Interesses.nl geeft je tips over heel veel verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan Vakantie, Huis en Tuin, Health en Beauty maar ook over zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven we een selectie van gerichte aanbiedingen. Heb je zelf een tip mail hem dan naar info@interesses.nl
Vakantie Ardennen
Contact
Home  
Categorieën:

Huis en Tuin
Gezondheid en Uiterlijk
Vakantie
Business 2 Business
Werk, Opleiding en Inkomen
Computers en Internet
Auto's en Vervoer
Financieel
Relatie en Gezin

Vakantie Ardennen

Ga je binnenkort op vakantie naar de Ardennen? Lees dan eerst deze 10 tips voordat je je Ardennen Vakantie boekt!

Tip 1. In België kun je heerlijk vakantie vieren

Onvoorstelbaar eigenlijk, zo vlakbij en zo afwisselend. De Ardennen zijn een schitterend natuurgebied met lieflijke plaatsjes, indrukwekkende natuur en volop toeristische attracties.
Op slechts een paar uur rijden waan je je in een andere wereld. De Ardennen wachten om ontdekt te worden!

Tip 2. Ontdek de Grotten van Han
Een gebied waar velen over hebben geleerd op school tijdens de aardrijkskundeles maar om het in het écht te zien en te ervaren is toch wel even wat anders. Stel je eens voor, een boottocht op een ondergrondse rivier, waar je je ogen uitkijkt aan een kleuren- en lichtspel! Wel warme kleren mee, onder de grond is het hooguit 13ºC!

Tip 3. Wandelen in de Ardennen
Dat is wel even wat anders dan het wandelen over vlakke grond. De Ardennen zijn een constant spel van klimmen en dalen, dus wel iets voor de geoefende wandelaar. Ook een stel stevige bergschoenen mag hierbij niet ontbreken, maar dan maak je ook wel wandeltochten die je de rest van je leven niet meer vergeet. Eigenlijk wandel je constant in een gigantische ansichtkaart!

Tip 4. Ga terug in de geschiedenis
Al eens de oorlogsfilms van vroeger gezien? Daarin komt ook regelmatig het Ardennenoffensief voorbij Het is een bijzondere ervaring om zelf in dit gebied rond te lopen. Natuurlijk zijn er diverse gedenkpunten en musea gewijd aan WOII en de vele slachtoffers. Een indrukwekkende ervaring.

Tip 5. Kom kanoën in de Ardennen
Iets wat ongetwijfeld wel bekend is van de vele plaatjes, filmpjes en verhalen, maar om het zélf te doen is andere koek! Je vaart over kabbelende beekjes, maar ook over stroomversnellingen.
’t Mooie van die kanotochten is dat het zo geregeld is dat je op het beginpunt aankomt, in de kano stapt, de route vaart en vervolgens vanaf het eindpunt weer teruggebracht wordt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over hoe je weer terugkomt, toch wel handig.

Tip 6. Survival... durf jij het aan?
In de Ardennen worden volop activiteiten georganiseerd op het gebied van survivaltochten. Daarbij moet je denken aan wandelen, fietsen, kanoën, abseilen, bergbeklimmen, werkelijk álles komt aan bod. Zie je het al voor je, wiebelend over twee touwtjes over een ravijn? Als je zo’n trip volbracht hebt, kun je (nadat je op adem gekomen bent dan) de hele wereld aan!

Tip 7. Belgen houden van lekker eten!
en laten je daar graag van meegenieten. De Belgen zijn een gastvrij, vriendelijk volk dat zijn toeristen graag verwent. Belgisch bier is natuurlijk sowieso al bekend, maar ook vele Belgische gerechten zijn de moeite van het proberen waard. We noemen de lekkerste patat in Nederland niet voor niets Vlaamse frites!

Tip 8. België heeft gewoon de Euro
Da’s dus lekker makkelijk. Je hoeft van tevoren geen geld te wisselen en als je eenmaal in de Ardennen bent hoef je niet meer om te rekenen met Belgische Francs zoals vroeger. Houd er wel rekening mee dat je in de Ardennen niet zoveel mogelijkheden hebt om te pinnen als in de grotere steden, dus het is wel raadzaam om voldoende cash mee te nemen.

Tip 9. Huur eens een vakantiehuisje
In de Ardennen kun je vakantiehuisjes huren in alle soorten en maten. Soms van reis-organisaties, soms van organisaties die gespecialiseerd zijn in de verhuur van vakantiehuisjes maar soms ook van particulieren. Via internet kun je vaak al een aardige indruk krijgen van wat er waar in de Ardennen te huur is. Een ideaal alternatief voor een duur hotel, waar je lekker je schoenen uit kunt trekken.

Tip 10. Zeker niet duur
Een vakantie in de Ardennen is echt niet duur. De reiskosten vallen mee, het onderdak ook, zeker als je een vakantiehuisje huur, maar ook verder zijn de kosten prima te overzien. Als je besluit tot een echte trektocht met rugzak kost je vakantie onderweg natuurlijk helemaal haast niks, maar over het geheel genomen is een vakantie in de Ardennen prima betaalbaar.Interesses.nl heeft met de grootste zorg de content verzorgd maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website!