Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Thuisstudie
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Thuisstudie

Op zoek naar de juiste thuisstudie? Lees dan eerst deze 10 tips voordat u aan een thuisstudie begint.

Tip 1. Test welke opleiding bij u past
Om een studie met goed gevolg af te ronden is een goede motivatie van belang. Studeren tegen uw zin in is niet leuk en zal vaak niet tot het gewenste resultaat leiden. Op het internet zijn volop studiekeuzetests te vinden. Gewoon even in een zoekmachine zoeken op ‘studiekeuze’ en de tests komen vanzelf te voorschijn.

Tip 2. Ken uw motivatie

Om te komen tot een goede studiekeuze is het van belang te weten wat uw doelen zijn.
Waarom wilt u een studie volgen? Moet een studie vooral leuk zijn, moet het van uw baas,
of wilt u uw carrière kansen vergroten. Let in dat laatste geval vooral ook op de waarde op de arbeidsmarkt van de diploma’s die u kunt halen. Welke diploma’s worden in uw branche veel gevraagd?

Tip 3. Weet wat voor studietype u bent

Studeren thuis gaat de een beter af dan de ander. Sommige mensen vinden het prettig recht-streeks met een docent in contact te staan of met medestudenten, anderen zoeken het juist liever helemaal op eigen houtje uit. Stem hierop uw keuze voor uw onderwijsinstelling af. Bij de een zijn klassikale lessen opgenomen. Bij anderen juist niet of wordt ondersteuning via internet geboden.

Tip 4. Zorg voor een goede studieplek

Een goede studieplek is van groot belang. Zorg voordat u aan uw studie begint voor een rustige plek waar u niet afgeleid wordt en waar u altijd terecht kunt. Zorg ook voor een plek met voldoende ruimte waar u uw spullen goed kwijt kunt en waar voldoende verlichting aanwezig is.

Tip 5. Laat uw werkgever of de belastingdienst meebetalen!
Vaak vergoedt een werkgever de studiekosten van opleidingen die werknemers volgen. Betaalt u zelf de kosten, dan komt u - vanaf een zekere drempel - in aanmerking voor belastingaftrek als
uw opleiding gericht is op het ‘verbeteren van uw positie in het maatschappelijke verkeer in financieel economisch opzicht’. Kosten die voor aftrek in aanmerking komen, zijn lesgeld en cursusgeld, uitgaven voor studieboeken en vakliteratuur, examengeld en afschrijving van een pc die u nodig heeft voor uw studie. Een cursus vanuit een hobby of taalcursussen, voor als u op vakantie wilt naar het buitenland, komen dus niet in aanmerking voor aftrek.

Tip 6. Kies voor kwaliteit

Omdat studies vaak door de werkgever worden vergoed, let u als cursist mogelijk wat minder op de prijs van de studie. Misschien laat u zich wel overhalen door het leuke cadeautje dat u van een onderwijsinstelling krijgt als u zich direct inschrijft. Verlies echter vooral de kwaliteit van onderwijs niet uit het oog. Kwaliteitsverschillen tussen aanbieders zijn misschien moeilijk te bepalen en goed vergelijk nauwelijks te vinden. Maar u kunt zich wel vooraf een beeld vormen of de onderwijsinstelling; vraag vooraf gratis studiematerialen op, bezoek open dagen of vraag op forums op internet naar ervaringen van andere studenten.

Tip 7. Opleiding met baangarantie
Op zoek naar een baan? In dat geval is een studie of opleiding met baangarantie mogelijk iets voor u. Uitzendbureaus bieden dit soort mogelijkheden soms in samenwerking met opleidingsinstituten.

Tip 8. Zorg voor flexibiliteit
Een studie kost veel tijd en energie. Zeker als u studeert naast een vaste baan en/of de zorg heeft voor een gezin. Hebt u het ene moment meer tijd dan het andere? Het is handig als u niet aan een strak en vastgelegd studieschema vastzit, maar makkelijk uw studieblokken zelf kunt inplannen. Tegenwoordig bieden opleiders wat dit betreft steeds meer flexibiliteit.

Tip 9. Behaal deelcertificaten
Bij sommige studies haalt u tussentijds al deelcertificaten. Dat is handig. Mocht u uiteindelijk - om wat voor reden dan ook - toch niet de volledige studie weten af te ronden dan is alle moeite niet voor niks geweest en houdt u er toch één of meer deeldiploma’s aan over.

Tip 10. Wees alert op vrijstellingen
Misschien hebt u in het verleden al meerdere studies gevolgd. Die studies en uw basisopleiding geven mogelijk recht op vrijstellingen bij uw nieuwe studie. Informeer hier uitdrukkelijk naar voordat u aan uw studie begint.Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!