Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Tuinhuis
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Tuinhuis

Ga je binnenkort een tuinhuis kopen? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je
een tuinhuisje gaat kopen!

Tip 1. Elk jaar weer dat gedoe met je tuinmeubilair?

Best herkenbaar, want je wilt toch zuinig zijn op je tuinmeubilair, maar waar laat je die na het zomerseizoen? Opgepropt in de schuur? Slepen naar zolder? Met een tuinhuis kun je al je tuinmeubilair moeiteloos binnen zetten, ingeval een mooie dag ze toch nog even pakken en ze dan net zo makkelijk weer wegzetten.

Tip 2. Er zijn veel modellen

Als je een tuinhuis wilt, en je gaat je oriënteren, dan zal het je duizelen van de hoeveelheid aan modellen. Bedenk daarom van tevoren goed wat je plannen zijn met het tuinhuis. Moeten er ook fietsen in, dan moet je er makkelijk in- en uit kunnen. Als je weet wat je nodig hebt, kun je je keuze makkelijker bepalen.

Tip 3. Een tuinhuis staat ook gezellig
Eerlijk is eerlijk, het staat gewoon knus, zo’n tuinhuis in je tuin. Je kunt er natuurlijk, als je je tuinhuis voorziet van water en stroom, ook een heerlijke hobbyruimte van maken. Of wat dacht je van speelruimte voor de kids? Met een tuinhuis heb je tal van mogelijkheden.

Tip 4. Blokhut of prieel?

Nog een keuze waar je voor komt te staan. Het is natuurlijk het mooist als je je tuinhuis aanpast aan de stijl van je woning. Heb je bijvoorbeeld een strakke, moderne woning, dan is het niet leuk als daar een blokhut met tierelantijntjes bij komt te staan. Kijk eens rond, bij de vakman, op internet, er is voldoende gelegenheid om te zien wat er allemaal te koop is voordat je zelf tot aanschaf van een tuinhuis overgaat.

Tip 5. Bouwpakket of kant en klaar?

Als je zelf handig bent, kun je van een bouwpakket een prima tuinhuis maken. Ben je niet zo handig, maar wil je tóch een tuinhuis, dan zijn er voldoende mogelijkheden voor kant- en klare tuinhuisjes. Voordeel van kant en klaar is dat je van tevoren gelijk kunt gaan fantaseren over de inrichting.

Tip 6. De bouwvergunning

Wel een bouwvergunning? Geen bouwvergunning? Een lichte bouwvergunning? Allemaal vragen waar de gemeente je een antwoord op kan geven. Daar kun je zelf naar informeren maar als je je tuinhuis laat plaatsen kan ook de vakman je hiermee behulpzaam zijn.

Tip 7. Zorg voor goed hang- en sluitwerk.

Als je dan toch een tuinhuis koopt, wat nu eenmaal toch een aardig bedrag kost, ga dan niet besluiten op het hang- en sluitwerk door goedkoop materiaal aan een vaak inferieure kwaliteit te kopen. Zorg ervoor dat er een fatsoenlijk cilinderslot op komt, zodat je spulletjes in je tuinhuis goed beveiligd zijn. Denk hierbij ook aan de sluiting van eventuele openslaande ramen!

Tip 8. Fiscaal aftrekbaar

Indien je een financiering wilt afsluiten voor de aanschaf van je tuinhuis, dan betekent dat dat de betaalde rente voor die financiering aftrekbaar is voor de belasting. Een tuinhuis hoort immers bij je woning. ’t Zijn dan wel geen gigantische bedragen die je af kunt trekken, maar alle beetjes kunnen helpen.

Tip 9. Zoek de goede plek in je tuin!

Als je een hele grote tuin hebt, heb je natuurlijk meerdere plekken waar je je tuinhuis kunt laten plaatsen. Zijn de vierkante meters van je tuin echter beperkt, dan is het zaak om goed na te denken over precies de juiste plek. Dat is dan ook weer afhankelijk van de bestemming van je tuinhuis. Moeten er bijvoorbeeld fietsen in, dan is het niet handig als die eerst over een grasveld moeten voordat ze het tuinhuis bereiken.

Tip 10. De prijzen

De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van de maat van een tuinhuis maar ook van de bestemming. Dient je tuinhuis alleen maar als opbergruimte dan heb je voor zo’n € 1.200 al een tuinhuis, maar je kunt er natuurlijk ook een sauna in laten zetten, en dan wordt het een stuk kostbaarder. Heb je wel lekker je eigen sauna! Kortom, alle waar naar zijn geld.


Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!