Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Trianda
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Trianda

Ga je binnenkort op vakantie naar Trianda? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Trianda vakantie boekt!

Tip 1. Algemene informatie over Trianda
Aangename stranden en terrassen, een ommuurde oude stad, kerkjes en een acropolis, cruises langs de kust en naar het sponzeneiland Symi, een aquarium met dieren die hier in het water leven, het lagere tempo dat bij de hoge temperatuur hoort - Trianda is een Grieks eiland zoals
een Grieks eiland hoort te zijn.

Tip 2. Trianda (Ialyssos) is grotendeels ingericht voor toeristen

Dat houdt in dat er in Trianda voldoende te doen is op het gebied van eten en drinken, maar historie zul je hier niet veel vinden. Da’s niet erg, daar kun je excursies voor boeken. Sommige excursies zijn voordeliger als je ze boekt bij een reisbureau/agent, sommige excursies kun je ook best zelf organiseren. Het openbaar vervoer op het eiland is best goed geregeld en je kunt bijna overal met de bus komen. Zo niet, dan is de taxi ook een uitkomst en niet duur.

Tip 3. Een échte strandvakantie beleef je in Trianda
Trianda ligt tegen Ixia aan en dat ligt weer tegen Rhodos-stad aan. Als je voor een strandvakantie komt, hoef je in principe Trianda niet te verlaten. De zee en de hotels/appartementen worden slechts gescheiden door een (vrij drukke) kustweg. Op het strand zijn voldoende faciliteiten in de vorm van parasols, ligbedden, eten en drinken. Denk er wel aan Slippers / badschoenen op het strand zijn echt een must! Het zand is vooral in de zomer zo heet, dat je voeten dat echt niet trekken. Het strand bestaat ook vaak uit kleine kiezels en die kunnen ook behoorlijk zeer doen aan het voetbed

Tip 4. Trianda is ideaal met kleine kinderen
Kleine kinderen zijn gelukkig met water en een schepje en dan bij voorkeur ook nog leuke animatie. In Trianda vind je alles bij elkaar, de meeste hotels hebben en zwembad zodat je niet eens naar het strand zou hoeven. Voor kleine kinderen is er natuurlijk altijd een pierebadje. Heerlijk ontspannen, uitstekend eten, altijd mooi weer: Trianda is prima.

Tip 5. Trianda is een gezellige, niet te grote badplaats
Je kunt genieten van een heerlijk strand met gezellige kleine winkeltjes en voor het avondvertier kun je met de bus/taxi naar Rhodos-stad (ongeveer 8 a 9 km). Natuurlijk is er op Rhodos veel meer te beleven dan strand en zon, maar het hóeft niet. Als je in Trianda blijft kun je heerlijk tot rust komen, bij het zwembad of op een strand al je boeken uitlezen en weer volledig uitgerust in Nederland terugkomen. Het vliegveld ligt op slechts een kwartiertje afstand, dus na aankomst kun je bijna direct beginnen met relaxen.

Tip 6. Maak een romantische wandeling en bezoek het Filerimoskruis
Net buiten de stad vind je op loopafstand het grote Filerimoskruis. De lange laan er naartoe is bijzonder indrukwekkend. Bij het kruis aangekomen kun je genieten van een fantastisch uitzicht over Trianda en de zee. Na zo’n wandeling kun je in Trianda heerlijk genieten op een van de vele terrasjes onder het genot van een goed glas wijn. Er zijn veel barretjes en restaurantjes waar het uitstekend toeven is tijdens de vele zwoele avonden.

Tip 7. Romantisch Trianda
Trianda, dat zijn de urenlange wandelingen langs het strand, op zoek naar schelpen en stenen, begeleid door het gelijkmatig ruisen van de bran­ding... Trianda, dat is de eerste avond in een taverne aan zee, omringd door de milde lucht, langzaam weer wennend aan de smaak van verse olijfolie, de eerste slok wijn bij het licht van de ondergaande zon...

Tip 8. Ook nog even sportief!
Voor de liefhebbers is er op zo’n 45 minuten rijden een echte golfbaan met maar liefst 18 holes. Wat is er nou heerlijker dan in schitterend stralend zomerweer op de golfbaan een balletje slaan, mét een heerlijk windje erbij. Ook dit past prima in een verder relaxte vakantie, en dan heb je toch het gevoel, tussen het strand, het zwembad en je eventuele leeswerk even sportief bezig geweest te zijn.

Tip 9. Doe een rondje Rhodos
Het busvervoer naar Rhodos-stad stokt soms wel eens, maar dan kun je altijd nog een taxi aanhouden. Probeer dan nog wel even onderhandelen over de prijs want dat scheelt zo 2 a 3 euro per rit. Ook bieden de taxichauffeurs vaak aan om je rond te rijden over het eiland, dit kost je dan een hoop geld. Het is voordeliger om met de bus te gaan, bovendien kom je dan eerder de plaatselijke bevolking tegen. Trouwens, de kosten die je bespaart op zo’n taxirit kun je prima benutten voor (nog) een Griekse maaltijd, niet dan?

Tip 10. Zeker niet duur!
Een vakantie in Trianda op Rhodos is niet echt duur. Een week in september kost je zo’n € 300, maar dan heb je ook een echte zon- en relaxvakantie.

Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!