle maan was en dan zag je vanzelf het goud op de zeebodem glinsteren en werd het opgedoken. Een heel aparte manier van goud zoeken dus. Nu zul je er geen goud meer vinden, maar wel een heel mooi strand.

Tip 9. Een dagje terug in de ‘gewone’ wereld
Als je weer eens wat reuring op wilt zoeken kun je een dagtocht maken naar Kavala. Dat is een grote havenstad op het vasteland van Griekenland. Regelmatig gaat er een draagvleugelboot naar deze stad in Macedonië. De tocht duurt ongeveer een uurtje. Het stadsbeeld van Kavala wordt bepaald door een aquaduct (de Kamares) uit de 16e eeuw. Het is aangelegd om water te brengen naar de citadel in de oude stad. Kavala zelf bestaat eigenlijk uit twee gedeeltes. De oude stad en het nieuwe, moderne Kavala met grote, moderne winkels, banken en is daarbij een bloeiend zakencentrum en heeft een belangrijke haven. Toch zitten er aan die haven ook weer terrasjes en restaurants, en een openbaar toilet, die tegen alle verwachtingen in, kraakhelder

Tip 10. Zeker niet duur!
Een vakantie op Thassos is prima te betalen. Voor een weekje “rust” ben je zo’n € 400 kwijt.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!