Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Torremolinos
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Torremolinos

Ga je binnenkort op vakantie naar Torremolinos in Spanje? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Torremolinos Vakantie boekt!

Tip 1. Torremolinos is voor de jeugd...
...en wie zich jong voelt. Dit is een vakantieplaats met wolkenkrabberstijl voor jonge mensen.
Rust en kalmte komen hier in het woordenboek niet voor, maar wel pret en afwisseling.
Deze naam kent iedere Nederlander en op straat is het Nederlands geen onbekende taal.
Twaalf kilometer ten westen van Málaga ligt Torremolinos, het vakantieoord voor jonge mensen: tumult en drukte verzekerd. Een half miljoen toeristen komt hier jaarlijks om aan het strand te zonnen en uiteraard om zich te amuseren. Dat iemand hier rust zoekt, is zeer onwaarschijnlijk.
In het centrum van de stad, in de wijk San Miguel, staat de ene pub naast de andere kroeg,
de ene boetiek naast de volgende discotheek.

Tip 2. In de oude stad is het gezellig
In de oude stadswijk La Carihuela kun je nog altijd de pescadito (kleine gebakken visjes) eten en een sherry drinken, net als in de goede, oude tijd. Torremolinos staat in ieder opzicht open voor de toerist, zelfs aan het strand hoeft niemand zich te vervelen en de watersporter vindt er alles wat zijn hartje begeert.

Tip 3. Torenmolens?
Torremolinos de naam is afgeleid van de torens (torres) en molens (molinos) die ooit in het kleine vissersdorp stonden. Die zijn er niet meer, Torremolinos is sinds jaren dé vakantieplaats bij uitstek voor vele toeristen. De stad heeft zich dan ook gericht op de wensen van de vele vakantiegangers. Als paddestoelen zijn enorme hotelcomplexen uit de grond geschoten.

Tip 4. Van dorpje tot badplaats
Torremolinos is in 40 jaar uitgegroeid van een klein dorpje tot een drukke en levendige badplaats. In de beginperiode van het toerisme naar de Costa del Sol, kwamen veel beroemdheden (waaronder Elisabeth Taylor) naar Torremolinos. Met het toenemen van de toeristenstroom veranderde ook de samenstelling: steeds minder jetset en steeds meer jeugd.

Tip 5. In Torremolinos verveel je je nooit
Torremolinos heeft zich ontwikkeld tot een aantrekkelijk vakantiebestemming met mooie zandstranden, een ruime keuze aan accommodatie en restaurants en een ongeëvenaard aanbod aan vermaak en activiteiten.

Tip 6. Heerlijk shoppen!
Midden in het centrum van de stad ligt de Calle San Miguel. Deze voetgangerszone is de beroemdste winkelstraat van Torremolinos. De Cuesta del Tajo aan het einde van de Calle San Miguel, leidt je langs steile trappen door het oude vissersdistrict van El Bajondillo. In dit pittoreske gebied vind je veel restaurants en souvenirwinkeltjes. Verder naar beneden kom je op het Bajondillo-strand. Carihuela is de oude visserswijk van Torremolinos en heeft een gezellige promenade.

Tip 7. Naar het strand
De twee grote stranden in Torremolinos zijn Bajondillo en Carihuela. Het Bajondillo-strand is zes kilometer lang en ligt bij de wijken Bajondillo, Playamar en Costa Lago. Direct achter het strand ligt een promenade en een weg. Aan de boulevard liggen bars, restaurants en cafetaria’s. Het Carihuela-strand is een 2,5 km lang strand gelegen aan de oude visserswijk Carihuela. Achter het strand ligt een levendige promenade.


Tip 8. Ga naar de markt

Er is iedere dag een groente-, vis-, en fruitmarkt van 09.00 uur tot 13.00 uur in de markthallen. Op donderdag kun je naar de (vlooien)markt achter het gemeentehuis (ayuntamiento) aan de Calle Horacio Lengo.

Tip 9. Uitgaan, uitgaan en nog eens uitgaan!
Het nachtleven van Torremolinos is zeer gevarieerd. In het centrum, in Montemar en Playa Mar vind je talloze bars en disco’s. De ‘grootste discotheek van Europa’ is Pipers aan de Avenida de Palma. Aan de overkant ligt Paladium waar je al vroeg in de avond terecht kunt. Salsa-dansen kun je in Atrevete aan de Avenida Salvador Allende in La Carihuela. Wil je liever van Flamenco genieten, dan is Taberna Pepe López aan de Plaza de la Gamba Alegre meer iets voor je.

Tip 10. Zeker niet duur
Een weekje Torremolinos heb je al voor zo’n € 400 en dan heb je geheid een week vol pret, zon, strand en uitgaan! Geen tijd om te slapen hoor.

 

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!