Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Torba
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Torba

Ga je binnenkort op vakantie naar Torba in Turkije? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Torba Vakantie boekt!

Tip 1. Torba is rustig
Op ongeveer 5 km ten noorden van Bodrum ligt het plaatsje Torba. Torba is gelegen aan een groene baai aan de noordkust van het schiereiland Bodrum. Het ligt prachtig in een beschermde baai aan de noordkant van het schiereiland. Het is een rustig klein plaatsje met verschillende kiezelstrandjes en een klein haventje.

Tip 2. Torba is gezellig
Torba is een klein en gezellig, voormalig vissersdorpje waar tegenwoordig een aantal vakantie-complexen zijn verrezen. In en rondom het kleine haventje vindt u een aantal gezellige tavernen en aangename (kiezel) strandjes. U vindt er een aantal prima accommodaties. De meeste van deze accommodaties liggen (ver) buiten het dorp aan de kust ten noorden van Torba.

Tip 3. Als je wel drukte wilt
Bodrum ligt op slechts zes kilometer en is per dolmus eenvoudig te bereiken. Je kunt je verblijf in deze oase van rust dus prima combineren met het uitgaansleven en de gezellige drukte van Bodrum.

Tip 4. Maak eens een boottocht
Vanuit Torba vertrekken er dagelijks in het seizoen boten vanuit de ongerepte baai van Güllük naar Didim. De tocht gaat langs de mooie kust en in Didim is de Tempel van Apollo te bezichtigen.

Tip 5. All Inclusive Plus (en alles is geregeld)
In Torba kun je volgens een “All Inclusive Plus” formule boeken. All Inclusive Plus houdt in dat alle maaltijden en dranken (alcoholisch/non alcoholisch) die geserveerd worden in je hotel in alle restaurants en bars, animatie en alle sportfaciliteiten (exclusief motorisch aangedreven watersporten) inclusief zijn. Dan hoef je dus nergens meer aan te denken.

Tip 6. Ideaal met kinderen
Vanwege de rust in Torba is dit een ideale plaats voor een zonvakantie/strandvakantie met kinderen. De meeste hotels hebben daarnaast nog animatieteams, die de kids bezighouden, maar gewoon al het strandgebeuren is een feest met ze! Op en top genieten voor het hele gezin.

Tip 7. Bezoek een van de zeven wereldwonderen
In Torba vind je het kasteel van St. Peter dat te bezoeken is. Bovendien zijn er een Romeins theater en de resten van het beroemde Mausoleum, één van de zeven wonderen van de oude wereld.

Tip 8. Torba heeft nog dorpskarakter
een pittoresk badplaatsje met een leuk strand aan een groene baai ligt op zo’n 6 km van Bodrum (goede dolmusverbindingen) en is nog relatief puur is gebleven in vergelijking met het mondaine Bodrum. Hoewel Torba haar ‘dorpskarakter’ nog heeft kunnen behouden, vindt u er toch een aantal eethuisjes, bars en enkele winkeltjes

Tip 9. Wil je toch wat anders tijdens je vakantie?
Doe dan een dagje Side. Het schilderachtige Side ligt op een schiereiland, dat aan beide zijden uitloopt in schitterende, geleidelijk in zee aflopende zandstranden. Het Sorgun gedeelte, niet ver van het karakteristieke provincieplaatsje Manavgat, biedt bovendien prachtige pijnbossen. De wereldberoemde ruïnes van het antieke Side omvatten o.a. imposant antiek theater (in de zomer houdt men hier concerten), stadsmuren, agora en Apollotempel bij de haven. In het hedendaagse Side zorgen winkeltjes, restaurantjes, bars en cafeetjes voor een gezellige drukte.

Tip 10. Zeker niet duur
Een week vakantie in Torba is zeker niet duur. Voor zo’n € 400 heb je een heerlijke rustige vakantieweek met mooi weer, mooie stranden en af en toe een tripje de drukte in. Heerlijk toch?

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!